Nopea lehtikaalisalaatti

/// ruokaTags:

Sugarin blogissa oli hetki sitten törkeän herkullisen kuuloinen lehtikaalisalaatti tahinikastikkeella. Kaapista löytyi lehtikaali mutta ei tahinia, joten inspiroiduin ja tein hieman erilaisen lehtikaalisalaatin illalliseksi. Lehtikaali on ihan superherkullista. Sellaisenaan ehkä aavistuksen vahvan makuista, mutta mulla on kaksi vinkkiä lehtikaalin herkullisuuden maksimoimiseksi.

Terveellisempi versio: hiero öljyä revittyihin lehtiin jotta lehdet pehmenevät – samalla makukin pehmenee.

Herkullisempi versio: laita paistinpannulle oliiviöljyä (ja chiliviipaleita), kuumenna ja pyöräytä lehtikaalit nopeahkosti pannulla. Sen verran, että saavat aavistuksen pehmeämmän ja rapeamman tunnun, mutta ilman että muuttuvat lehtikaalisipseiksi.

Tähän salaattiin tulee pannulla pyöräytetyn lehtikaalin lisäksi avokadoa, herkullisia kirsikkatomaatteja (ei kantsi ostaa mitään huononmakuisia, mauton tomaatti on ihan turha juttu), mustaa kvinoaa ja vuohenjuustoa. Päälle ripottelin siemensekoitusta. Superhelppoa ja superherkullista! Ensi kerralla testaan kyllä tuon tahinikastikkeen, olen kuullut, että siihen jää koukkuun.

2 kommenttia

 1. Avatar Jonna /// 25/10/2016 / 19:01:06

  Oi miten hyvältä kuulostaa! Täytyy laittaa testiin, kiitos ohjeesta Ida :) Ihanaa viikkoa!

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 26/10/2016 / 11:15:26

   Voi kiitos Jonna! <3 Testaa ihmeessä, lehtikaali + avokado + kvinoa, mmmm.

   Ihanaa syysviikkoa sullekin!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.