Halpaa terapiaa

lifestyle
5 kommenttia

Mun, kuten monen muunkin elämä on usein aika hektistä; töiden jälkeen on aina sovittuna jotain menoa. On treffejä, kavereiden kanssa hengailua, kakkosduuniin liittyviä kuvioita, satunnaisia projekteja hoidettavana ja tuhat kivaa paikkaa ja tapahtumaa joissa käydä. Kun arki-illat on täynnä ohjelmaa, saattaa oma koti välillä jäädä vähälle huomiolle ja ainakin mulla tuppaa kertymään kerran käytettyjen vaatteiden pinoja sinne tänne ja muutenkin tavarat jäämään väärille paikoille kiireessä. En yksinkertaisesti taida olla se tyyppi, joka osaisi laittaa tavaran takaisin sinne minne se kuuluu, kun sitä ei enää tarvita; siksi onkin ihanaa siivota kunnolla kerran viikossa. Sunnuntai-illat on mulle usein siivousiltoja; laitan hyvän musiikin soimaan, tai katson netti-tv:stä jotain sarjaa samalla kun järjestelen, siivoan, imuroin, pesen pyykkiä, pyyhin pölyjä ja luutuan lattioita. Niin rentouttavaa!

Siivous on mulle halpaa terapiaa; silloin on aikaa ajatella kaikkia juttuja ja toisaalta samalla näkee koko ajan työnsä jäljen – oma päivätyö kun ei ihan aina ole niin selkeästi mitattavissa, tai oman työnsä jälkeä ei välttämättä näe heti. Siksi on ihanaa tasapainoa tehdä jotain tosi konkreettista, josta näkee heti edistymisen. On hassua, että tykkään siivoamisesta silloin kun saan tehdä sen kunnolla ja oikeassa mielentilassa, mutta inhoan imurin esiin kaivamista ja roskien viemistä ihan vain yleisen siisteyden ylläpitämiseksi, vaikka toki teen sitäkin, se vain tuntuu ihan eriltä. Kaikki tai ei mitään, hohh…

Mulla oli eilen illalla kunnon siivous- ja järjestelyilta – konkreettisten asioiden ja omien ajatusten. Lasi viiniä ja kaikki uudet biisit, joita en ole ehtinyt kiireessä kuunnella ja tavarat oikeille paikoilleen. Selkeämpi fiilis. Jotkut saanee saman fiiliksen juoksemisesta tai joogaamisesta, mun mieli kirkastuu kun laitan asiat paikoilleen. Onko siellä Konmariin hurahtaneita? Onko tavarat pysyneet paikoillaan metodin myötä? Mä en koskaan saanut kirjaa loppuun, mutta ystäväpiirissä moni nyökyttelee metodille. Oon aina ollut hyvä karsimaan tavaroitani, mutta asioiden pitäminen oikeilla paikoilla kotona tuntuu olevan tosi haastavaa, hahaha. Pienessä yksiössä sen huomaa heti, isossa kaksiossani Tampereella sillä ei ollut niin suurta merkitystä.

Lisää luettavaa

Uuden kodin etsiminen – missä haluamme asua?

Haaveena yhteinen koti (ja yhteinen asuntolaina)

Vastuullinen neule x 18

Rakkaus best

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Täällä harrastetaan siivousterapiaa myös. Mulla sille ei ole määrättyä päivää tai hetkeä, teen sen kun siltä tuntuu. Olen kyllä luonteeltani semmonen, että laitan kaikki tavarat aina takaisin omalle paikalleen. Joten kun siivousterapian tarve iskee yleensä kaadan laatikoiden ja kaappien sisällöt lattialle ja järjestelen ne uudelleen. Niin rentouttavaa ja kivaa!

    1. Hahaa, ymmärrän! Mäkin saatan purkaa kaikki laatikot ja vaatehuoneen hyllyt kunnon vimman iskiessä, mutta silloin siivoamiseen meneekin koko päivä :D terapeuttista!

  2. Mulla jää etenkin vaatteet vähän mihin sattuu. Ja kosmetiikka, jota riittää :D Luin jostain, että uuden tavan oppimisessa kestää 60 päivää… Niin kauan pitäisi tietoisesti jaksaa tehdä uutta tapaa! Huh.

    1. Joo, mäkin oon kuullut tosta 60 päivän omaksumisajasta, pitäisi testata. Mun suurin oppimisen paikka on kyllä laittaa purkkien kannet kiinni :DDD en tajua miksi se on niin vaikeaa kotona, en mä missään muualla jättäisi kantta puolitiehen. Sit kun kiireessä nappaa vitamiinirasian ja se lentää lattialle, niin lentää takuulla ne sisällä olleet vitamiinitkin…

  3. Minä luin KonMarin – vaikka se melkoista hömpötystä olikin – ja testasin karsintamenetelmää ja se kyllä toimi. Nimenomaan siis tavaroiden karsiminen ja pois laittaminen. Lisäksi se selkeytti kotia, kun varastoihin tai kaappeihin ei jäänyt mitään epämääräistä. Joten kun tavaroilla on selkeät omat paikat, kyllä ne herkemmin laittaa takaisin. Toki olen edelleen hyvä jättämään tavaroita vähän minne sattuu… Ja vaikka muutenkin olen harkitseva shoppailija, on hankintojen määrä vähentynyt entisestään.

    Tiettyyn pisteeseen asti siis toimi, ja voisin kyllä suositella metodia nimenomaan karsimiseen. En ehkä muuten :D