Ihanat naapurit

lifestyle
4 kommenttia

En kestä, istuin just reilun tunnin kotipihallani muiden tässä taloyhtiössä asuvien kanssa ja tajusin taas konkreettisesti miten onnekas oon ollut tämän kodin kanssa.

Etsin puolitoista vuotta sitten kotia täältä Helsingistä superkiireisellä aikataululla ja olin valmis ottamaan minkä tahansa kriteerini täyttävän mistä tahansa järkevältä alueelta. Vähän vahingossa löytyi suloisin pikkukoti täydelliseltä alueelta läheltä keskustaa. Tämä asunto on rauhallinen ja sympaattinen – ja vaikka lattiat onkin parhaat päivänsä nähneet ja kylppäri jääkylmä, on tämä tosi ihana koti. En voisi toivoa enempää, varsinkin kun siihen päälle lisää tuttavalliset naapurit ja kauniin sisäpihan.

Tämä taloyhtiö oikeasti viettää aikaa keskenään ja naapureille voi soittaa rankkasateen uhatessa jos omat pyykit on jäänyt narulle, eikä ehdi pelastamaan niitä itse (kyllä, sain tähän juuri kehotuksen yläkerran naapuriltani, en kestä!). Kun täällä alkutalvesta paloi pari asuntoa, sain siitä ensimmäisenä tiedon naapuriltani Instagramin kautta ja kun kerran kuvailin Ninan (naapurini hänkin, joskaan ei samasta taloyhtiöstä) kanssa sisäpihalla, saimme juttuseuraa ihmettelevien katseiden sijaan. Nyt pihalle on  kasattu uusi pöytä ja hankittu kivat tuolit sekä istutettu kauniita kukkia ja yrttejä, joita saa kuulemma vapaasti käydä napsimassa omiin ruokiinsa. En kestä!

Sain eilen kesken päivän hullun migreenikohtauksen ja lähdin töistä kipeänä ja itkuisena taksilla kotiin. Itkin koko taksimatkan aurinkolasieni takaa, sillä sattui, ahdisti ja vitutti. Kotiin päästyäni mietin, miksei taksikuski kysynyt mitään. ”Onko kaikki hyvin?” olisi riittänyt tekemään kummankin olosta mukavamman. Mietin, että en ainakaan itse halua olla vastaavassa tilanteessa se, joka ei kysy mitään. Ja kun tänään taas tajusin, miten vieraanvaraisia ja kilttejä omat naapurini ovat, tajusin, ettei tämä kyllä ole itsestäänselvyys.

Tuntuu turvalliselta, että ympärillä on ihmisiä, joilta uskallan pyytää apua tilanteen vaatiessa. Ei tarvitse ihmetellä, senkus menee ja koputtaa ovelle. Ja toivon, että olen kotona, jos joku kaipaa mun apuani.

Lisää luettavaa

ida365 toukokuu

Vinkkejä / toukokuu

kaisaniemi kasvitieteellinen

Trooppista lämpöä keskellä talvista Helsinkiä

luonnonkosmetiikan bepanthen alga cicosa korjaava voide

Luonnonkosmetiikan ”bepanthen”

Nice things 2021

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Taksikuskeilla on ymmärtääkseni sama sääntö kuin kampaajilla, että he eivät saa alkaa juttusille asiakkaan kanssa, ellei asiakas tee aloitetta.

  Itse en kyllä ehkä voisi olla kysymättä onko joku hätänä, jos takapenkilläni istuisi kyyneliään nieleskelevä ihminen. Mutta voi tosiaan olla, että hän vain noudatti ammattisäännöstöä.

  1. Whaat, en oo ikinä kuullut tuollaisesta säännöstä?! Jännä, ei oo tullut mieleenkään.

   Joo, tuo taksijuttu nyt toki oli vaan yksi tapaus, mutta sai miettimään että olispa kiva kun huolehdittaisiin toisistamme vähän enemmän. Ja hyvä muistutus itsellekin siis.

 2. Mukavat naapurit on kyllä ihana extra! Ollaan käyty kylässä puolin ja toisin, autettu ja lainattu tavaroita. Viimeisin on kyllä silti ihanin: mun perhe on tulossa kylään mun pieneen yksiöön, eikä kaikki mahduta yöpymään täällä. Kysyin naapureilta jos on ok että osa meistä nukkuu teltassa meidän pihassa. Moni ehti jo vastata että ”Tottakai” mutta eräs naapuri ilmoitti olevansa ite reissussa juuri tuolloin, ja saisin käyttää hänen asuntoa. Kunhan kastelen hänen kukat samalla :D Olin tosi iloinen, että hänellä oli niin iso luotto että uskalsi ja halusi auttaa. Oon vähintään viinipullon velkaa, ja parempi pitää ne kasvitkin elossa….
  Toisaalta on niitä ikäviäkin tilanteita naapureiden kesken tullut, onneksi nekin on saatu selvitettyä asiallisesti. En kestäis jos jatkuvasti törmäisin ihmiseen, jonka kanssa ei olla selvitetty välejä.

  1. No äläpä, niin on! Ja eiiih en kestä mikä ihana naapuri sulla, aaaa!! :D toivottavasti saat pidettyä sen kukat hengissä ja keksit jonkun kivan kiitoksen. Vähänkö avoin ja kiltti naapuri oikeasti!

   Ja just hyvä että ikävät tilanteet on selvitetty. :) Mä ainakin toivoisin että jos joskus kolistelen liian myöhään niin joku sanois siitä nätisti eikä vaan yksikseen vittuuntuis. Ja saman tekis sit toiselle kanssa.