Synkkiä tv-sarjasuosituksia

lifestyle
10 kommenttia

kuvat: x x x

The Handmaid’s Tale

The Handmaid’s Tale on kammottava ja ahdistava ja ihan hullun hyvä. Sarja perustuu Margaret Atwoodin klassikkoromaaniin Orjattaresi. Se kertoo Gileadin dystopiasta, totalitaarisesta yhteiskunnasta joka oli aiemmin osa Yhdysvaltoja ja nykyisin diktatuuri, jossa naisilla ei ole minkäänlaista valtaa tai vapautta. Gileadissa syntyvyys on laskenut ja niitä harvoja naisia, jotka ovat hedelmällisiä, pidetään seksiorjina jotta Gilead voitaisiin kansoittaa uudelleen.

Tämä on ehdottomasti sellainen tv-sarja, joka kannattaa kaikesta ahdistavuudesta huolimatta katsoa. Ehkä yksi tärkeimpiä. Atwood on kirjoittanut Orjattaresi-romaanin jo vuonna 1985 ja se tuntuu juuri nyt kammottavan ajankohtaiselta. Sarjan voi katsoa HBO Nordicilta. Sarjaan on tekeillä toinen kausi, mutta sitä saadaan odotella – huhujen perusteella se tulisi ulos keväällä 2018. Haluan ihan ehdottomasti lukea Atwoodin Orjattaresi-kirjan pian – olisi ehkä ollut fiksua lukea se ennen sarjan katsomista, mutta menee se toistekin päin.

kuvat: x x x 

The Night Of

The Night Of on epätyypillinen rikosdraamasarja; se keskittyy selvittämään yhden yön tapahtumia. Manhattanilla murhataan raa’asti nuori nainen ja pääepäiltynä pidetty pakistanilaistaustainen mies ei muista eikä tiedä, mitä illan aikana on tapahtunut. Tapauksen purkamista seurataan niin epäillyn, todistajien kuin kilpailevien lakimiehienkin silmin ja katsojana on välillä vaikea päättää, kenen puolella olisi. Tämä oli mukaansa tempaava, samaistuttava, synkkä ja paikoin tosi surullinen. Veikkaan, että tämä uppoaa niille, jotka ovat tykänneet Silta- ja Top of the Lake -tv-sarjoista. The Night Of on katsottavissa HBO Nordicilta.

//////

Mitä te olette katsoneet viime aikoina? Mulla on seuraavana mielessä Black Mirror joka menee hyvin tähän synkät tv-sarjat-kategoriaan. Oon myös katsellut viime aikoina vanhaa kunnon Sex and the Cityä – sen antamasta naiskuvasta voi olla montaa mieltä, mutta viihdyttävä se kyllä on. Hyvää vastapainoa näille synkille ja ahdistaville sarjoille.

Lisää luettavaa

ida365 toukokuu

Vinkkejä / toukokuu

kaisaniemi kasvitieteellinen

Trooppista lämpöä keskellä talvista Helsinkiä

luonnonkosmetiikan bepanthen alga cicosa korjaava voide

Luonnonkosmetiikan ”bepanthen”

Nice things 2021

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Black Mirror kuuluu kyllä tuohon synkkään joukkoon! Suosittelen max jaksoa per päivä, muuten saattaa iskeä liian kovat ahdistukset :D

 2. Suosittelen katsomaan HBO:lta myös sarjat The Leftovers ja Westworld ! Molemmat hieman ahdistavia ja synkkiä, mutta hyvin paljon ajatuksia herättäviä myös! :)

  1. Hei kiitos vinkistä! :) mulla taitaa olla vielä viikon verran hbo:n tilausta jäljellä, pitääpä katsoa jos ehdin tässä ajassa ja pidän mielessä kun seuraavan kerran tilaan hbo:n. Westworldista oon kuullut muiltakin suosituksia.

 3. Mä yritin alottaa The Night Ofia mut en päässyt kovin pitkälle kun se päähenkilö oli niin tuskastuttavan typerä heti alussa ja oli pakko lopettaa. Niin ku lainaa nyt salaa isäs taksia ja ota joku random muija vielä kadulta kyytiin…

  1. HAhaha :-D noooo ymmärrän mut siis musta toi ei oo mitään verrattuna siihen että jengi kattoo lohikäärmeistä ja linnoista kertovaa tv-sarjaa…….:D.d.d.d.d

 4. Ootko jo tsekannut Broad Cityn? Ainakin Yle Areenassa on ollut katsottavissa (en oo varma löytyykö sieltä enää). Aivan huippu sarja!

  HBOlta kannattaa tsekata myös Silicon Valley, vähän kevyempää settiä se! Vice Principals on myös hauska.
  Synkemmistä sarjoista kovia on ainakin Big Little Lies ja The Knick. Ei oo kuitenkaan ihan niin ahdistavia kuin Black Mirror ;)

  1. Haa joo, oon kattonu tota muutamia jaksoja mut näköjään unohtanut ton olemassaolon, koska en oo kattonu kaikkia!

   Ooh jes, mäpä googlaan noi muut suositukset, ihanaa että ne ei oo ihan yhtä synkeitä kuin black mirror. Siis mä ymmärrän sen pointin satapros, mutta se on niin lohduton. The Handmaid’s tale on sekin hullun synkkä, mutta siinä on jotain toivoa sentään. Eli googlaan nää, kiitos Sanna! :-D