Kirppislöytöjen hinnoista – mitä olet valmis maksamaan?

muoti, vastuullinen muoti
13 kommenttia

Oi voi, Köpiksen ja Tukholman reissujen jälkeen en voi kuin huokaista, että missä ovat meidän kauniit, kuratoidut second hand -liikkeet? Miksei Suomesta saa kuin vintagea ja retroa? Tai jos saakin, niin netistä, joka tekee vaatteen ostamisesta aina pikkuisen haastavampaa, kun ei voi kokeilla vaatetta päälle tai hypistellä materiaalia.

Kirjoitin aiemmin tavoitteestani eettisemmän vaatekaapin suhteen ja kerroin, että omalla kohdallani tulevan varmasti tekemään jatkossa enemmän second hand -ostoksia, sillä monetkaan eettiset vaatemerkit eivät miellytä tai innosta tyylinsä puolesta, tai sitten ei ole kiinnostusta maksaa kolminumeroisia summia perustopeista ja paidoista, vaikkakin tiedostan kyllä, että olemme kasvaneet luulemaan, että paita voisi maksaa kympin. Eihän siinä ole mitään järkeä ja varmasti jokainen meistä ymmärtää, ettei kympin topista voi jäädä mitään käteen kankaan valmistajalle, ompelijalle tai muille välikäsille – ja jos jääkin, raha tuskin jakautuu oikeudenmukaisesti niille, jotka tekevät suurimman työn.

beyond retro tukholma

Vinkkaan teille niistä ihanista second hand -liikkeistä vielä omassa postauksessaan. Tämä täydellinen mokkanahkahame löytyi nimittäin vanhasta suosikistani, Beyond Retrosta. Muistelin, että siellä olisi ollut kalliimpaa kuin olikaan; hame maksoi nimittäin n. 30 euroa, mikä on mielestäni edullinen summa nahkahameesta, joka on selkeästi kestänyt käyttöä jo vuosia ja on silti moitteettomassa kunnossa.

second hand mokkanahkahame

Joskus aiemmin mietin, että käytetty vaate ei saa maksaa paljoa. Viime aikoina olen pohtinut tuota ajatusta ja tullut siihen tulokseen, että tietynlaisista asioista olen valmis maksamaan enemmänkin, vaikka tuote olisikin käytetty. Esim. laadukkaasta villakangastakista tai nahkalaukusta voisi hyvin maksaa normaaleja kirppishintoja kovempia summia, jos laadusta ja hyvästä materiaalista voi varmistua livenä. Tästä hameesta olisin ollut valmis maksamaan vaikka tuplahinnan, sillä kunto on erinomainen, hame istuu hyvin ja on juuri sen mallinen ja mittainen, jollainen mulla on ollut etsinnöissä, mutta nyt kävi hyvä tuuri ja tein edullisen löydön.

Nuorempana tein paljon hutiostoja kirppiksiltä ja veikkaan, että se liittyi suuresti edulliseen hintaan; kun ostopäätöstä ei tarvinnut miettiä paljoa edullisen hinnan takia, sitä osti useammin sellaisia juttuja, jotka eivät hetken päästä enää olleetkaan niin kivoja. Kun ostamista joutuu punnitsemaan myös rahallisesti eikä vain fiiliksen takia, tekee päätöksen huolellisemmin.

kirppislöytöjen hinnoista

kuvat: Sylvia

Välillä sitä törmää kyllä aivan täysin järjettömiin kirppis- ja second hand -hintoihin, mutta ehkä nekin sitten ovat perusteltuja jollekin toiselle. Mitä te mietitte aiheesta? Oletteko valmiita maksamaan kirppis- tai second hand -löydöstä enemmän, kuin ”normikirppishinnan”?

Lisää luettavaa

Mapu kukkapinnit

Oikeista kukista tehdyt kukkapinnit muistona morsiuskimpusta

Kesäkuulumisia

NUARSWIM – vastuullisempi uimapuku

Vertailussa Patagonian ulkoiluhousut x3

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Olen kanssasi samoilla linjoilla, voi kun Suomessakin olisi enemmän valikoitua laadukasta second handia myyviä liikkeitä! Helsingin suunnalla on kyllä esimerkiksi Relove ja Espoon Isossa Omenassa WST, mutta esimerkiksi Tampereella myydään pääosin vain vintagea alan liikkeissä. Kirppiksiltä voi tuurilla löytää jotain parempaa niiden virttyneiden henkkamaukkojen seasta, mutta aika harvassa tuntuu semmoiset huippulöydöt olevan. Pitäisi perustaa second hand kivijalkaliike vaikka Fb:n minimalistin tai COS ja Filippa K -kirppiksien henkeen :D

  1. Totta, mutta Relovessakin taso vaihtelee mun kokemuksen mukaan paljon kun se kuitenkin on kirppis, vaikkakin tyylikkäämpi kuin moni muu. Ja WST on ihana, mutta niin kaukana :D

   Tampereella tosiaankin löytyy vain vitnagea ja retroa, ei mitääm siistiä kuratoitua second handia. Siis todellakin, PERUSTA!!! Tuollaisia on Köpiksessä ja Tukholmassa ja ne on ihan huippuja!

 2. Itse oon ainakin valmis maksamaan ihan kunnollisenkin hinnan vaatteesta/tuotteesta, jos se on todella mieleinen ja hyvässä kunnossa ! Ja kun tietää, että se tulee varmasti käyttöön :–)

  Harmillisen vähän suomessa on kyllä valikoidumpaa 2nd handia, mutta mulla onkin ollut pitkään haaveissa, että perustaisin joskus jonkin pienen 2nd hand/vintageliikkeen ! Vaikkapa joskus kampaamon yhteyteen, jos ei muuten, hih. Ehkä vielä joskus !

  Köpiksen ja tukholman tärppejä odotellessa :—–)

  1. Jep, samoilla linjoilla :)

   Oh, perusta!! Oispa niin ihana. Vintage-kaupoistakin löytää joskus jotain, mutta harvemmin; tyyliin kun etsii kaunista mekkoa tai koruja.

   Jee, niitä tulee!!

 3. Voi että, pitäisikin lähteä pitkästä aikaa Tukholmaan…

  Kirppishinnat onkin asia, joka mietityttää, sillä niissä ei tunnu olevan järkeä puoleen tai toiseen. Olen ostanut kaksi parasta villapaitaani kirpparilta, ne ovat aitoa villaa, omaan makuuni sopivia, todella hyväkuntoisia (toisessa oli ostaessa vähän nukkaa), mutta myös selkeästi käytettyjä eli aikaa kestäneitä. Molempien ostamisesta on jo useampi vuosi, ovat edelleen aktiivisessa käytössä ja hintaa paidoilla oli noin 2 euroa kappale. Siis vaatekaappini kahdesta kulmakivestä olen maksanut yhteensä noin 4 euroa! (Löysin myös eurolla hyväkuntoisen ja siistin aitovillaisen paidan avopuolisolle…) Mutta samaan aikaan jostain nuhjuisesta, käytetystä, pesukoneessa venähtäneestä ketjuliikkeen t-paidasta voidaan pyytää 5 euroa. MITÄ?! :D

  Metsästän kirppareilta yleensä kirjoja, joista olen valmis kunnon ja iän puolesta maksamaan noin 1-5 euroa, harvinaisuuksista tai ihan uutuuksista enemmänkin, jos ovat hankintalistalla. Kallein kirppiskirja on tainnut maksaa 10 euroa. Sen lisäksi villapaitoja, joista maksan mielelläni sen 2 euroa haha, mutta joista voisi kyllä pyytää enemmänkin… Jos huonekaluja ei lasketa (Artekin pöytä esimerkiksi maksoi useamman satasen), niin kallein kirppisostokseni taitaa olla 20 euroa maksanut R-collectionin takki.

  Mulla on vähän ristiriitainen suhde kirppishintoihin. Minusta käytetystäkin tavarasta voi pyytää kunnon summan, kun se on edelleen käyttökelpoinen ja ”arvonsa” säilyttänyt. Esimerkkinä Artekin pöytä, joka saatiin mielestämme halvalla, vaikka siitä siis useampi satanen maksettiin. Myös aikaa kestävät villapaidat voisivat olla yli sen 2 euroa. Joskus käytettynä voi olla hyvää tavaraa, jota ei enää uutena saa, joten mielestäni sekin saa näkyä hinnassa. Kuitenkin itse odotan, että kirpparihinnat ovat kukkaroystävällisiä, reilusti alhaisempia kuin uutena ostetuissa ja mietittyjä.

  Tästä aiheesta voisi kirjoittaa vaikka pidemmänkin postauksen :D

  1. Hahaa, kyllä! :D Tukhomassa oli niiiin ihania paikkoja että huh, yks katukin vaan täynnä kivoja second handeja.

   Toi on kyllä ihan totta ja mun mielestä kirppiksissä mahtavinta onkin, että sieltä voi löytää kyllä ihan mitä vaan mihin tahansa hintaan. Siellä ”toisen roska on toisen aarre” ajatus todella konkretisoituu, noi sun neulelöydöt on esim. ihan käsittämättömät!

   Joo, toi Artekin pöytä menee mun mielestä samaan kategoriaan kuin se, mikä erottaisi laadukkaan ja kuratoidun second hand -liikkeen kirpparista. Laadusta ja kestävyydestä on valmis maksamaan enemmänkin, vaikka se olisikin käytettyä.

   Jos vaikka mietin mun omia villaneuleita, joista kallein taitaa olla yli kaksisataa (R/H:n, siinä maksaa eettisyyskin kyllä eikä pelkkä matsku), olisin kyllä valmis maksamaan lähemmäs satasen käytetystäkin. Jos se siis olisi hyvässä kunnossa jne.

   Aloin miettiä tuota kirja-asiaa; en olsisi varmaan valmis maksamaa hirveästi yli kymppiä käytetystä kirjasta :D en ihan tajua omaa logiikkaani tässä, koska kirjaahan ei ole välttämättä edes luettu kun se on päätynyt kirpparille… no hmm. Joo-o, tästä voisi kyllä kirjoittaa enemmänkin!

 4. Hei hassu kysymys, mut mistä Kööpenhaminasta sä löysit sellasia kivoja, pysyviä kirppiksiä? Asuin siellä viime vuoden, enkä onnistunut jotenkin löytämään yhden yhtä! Tietty kaikista kiertävistä kirppistapahtumista teki ihan älyttömiä löytöjä (kiva, kun samsoella on nyt myynnissä kaupassa samaa kamaa, jota ostin sieltä jollain 50 dkk:lla…), mutta sellaset ihan liike-liikkeet jäi mulle jotenkin etäisiksi. Vai onko ne sit jo niin fänsejä, etten osannut löytää niihin? :D Kiitos, jos osaat valottaa!

  1. Aaa no siis en löytänyt pysyviä kirppiksiä, vaan kuratoituja second hand -liikkeitä :) Niitä oli aika monta esim. Nørrebrossa ja keskustassakin yksi tosi kiva. Hitsit, munhan pitää postata näistä pian :D

 5. Oon miettinyt ihan samaa, että missä on Suomesta sellaiset kivat 2nd hand -liikkeet…? Harmillista. Hinnoista oon sitä mieltä, että hyväkuntoisesta ja laadukkaasta käytetystä vaatteesta voi maksaa, ei oo mitään universaaleja ”kirppishintoja” :D Mutta eihän tää oo yksinkertainen kysymys, hinta määräytyy niin monen asian perusteella. Harvoin tätä joutuu esimerkiksi täällä Jyväskylässä miettimään, kun laatutavaraa tulee niin harvoin vastaan. Tuo hame on mustakin aika edullinen löytö :)

 6. Helsingissä Kalliossa on ainakin Ansa Vintage ja Frina marina (josta löytyy myös uusia asusteita), jotka kuuluvat mun lempi 2nd hand liikkeisiin. Ansasta varsinkin olen bongannut todella kauniita mekkoja ja laukkuja. Voi kun kukkaro kestäisi niin koko vaatekaappini olisi sieltä..

  1. Ooh, ihanaa! Kiitos että jaoit suosikkisi, nämä on mulle uudet tuttavuudet vaikka nimet kuulostaakin tutuilta. :)