Täydellinen kirkkaanpunainen huulipuna

kauneus, luonnonkosmetiikka
11 kommenttia

Luonnonkosmetiikan huulipunista on vaikea löytää kirkkaita, raikkaita sävyjä, sillä esimerkiksi kirkkaan oranssiin ja kirkkaanpunaiseen tarvitaan sellaisia värejä, joita ei luonnossa ole. Olen kaiholla kaipaillut MAC:n oranssinpunaista huulipunaa, joka oli muutama vuosi sitten ehdoton suosikkini – samanlaista ei yksinkertaisesti valmisteta luonnollisesti.

Siksi jotkut luonnonkosmetiikkaa valmistavat brändit tekevät pieniä poikkeuksia 100%  luonnollisuuden suhteen huulipunien kanssa ja lisäävät niihin aavistuksen synteettisiä värejä, joita ei luonnonkosmetiikassa saa olla. Näin syntyvät huulipunat eivät tietysti ole enää luonnonkosmetiikkaa, mutta koska kaikki muu värejä lukuunottamatta on luonnollista, on tämä mielestäni ihan hyvä kompromissi niissä tilanteissa, kun oikeanlaista huulipunaa ei löydy täysin luonnollisena.

Tällainen vaihtoehto on Hynt Beautyn Aria Lipstick sävyssä Red Fervor. Ah mikä sävy, tykkään tästä ihan hulluna! Mielettömän intensiivinen ja kirkas.

Hynt Beauty luonnonkosmetiikka

Hynt Beauty Naturelle.fi

Kuten Hyntin muutkin huulipunat, tämä on todella kosteuttava koostumukseltaan – tästä syystä tämän kanssa on myös pakko käyttää huultenrajauskynää, sillä puna pysyy siten paljon paremmin paikoillaan. Koostumukseltaan ja raaka-aineiltaan puna on täysin luonnollinen lukuunottamatta mukana olevaa häivähdystä synteettistä väriä. Toki haluaisin ostaa kaikki huulipunani luonnollisina, mutta en koe, että tällainen kompromissi olisi paha juttu – ja takuulla parempi, kuin synteettinen puna, joka olisi toinen vaihtoehto kun haluaa kirkkaan huulipunan.

Naturellen verkkokaupassa lukee Tämän Aria Lipstickin kohdalla näin: ”Vegaani ja myrkytön huulipuna ei sisällä karsinogeenejä, synteettisiä säilöntäaineita tai muita ikävästi huulipunan koostumukseen vaikuttavia tekijöitä. ARIA-linjan Red Fervor kuitenkin SISÄLTÄÄ häivähdyksen keinotekoista väriainetta. Hynt Beauty ei yksinkertaisesti onnistunut luomaan tätä rohkeaa, imartelevaa ja sensuellia punaista sävyä ainoastaan luonnollisilla väriaineilla, kuten ARIA PURE -linjaa. ARIA PURE -linja EI sisällä lainkaan keinotekoisia väriaineita.”

Hyväksyn tämän omassa käytössäni täysin, varsinkin kun se kerrotaan avoimesti ja selkeästi.

Hynt Beauty Naturelle.fi

Puna näyttää hylsyssä aiiiivan eri väriseltä mitä huulilla – luulin, että tämä olisi tuollainen tumma viininpunainen, mutta eiii, sävy onkin kuvien mukaisesti kirkas punainen! Ehkä vähän vadelmainen? Hyntin tuotteita (joista siis suurin osa on 100% luonnonkosmetiikkaa) myy Suomessa Naturelle.fi, josta sain tämän punan testiin. Naturellella on myös oma kivijalkaliike Bulevardilla, jossa pääsee kokeilemaan sävyjä paikan päällä ja saa todella osaavaa palvelua.

Hynt Aria Lipstick Red Fervor

Hynt Aria Huulipuna Red Fervor

Suosikkini luonnonkosmetiikan huulipunista:

Absolution – 16 ”Poppy Red”

Zuii – Fire

Zuii – Plum

Avril – Rouge Frank -huulipunakynä

Hämmennyin, miten vähän mulla on luonnonkosmetiikan huulipunasuosikkeja, vaikka käytän huulipunaa viikoittain, joskus päivittäin! Nykyisin mulla on enää yksi vanha synteettinen puna jota käytän silloin tällöin (sillä periaatteella että en halua heittää huulipunaa roskiin kun sitä on vielä jäljellä, oli synteettinen tai ei), kaikki muut ovat vaihtuneet luonnollisiksi. Kestää kyllä ikuisuuden siirtyä täysin luonnolliselle linjalle jos päättää käyttää synteettiset tuotteet ensin pois ja siirtyä luonnolliseen vaihtoehtoon aina tuotteen loputtua. Huulipunat ja kynsilakat kestää ikuisuuden! Vaikka tietty huulipuna varsinkin kerää vaikka mitä pöpöjä itseensä… Mutta joo-o, nämä suosikit ovat kyllä suosittelunsa ansainneet. Onko teillä samoja lemppareita tai suosikkeja joiltain muilta brändeiltä?

– Osa linkeistä affiliate-linkkejä – 

Lisää luettavaa

Skinimalism – helposti reagoivan ihon pelastus

herkan ihon luonnonkosmetiikka

Luonnonkosmetiikkaa herkälle iholle

Kesäiset luonnonkosmetiikkasuosikit

moi forest kokemuksia

Moi Forest tuo metsän hyvät mikrobit iholle

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Aaah joo totta, oon muuten miettinyt ihan samaa! Toi oranssinpunainen on ihana, mutta sitä saa jonkin verran kyllä lisäillä joo.

 1. Niin ihana sävy! Pakko varmaan laittaa tilaukseen. Mulla taitaa olla toi absolutionin sama puna mutta jotenkin se on liian ”kuiva” :D mitä huultenrajauskynää käytät? Tiedätkö onko luonnonkosmetiikassa sellaista väritöntä huultenrajauskynää mitä voisi käyttää kaikkien punien kanssa? :)

  1. Totta, absolutionin punat on aika kuivia – tykkään, mutta en aina halua sitä tunnetta. :-D Tää Hyntin puna on TODELLA kosteuttava verrattuna absolutioniin, siksi tää kaipaa mulla kaverikseen huultenrajauskynää. Mutta siis aivan superhyvä sävy ja pysyvyyskin priimaa.

   Mä oon koettanut etsiä sellaista, mutta ei ole tullut vastaan :/ mulla on Boholta nuden värinen rajauskynä jota voi käyttää useimpien sävyjen kanssa onneksi.

 2. Täytyykin vinkata tästä siskolle, joka muuten käyttää luonnonkosmetiikkaa, mutta huulipunissa synteettisiä. Ellei se lue tätä sun juttua jo itse ;)

  Itse kun en ripsiväriä enempää meikkaa, niin lemppareita ei ole. Mutta olen kyllä alkanut kaivata sävyttävän päivävoiteen lisäksi jotain puuterin tapaista asiaa (eli ehkä puuteria?), jolla saisi ihosta vähän mattaisemman, kun joudun rasvaamaan sitä niin tehokkaasti talvella ja keväällä. Vaikka käytän päivisin tietysti vain kevyitä voiteita, jotka jättävät usein ihon ”luonnolliseksi” eli ei ole mikään kiiltävä pallo koko pää, niin päivän aikana kuitenkin huomaa väillä naaman alkavan kiiltää… HMM.

  1. Joo, vinkkaa ihmeessä! ;)

   Puuteri tai mineraalimeikkipohja olis varmasti vastaus tuohon. Kumpaakin voin lisätä vain ohuen kerroksen ja saada ihon pysymään kiillottomampana. Ja sit puuteripaperit kans auttaa hyvin, sellaiset, jotka siis vain imee kiiltoa kasvoilta! :)

 3. Onpas kaunis sävy, sopii sulle todella hyvin. Olen vuosia käyttänyt vain nude-tyyppisiä sävytettyjä huulirasvoja tai RMS:n ja Tata Harperin huulikiiltoja, joten kirkkaista väreistä mulla ei ole vinkata mitään brändiä. Katsoin jonkin aikaa sitten viimein SKAMin ja sen myötä kirkkaat huulipunat ovat alkaneet uudestaan kiinnostamaan.

  1. Voi kiitos Sanna!

   RMS:n ja Tata Harperin kiillot / lip&cheek-tuotteet on kyllä kans aivan ihania. Mulla on se Tata Harperin tummanpunainen Naughty ja tykkään siitäkin hulluna, mutta se on sellainen syvänpunainen.

   Hahaa, et varmasti oo ainoa!! :D Viime viikolla töissä kaksi kylässä käynyttä bloggaajaa kertoi etsineensä täydellistä SKAM-Noora-huulipunaa. :D

   1. Joo, SKAM-Noora on varmasti inspiroinut monia meikkirintamalla. Huomaan kaupungilla katselevani naisten meikkejä ja nooramaisen meikin kohdalla tulee mietittyä, onkohan nainen tehnyt sen sarjan inspiroimana. Hauskaa, että SKAMilla on tällainen vaikutus, että se sai minutkin harkitsemaan vähän jämähtäneen meikkaustyylini muuttamista. :)

    1. Hahah, jep!! Oon nähnyt kyllä tosi paljon sellaisia tummempia punaisia huulipunia nyt viimeaikoina ;-) Totta, niin hauskaa että jengi etsii yhtä ja tiettyä huulipunaa jne, iästä ja tyylistä huolimatta – ja vaikka ois esim. sävyiltään ihan eri sävyinen kuin Noora! Niin hauskaa.