Kolme asiaa

lifestyle
6 kommenttia

Blogihaaste, long time no see! Aikoina ennen blogia (ja ekojen blogieni aikaan) rakastin Livejournalissa kiertäviä haasteita ja niiden lukemista. Blogien alkuaikoina tuntui myös liikkuvan paljon enemmän haasteita, jotka jollain tapaa tekivät blogiskenestä pienemmän ja tiiviimmän tuntuisen. Maj haastoi mut kertomaan ”kolme asiaa”, joten tässäpä tulee ja lopussa haastan asiaan kuuluen kolme tyyppiä tekemään saman, tietty.

3 asiaa, joista pidän…
Aamuista, joina voin herätä ilman herätyskelloa – etenkin, jos herään vahingossa aikaisemmin kuin ajattelin. Kirppislöydöistä – en ole tehnyt hetkeen kuin yhden hyvän (Niken Huarachet), mutta olen iloinnut lähiaikoina muiden mahtavista löydöistä sitäkin enemmän. Siitä, kun jonkin entuudestaan tuntemattoman ihmisen kanssa syntyy mielettömän hyvä keskustelu. Sellainen, josta jää kutkuttava ja innostunut olo.

3 asiaa, joista en pidä…
Siitä, kun en voi vaikuttaa johonkin asiaan mitenkään itse – en jostain syystä pääse kirjautumaan blogiin aina kun haluan (palvelin ei vastaa ja mun palvelimen tarjoaja ei osaa neuvoa mua mitenkään – onko täällä linjoilla joku, jolta voisin kysyä apua?) ja se on to del la raivostuttavaa. En pidä siitä, kun joku peruuttaa sovitun tapaamisen viime hetkellä. Siitä tulee sellainen fiilis, että toinen  pitää omaa aikaa arvokkaampana kuin muiden, eikä paljoa huvita sopia uutta tapaamista. Tällä reissulla olen huomannut, että en pidä ravintoloista, jotka tarjoaa ihan kaikkea; on pizzaa, pastaa, burgeria, merenelävää, antipastoa, tapasta, kreikkalaista, italialaista, espanjalaista, KAIKKEA saman ravintolan listalla – huh, ei kiitos. + bonus en tykkää: pitkät kynnet!! Havaitsin tämän yhdessä alemmassa kuvassani ja kauhistuin.

3 asiaa, joita tein viikonloppuna…
Luin Mia Kankimäen Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin -kirjaa altaalla, nukuin univelkoja pois ja nautin siitä, ettei puhelin yhdistä wifiin kuin hotellihuoneessa.

3 asiaa, jotka osaan…
Osaan organisoida ja hoitaa monta asiaa yhtä aikaa. Osaan selvittää asioita ja googlettaa olennaisimman – tämän taidon nimesi ystäväni, jota huvitti, että hän vasta avasi selainta kun multa tuli jo vastaus meitä mietittyttäneeseen asiaan screenshottina googlailun tuloksena. Googlaan kyllä aina kaikenlaista, sitä kautta oppii vaikka mitä! Osaan kuunnella ja olla läsnä.

3 asiaa, joita en osaa…
Olla lukematta työsähköpostia lomalla – todella typerää! Ehkä mun pitäis poistaa mailisovellus loman ajaksi… Oon surkea suunnistamaan eikä entisen poikaystävän suunnistustaidot koskaan tarttuneet muhun yrityksistä huolimatta – kuljen Helsingissä tosi usein karttasovellus auki, mutta helpottaa, kun tiedän, että jotkut syntyperäiset helsinkiläisetkin tekevät niin, haha. Vaikka olen jossain tutussa paikassa, saatan kävellä ihan väärään suuntaan. En osaa sylkeä, vaikka koetin seiskaluokalla opetella.

3 asiaa, jotka haluaisin osata…
Haluaisin olla täysin sujuva vierailla kielillä. Olisi ihana osata piirtää ja opetella sanomaan ei myös kiinnostaviin juttuihin silloin kun tietää, ettei ehdi enempää, vaikka tekisi mieli sanoa kyllä.

3 asiaa, jotka minun pitäisi tehdä…
Selvitellä kirjanpitojuttuja, verestää ajotaitoja (voi itku, siitä taitaa olla kolme vuotta kun viimeksi ajoin autoa, heh heh….) ja opetella salaman käyttöä. Tykkään eniten luonnonvalossa otetuista valokuvista, mutta talvi tekee tuloaan ja olisi kiva pystyä kuvaamaan jotain myös iltaisin.

3 asiaa, joista stressaan…
Nykyisin useimmiten siitä, miten ehdin tehdä kaiken mitä haluan. Tiedän, että olen kahminut itselleni pikkuisen liikaa hommia ja tiedän, että tämä on ohimenevä vaihe, mutta se stressaa silti toisinaan. Stressaan näpyistä ja stressaan siitä, että nukun välillä liian vähän.

3 asiaa, jotka saavat minut rentoutumaan…
Hyvän ystävän seura, saunominen ja hyvään kirjaan uppoutuminen. Mun on hirveä ikävä säännöllistä saunomista! Kun asuin Tampereella saatoin käydä viikottain porukoilla saunomassa. Tiedän toki, että Helsingissäkin voi saunoa, mutta saunomisen jälkeen haluan vain sujahtaa sujahtaa mukaviin kotivaatteisiin ja antaa hiusten kuivua – enkä esimerkiksi matkata ratikalla jostain kauempaa kotiin hiukset märkänä ilman meikkiä.

3 asiaa, joista puhun usein…
En tiedä puhunko siitä usein, mutta kun multa kysytään mitä mulle kuuluu, huomaan vastaavani ”kiireistä, mutta tosi hyvää”. Se on totta, mutta ei hitto, ei ketään kiinnosta mun kiire. En halua olla se tyyppi joka jauhaa siitä, miten kiireistä on. Se on lopulta kuitenkin ihan oma valinta, miten kiireisen omasta arjestaan tekee. Viime aikoina olen puhunut paljon ainakin erilaisista ruokailutottumuksista ja energiakivistä.

3 asiaa, jotka puen mielelläni päälle…
Liehulahkeet ovat ehdottomasti olleet tämän kesän ja syksyn lempparivaate. Kotona tykkään hengailla silkkisessä aamutakissa jonka yläosa on pitsiä. Täällä helteessä on ikävä villapaitoja, vaikka tiedän jo nyt, että villapaitaviehätys kestää maksimissaan viikon ja sitten kaipaan taas takaisin helteeseen.

3 asiaa, joita en pue päälleni…
Asukokonaisuus, jossa on liian suora olo; pillifarkut ja tiukka, kapea yläosa – pahinta, jos yläosa on vielä kaiken kukkuraksi lyhyt. Korkeat piikkikorot eivät myöskään ole mun juttu ja värikkäissä ja kuosillisissa vaatteissa oloni on usein epämukava.

3 asiaa, jotka haluaisin hankkia…
Pata uunileipää varten – mulla on täydellinen resepti, muttei pataa, jossa tehdä leipä. Joogakortti jollekin kivalle joogasalille, sillä irtisanoin just mun salijäsenyyden kun laskeskelin että jos käyn vain kerran viikossa joogassa niin hintaa tulee ihan älyttömästi yhdelle käyntikerralle. Fiksumpaa ostaa joogakortti jonnekin jossa maksan vain siitä joogasta. Olen myös miettinyt kirkasvalolampun ostamista, sillä mulla on kylppärissä maailman hämärin valaistus enkä nää meikata siellä talviaamuina.

3 asiaa, joista unelmoin…
Ikiomasta kodista, jossa on korkeat huoneet, leveät ikkunalaudat ja lautalattiat – klisee, I know. Uudesta kalenterista – nykyisessä on vielä kuukausia vuoden loppuun, mutta vitsit, tuo kannen otsikko on kyllä määritellyt tämän vuoden teeman ihan täysin. Uudessa kalenterissa voisi lukea kannessa vaikkapa että ”All good & I’m very relaxed” tai vastaavaa… Joululomamatkasta – joulu on tänä vuonna vähän erilainen, sillä mun pikkusisko on ekaa kertaa joulun poissa.

3 asiaa, joita pelkään…
Kauhuleffoja – en todellakaan voi katsoa niitä. Aiheutin itse itselleni kreisit traumat katsomalla The Ringin kuudennenlla luokalla (salaa, tietysti….), pelkäsin silloin oikeasti, että kuolen viikon päästä katsottuani tuon leffan. Hyiiiih. Pelkään, että joku läheinen sairastuu pahasti ja että saan ensi vuonna kreisit mätkyt kaikista isoista ennakkoveroista ja kovasta veroprosentista huolimatta – sen ei pitäisi olla mahdollista, mutta verotusjutut tuntuu välillä niin monimutkaisilta että en ihmettelisi.

3 asiaa, joita toivon tapahtuvan lähitulevaisuudessa…
Olisi kiva löytää täältä Cala Bona Beachin tai Cala Millorin alueelta edes yksi hyvä ravintola. Tähän mennessä ollaan syöty hyvää intialaista ja thaikkua, mutta muut raflat ja sapuskat ovat jättäneet paljon toivomisen varaa. Että saan pari projektia päätökseen niin, että olen tosi tyytyväinen niihin ja että tapaan paria ystävää, joita en ole hetkeen nähnyt.

Saara, Henriikka ja Kata, otatteko vanha kunnon blogihaasteen vastaan? Kertokaahan: 

3 asiaa, joista pidän…3 asiaa, joista en pidä…3 asiaa, joita tein viikonloppuna…3 asiaa, jotka osaan…3 asiaa, joita en osaa…3 asiaa, jotka haluaisin osata…3 asiaa, jotka minun pitäisi tehdä…3 asiaa, joista stressaan…3 asiaa, jotka saavat minut rentoutumaan…3 asiaa, joista puhun usein…3 asiaa, jotka puen mielelläni päälle…3 asiaa, joita en pue päälleni…3 asiaa, jotka haluaisin hankkia…3 asiaa, joista unelmoin…3 asiaa, joita pelkään…3 asiaa, joita toivon tapahtuvan lähitulevaisuudessa…

Lisää luettavaa

ida hanhiniemi – uusi koti.

Uudessa yhteisessä kodissa – vihdoin!

ida365 asunnon myynti

Miten asunto myydään? Kokemuksia ja tietoa asunnon myymisestä välittäjän avulla

Rakkauskirje Kalliolle

Rakkauskirje Kalliolle

Kirjoja, jotka luin ja joista pidin

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    1. HAhaa, siinä tapauksessa et olis MITENKÄÄN voinut tarttua tähän!!!! :-*