Kohti aurinkoa

muoti
2 kommenttia

Tyypit, vitsi te olette innostavia ja ihania – ja huh huhh, mitä moni teistä on joutunut hormonaalisen ehkäisyn takia kokemaan. Oon välillä ollut iho kananlihalla ja pari kertaa pyyhkinyt kyyneliä teidän kommentteja lukiessa. Huh huh.

Mulla tulee tänä vuonna täyteen yhteensä 10 vuotta bloggaamista ja jaksan yhä hämmästyä näitä mahtavia keskusteluita joita täällä aina välillä syntyy. E-pillerit ja niiden vaikutukset sekä hormonaalisen ehkäisyn lopettaminen tuntuvat olevan ajankohtainen aihe monelle muullekin. Olen myötäelänyt teidän juttuja niin, että joidenkin kommenttien vastaamiseen on mennyt ikuisuus kun en ole tiennyt mitä sanoisin. Ja toisaalta on ihanaa, että pillereistä on löytynyt apua esim. endometrioosiin, joka voi olla ihan sietämätön sairaus ilman lääkitystä. Ihanaa että te osallistutte ja kommentoitte, koska ilman sitä tällaiset asiat eivät saa ansaitsemaansa huomiota. Ja että keskustelun taso ei ole syyllistävää tai arvottavaa, vaan ihan oikeasti välittyy sellainen fiilis, että jokainen haluaa oman tarinan jakamalla auttaa muita ja jakaa tietoa, eikä esim. arvostella. Ihan supersiistiä!

Olen myös ihan todella onnellinen siitä, että voin valita yhteistyökumppanini niin, että he mahdollistavat tällaisista tärkeistä asioista keskustelun ja tuovat keskusteluun oman ammattitaitonsa. Vaikka aihe olisi ollut luonteva tuoda blogiin ilman yhteistyötäkin, olisi se silti voinut tuntua vaikeammalta aiheelta lähestyä ilman että olisin päässyt puhumaan aiheesta niin vasta ammattilaisen kanssa. Vastailen kaikkiin loppuihinkin kommentteihin kyllä, kiitos niistä jokaisesta. Teki vain mieli tulla sanomaan jo hei.

Tällä viikolla on ollut vähän kaikenlaista; oon nukkunut öisin liian vähän kun on ollut niin paljon hommia. Mutta arvaatteko mitä? Sain just valmiiksi erään projektin, joka alkoi viime kesänä ja tuli osittain päätökseen eilen illalla, kun toimitin viimeiset siihen projektiin minun vastuullani olleet asiat. En todellakaan vielä ymmärrä, että nyt voi vain olla ja odottaa lopputulosta. Viimeisen puolen vuoden ajan mulla on käytännössä ollut kolme työtä – päivätyö Sugarilla, tämä blogi, joka työllistää välillä päivätyön verran ja sitten vielä tämä toistaiseksi salainen projekti. Kerron teille lisää jahka voin – ja ihan viimeistään sitten, kun on jotain näytettävää. Jännää!

On ollut vähän muutakin; huolta läheisen terveydestä ja suuri helpotus, kun kaikki onkin hyvin. Onneksi. Tuntuu että ekaa kertaa elämässäni lähipiirissä alkaa ilmaantua sairauksia. Alkaako sitä olla sen ikäinen, että ei enää olla terveitä kaksikymppisiä? Vaikka ei kai se iästäkään ole aina kiinni. Kaikki terveyteen liittyvät asiat ovat olleet viime viikkoina ja kuukausina tosi kovasti pinnalla ja se on saanut mut mietteliääksi monenkin jutun suhteen. Ajatukset on vielä aika irrallista sekamelskaa mun mielessä, mutta jahka saan koottua ajatuksiani, voisin kirjoitella mielessä pyörineitä asioita tännekin.

Pillereiden lopettamisesta – haha jep kyllä, lopetin ne sitten samana päivänä jona julkaisin postauksen – varmasti lisää sitten myöhemmin, kun alan huomata mahdollisia muutoksia tai eroja entiseen. Kiva raportoida tänne, kun sain lukea teiltä niin monta tarinaa omista kokemuksistanne. Mulla on helpottunut fiilis siitä, että sain vihdoin tehtyä päätöksen. Nyt jännityksellä odotan mitä ihon kanssa käy ja miten elimistöni reagoi hormonien poisjättämiseen.

kuvat: Nina / Tunnetila

Ps. En voi uskoa että pitkästä aikaa kivoimmat asukuvat onnistuu silloin kun olen edellisen illan jäljiltä huonovointinen liian monesta skumppalasillisesta ja nukkunut vain kolme tuntia. Kaikkea sitä! Toisaalta; alan vihdoin tajuta miksi kaikki muut kuvaa asukuvat niin usein aurinkolasit päässä – kuvien onnistumismahdollisuus taitaa parantua potentiaalisesti, haha! En ole ihan varma miksi kerroin tämän teille. Ehkä siksi, että useammin muistaisi, ettei kuva kerro koko totuutta.

Lisää luettavaa

kööpenhamina second hand

Ihanat second hand -putiikit Kööpenhaminassa

Vastuullinen uimapuku

7 x vastuullisempi uikkaribrändi

Mapu kukkapinnit

Oikeista kukista tehdyt kukkapinnit muistona morsiuskimpusta

Kesäkuulumisia

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Ihana Ida! :* Tsemppiä hurjasti pillereistä luopumiseen ja siitä toipumiseen. En kerennyt kommentoida tuohon sun aiempaan postaukseen, mutta luin myös kommentteja ihan vedet silmissä, huhhuh. Oli helppo samaistua moneen kommenttiin, tein itse vuodenvaihteen jälkeen saman päätöksen ja nyt on siis kolmisen kuukautta kulunut lopettamisesta 7 vuoden pillerien syömisen jälkeen.
  Pääasiassa kaikki muutokset on olleet positiivisia. Mieliala on tasaantunut, vaikken aiemmin edes ajatellut olevani kovin ailahteleva. Samoin nesteturvotus on poissa, ja kroppa tuntuu enemmän omalta. Tuntuu, että myös kynnet on paremmassa kunnossa, mutta se saattaa toki liittyä myös tähän kevääseen, joten tiedä sitten?
  Negatiivisia muutoksiakin toki on tullut. Rintakehän iho räjähti n. kuukauden jälkeen lopettamisesta, pikkuhiljaa alkaa näyttää paremmalta mutta hetki varmasti menee ennen kuin rauhoittuu kunnolla. Tähän tosin olin varautunut, koska sama reaktio tapahtui pari vuotta sitten kun testasin minipillereitä kapselin toivossa (tuolloin pelästyin ihoreaktiota ja vaihdoin takaisin yhdistelmäpillereihin). Myös kasvojen iho on ollut tavallista huonommassa kunnossa, mutta pidän näitä vain välttämättömyyksinä, jotka on käytävä läpi että voi elää hormonitonta elämää :-)
  Kaiken kaikkiaan en kuitenkaan voisi olla tyytyväisempi päätökseen lopettaa pillerit. Mulla ei ollut mitään pakottavaa syytä jatkaa niiden syömistä, joten mitä turhia. Kuukautisetkin jatkuivat täysin normaalisti heti, vaikka en tiennyt yhtään, millainen mun oma kierto nykyään on.
  Toivottavasti sulla menee kaikki hyvin, ja kiva päästä täältä lukemaan sun fiiliksiä tilanteesta sen edetessä. Paljon tsemppiä ja ihanaa kevään jatkoa!!

  1. Voi ihana Oona, kiva kun kommentoit :-)

   Musta tuntuu että mulla on mieli vähän mylleryksessä nyt – pillereiden lopettamisesta on yli viikko ja huomaan että oon jotenkin aika herkillä; itkettää helpommin. Ehkä se on vain jotain hormonimyllerrystä nyt. Iho myös rasvoittuu nopeammin, mutta ei häiritsevästi. Mäkin oon valmistautunut niin, että kyllä tässä varmasti tulee muutoksia esim. ihoon, mutta ne kuuluvat asiaan jollain tapaa.

   Kiitos ihanasta kommentista!! Mä tuun varmasti kyllä palaamaan tähän aiheeseen jahka aikaa kuluu ja on enemmän kerrottavaa. Ihania tsemppiviestejä on sadellut ja tuntuu että kaikki ovat olleet ainoastaan tyytyväisiä päätökseensä lopettaa hormonaalinen ehkäisy.

   Ihanaa kevättä <3