Syyskuun suosikit

lifestyle
3 kommenttia

Syyskuussa on ehtinyt tapahtua vaikka ja mitä kivaa, mutta koska kuukausi on ollut niin kiireinen, en ole ennättänyt vinkkailla kaikista kivoista jutuista niiden tapahtumahetkellä tai ylipäätään fiilistellä niitä täällä. Kokosin kohta loppuvan kuukauden suosikit samaan juttuun – ehkä joku teistä innostuu jostain samasta jutusta! 

x Teemaan teetasting. Oletteko huomanneet, että joistain ravintoloista saa valittua viinipaketin sijaan teepaketin menun kaveriksi? Jep! Siinä missä hetki sitten kaikki joivat – ja juovat edelleen – matchaa, juodaan nyt golden milkiä, eli kurkumalattea. Seuraavaksi Suomeen rantautunee trendikkäät hiilijuomat, charcoal lattet ja muut, mutta juodaankohan parin vuoden päästä teetä hifistellen esimerkiksi ruuan kanssa ravintoloissa paljon nykyistä enemmän?

Päästiin hetki sitten Teemaan teetastingiin töiden puolesta ja voin lämmöllä suositella! Sellaisia järjestetään Teemaan kaupassa Annankatu 19:sta. Tasting on räätälöitävissä porukan toiveiden mukaiseksi. Lisätietoa täällä.

En yleensä esimerkiksi valitsisi mustaa teetä, mutta kun pääsin tastingissa maistamaan oikein haudutettuja ja hienostuneita mustia teelaatuja, heräsi mielenkiintoni niitäkin kohtaan, vaikka eniten tykkäänkin valkoisesta ja vihreästä teestä. Ja jos ette ole käyneet Teemaan putiikissa, niin menkää! Ihanat yrittäjät tietävät teestä paljon. Ja katsokaa mitä erikoisuuksia valikoimasta löytyy: suolattuja kirsikankukkia ja ruusunnuppuja!

x Omaa luokkaa -podcast. Olen löytänyt podcastit kunnolla vasta tänä vuonna ja tykkään kuunnella eniten suomenkielisiä podcasteja. Ajankohtaiset aiheet ja pidemmät pohdinnat kiinnostaa, koska muiden juttelua kuunnellessa saa uusia näkökulmia itselle tuttuihinkin aiheisiin.

Kantsii kuunnella Omaa luokkaa -podcastia, jota pitävät Taija Roiha ja Mia Haglund. He keskustelevat mm. feminismistä, kulttuurista, yhteiskunnasta ja puhuttavista aiheista, mm. häpeästä, ystävistä ja täydellisyydestä. Heidän vinkkauksesta nappasin itselleni lomalukemiseksi Elena Ferranten Napoli-kirjasarjan ensimmäisen osa, saas nähdä mitä tykkään!

x Saana & Ollin Onnenmaa-malliston hampusta valmistettu kangaskassi. Ihanan tilava, kaunis ja miellyttävän tuntuinen kangaskassi. Onnenmaa-mallisto on muutoinkin tosi kaunis mallistokuvia myöden. Jos olisin aamutakin tarpeessa, harkitsisin tätä

x Fat Ramenin tofu ramen, paras lohturuoka äidin tekemän hirvibolognesekastikkeen jälkeen.

x Luumut, viikunat ja nektariinit, oh yes. Ja syksyn vikat kanttarellit! 

////////////

Terkkuja Sardiniasta, tultiin tänne tänään mun ja Maj:n perinteeksi muodostuneelle syyslomareissulle. Täällä on kuuma, ihan parasta. Tuntuu ettei kesät enää ole Suomessa helteisiä, joten jos halua nauttia auringosta ja paahteesta, pitää kerran vuodessa päästä reissuun jonnekin lämpimään. Ihan parasta olla täällä latailemassa akkuja pimenevää syksyä ajatellen.

Ollaan nukuttu viime yönä sellaiset kolmen tunnin yöunet ja torkuttu tänään päivä altaalla laiskasti kirjaa lueskellen. Nyt koneet kiinni ja seikkailemaan lähialueille; jos joku teistä on sattumalta käynyt Sardiniassa, niin vinkit otetaan lämmöllä vastaan! 

Lisää luettavaa

ida365 toukokuu

Vinkkejä / toukokuu

kaisaniemi kasvitieteellinen

Trooppista lämpöä keskellä talvista Helsinkiä

luonnonkosmetiikan bepanthen alga cicosa korjaava voide

Luonnonkosmetiikan ”bepanthen”

Nice things 2021

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Ahh, itse olin Sardiniassa juuri kuukausi sitten samoilla seuduilla! Ihana paikka. Jos teillä on mahdollista vuokrata auto, kannattaa ehdottomasti käydä katsastamassa muitakin paikkoja, esim. Bosa, tie sinne Algherosta on upea rantaviivaa pitkin! Itse Bosaan ei ole niinkään vinkkejä, kun meidän aikataulu kosahti ja saavuttiin sinne vasta illalla, mutta kovasti paikkaa kehuttiinnyhdellä jos toisella sivustolla. Myös pohjoisen Stintinossa on upea ranta, eikä välttämättä enää edes niin ruuhkainen kuin elokuussa. Algheron lähellä on myös Porto Conten luonnonpuisto ja Grotte di Nettunon tippukiviluolat, jossa kannattaa vierailla, maisemat niemenkärjestä on upeat.

    1. Kiitos suosituksista ja kiva että jätit kommentin! :-) Me jätettiin kaikki visiitit välistä ja keskityttiin lepäämään ja lataamaan akkuja, se oli paras valinta meille tällä kertaa. Jäi kuitenkin sellainen fiilis, että Sardiniaan voisi lähteä uusiksikin ja sit olis siistiä lähteä autolla seikkaileen ympäriinsä.