Lähiruokaa ja luomua Rautatientorilla

ruoka
3 kommenttia

Huomenta tyypit! Tiedän että siellä on valtavasti luomu- ja lähiruoasta kiinnostuneita, joten olkaahan kuulolla, etenkin pääkaupunkiseudulla asuvat. Helsingin Rautatientorilla avattiin eilen kuudetta kertaa Herkkujen Suomi -tapahtuma, joka kokoaa yhteen yli 70 näytteilleasettajaa ja muutamia pienpanimoita tarjoamaan kotimaisia lähiherkkuja ja luomutuotteita.

Käytiin eilen tutustumassa alueeseen Natan kanssa. Meitä kumpaakin kiinnostaa luomu- ja lähiruoka (no, ketäpä ei kiinnostaisi, varsinkin kun sitä on helposti saatavilla järkevään hintaan?) ja ilahduttiin, kun Herkkujen Suomi tarjosi myös luonnonkosmetiikkaa!

Heikkilän yrttidipit on mulle tuttuja, muistatteko ne täältä asti? Kun postasin noista ihanista luonnollisista dippivaihtoehdoista, sain kuulla läheiseltä Punnitse&Säästä -liikkeeltä että siellä on kyselty jatkuvasti niitä ”ida365 blogissa olleita yrttidippejä” – ihanaa! Tuote, jolle siis selvästi on kysyntää, tervellinen dippi joka on helppo valmistaa. Heikkilän valikoimista löytyy myös muita mausteita ja mausteseoksia sekä ihanalta kuulostavia käsintehtyjä yrttisuklaita.

Tuoretta kalaa, juustoja, hilloja, hunajaa, luomukasviksia, ituja, yrttejä, jäätelöä, kastikkeita, siirappeja, kahvia…

Nämä Kal’s:n säilykkeet ovat niin nättejä, että tekisi mieli ostaa puhtaasti estetiikan takia. Brändäyksellä ja ulkoasulla on niin paljon väliä. Ymmärrän kyllä ettei pienellä yrityksellä aina ole resursseja panostaa visuaalisuuteen kun tuotantoon panostetaan, mutta kun se visuaalisuus on usein just se juttu, jolla jokin tuote lyö läpi ja alkaa ylipäätään kiinnostaa ihmisiä.

Tarjolla on paljon luomujauhoja Suomesta; myös lemppariani spelttiä. Ja kotimaista luomukvinoaa! Kvinoa tulee usein Kiinasta tai Perusta, eli melkoisen kaukaa. Ihan mahtavaa, että on myös kotimainen vaihtoehto! Luomukvinoa on Rainingon luomutilan – en malta odottaa, että pääsen testaamaan koostumuksen –  ja jauhot Riihipuodin Myllyn.


Tämä Finnish Plantin ruusunterälehtihillo nousi yhdeksi suosikikseni! Luomuruusujen terälehdistä valmistettava hillo sopii hyvin mm. juustojen ja riistaruokien kaveriksi, mutta myös drinkkeihin; me maisteltiin drinkkiä jossa oli jäädytettyä ruusunterälehtihilloa, seljankukkamehua ja vissyä – voin vain kuvitella, miten hyvin hillo sopii kuohuviiniin kaveriksi. Tätä tuotetta myydään Suomen lisäksi ulkomaille ja mielestäni tämä osoittaa hyvin sen, että suomalaisia elintarvikkeita voi hyvin viedä ulkomaille vaikka volyymit olisivat pieniä. Riittää, että tuotteelle on markkinarako – ja just niin spesiaali tämä hillo on.

Ei varmaan yllätä, että olin aivan fiiliksissäni spotattuani Yrttiaika-luonnonkosmetiikkatuotteet. Tuo kipuöljy oli niin kiinnostava, että tekisi mieli hakea sitä testiin; siinä on mm. siankärsämöä ja mesiangervoa, joiden olen molempien todennut sopivan näppyjen hoitoon. Uskaltaisikohan tätä käyttää kasvoille tai vaikka rintakehälle..? Pitää käydä vielä konsultoimassa valmistajia, jotka siis voi tavata paikan päällä. Se tässä tapahtumassa onkin mahtavaa; siellä todella tapaa ihmiset yrityksen takaa ja suurin osa mukana olevista yrityksistä on pieniä mikroyrityksiä laadukkailla tuotteilla. Just niitä, joita haluaa mieluusti tukea.

Yrttiaika valmistaa myös mm. teetä, yrttisekoituksia ja yrteillä maustettuja suoloja.


Herkkujen Suomi -tapahtumassa pääsee myös safkaamaan ja maistelemaan pienpanimoiden oluita. Myös siidereitä näytti olevan tarjolla parilla panimolla! Muille olut-aloittelijoille vinkkinä; Bryggerin rosé on hyvää! Erilaiset kala-annokset jäivät kiinnostamaan, mutta myös tuo Bryggerin vegaaninen munakoisohamppari hummuksella oli jees.

Herkkujen Suomi -tapahtuma on pystyssä 20.8. asti Rautatientorilla – eli vielä tänään ja huomenna. Tarkemmat aukioloajat löydätte täältä. Tapahtumaan on vapaa pääsy, joten kantsii pyörähtää pikaisestikin kurkkaamassa herkkuja.

Ps.Oletteko muuten törmänneet eilen tai tänään iloisiin uutisiin Ruokaa Suomesta-verkkokaupasta? Ihan huikea konsepti! Jos oikein ymmärsin, tämä toimii kuin Weecos; yhdistää tuottajia yhdelle alustalle ja mahdollistaa monien eri tuottajien tuotteiden selaamisen yhtä aikaa, vaikka lopulliset tilaukset tehdäänkin erikseen kultakin toimijalta. Huikeaa!

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Oispa kiva jos täällä blogissa ois joku tykkää-nappula, jolla vois ilmaista postauksen mielenkiinnon/osuvuuden, jos ei aina jaksa kommentoida tai ei oo järkevää sanottavaa :D Tästä postauksesta oisin tykännyt!

    1. Haha, ihana! Mietin sellaista joskus, mutta mietin myös, että ehkä fb-jaon tykkääminen ajaa monelle saman asian..? En tiiä, pitää laittaa harkintaan. :-) kiva kun tykkäsit!