Muuttajan muistilista

lifestyle
2 kommenttia

Vielä pari vuotta sitten olin se tyyppi, joka suunnittelija toteutti kaiken hyvissä ajoin ja ennen kaikkea otti selvää kaikesta ajoissa. Nyt olen se tyyppi, joka ottaa asioista selvää just ennen tai just silloin kun tapahtuu; en esimerkiksi ole aikoihin ehtinyt googlailla ennen lomareissuja määränpään tarjontaa.

Nyt nauratti, kun tajusin hoitaa uuden asunnon sähkösopimuksen perjantai-iltana 20 minuuttia ennen kuin asiakaspalvelu olisi mennyt kiinni sähkölaitoksella. Siinä oliskin sitten ollut hyvä muuttaa ja siivota viikonloppuna ilman sähköjä… mut hoitui sekin sitten!

muuttovinkit

 

Muuttajan muistilista:

  • Muuttoilmoitus: Posti & maistraatti sekä taloyhtiölle (sekä uudelle että vanhalle omat ilmoitukset – onnistuu yleensä sähköpostitse)
  • Sähkösopimuksen siirto uuteen osoitteeseen – mä tilaan ekosähköni Heleniltä enkä varmaan koskaan ole saanut puhelimitse yhtä mukavaa asiakaspalvelua kuin nyt sopimusta siirtäessäni.
  • Kotivakuutuksen siirto uuteen osoitteeseen – onnistui iisisti OP:n chatissa
  • Nettisopimuksen siirto uuteen osoitteeseen – onnistui palveluntarjoajan chatissa tämäkin
  • Muuttofirma – voin lämpimästi suositella Opiskelijamuutot-palvelua! Vanhan kotini neliöiden ja uuden kodin speksien (esim. monesko kerros ja onko hissi) perusteella sain tarjouksen 3 tunnin muutosta, jonka hinnaksi tuli kiinteä 250 €. Muutossa meni lopulta vain 1,5 tuntia – siinä ajassa mun n. 28m2:n yksiön kamat kannettiin pakettiautoon (18 kuutioinen – sinne mahtui hyvin sohva, sänky, iso hylly, 30 muuttolaatikkoa ja jotain irtotavaraa kuten peili, matot, huonekasveja ja polkupyörä – eikä todellakaan tehnyt tiukkaa) ja autosta kuudenteen kerrokseen. Sohva ja sänky kuljetettiin portaita pitkin, laatikot ja muut menivät onneksi hissiin. Kaksi rivakkaa kantajaa hoiti kaiken; vanhalla kämpällä en tehnyt käytännössä mitään, uudella purin kuormaa hissistä uuteen kotiini. Tämän kokemuksen perusteella sanoisin, etten enää ikinä muuta ilman muuttofirmaa. Niin helppoa ja vaivatonta! Ja säästi pariltakin perheriidalta…
  • Muuttolaatikot – jos haluat tehdä muutostasi mahdollisimman iisin, vuokraa myös muuttolaatikot. Ne on paljon helpompi pakata, kantaa ja pinota kuin epämääräiset lahoavat pahvilaatikot – muutit sitten itse tai muuttofirman avustuksella. Tilasin omani Niemeltä ja ne toimitettiin mulle niin, että ennen toimitusta mun kotona oleminen varmistettiin puhelimitse (arvosta tällaista palvelua suuresti, sillä usein kaikki toimitukset tapahtuu neljän tai kahdeksan tunnin slotin sisällä – ja sehän on ihan älytönä aika olla kotona odottamassa yhtään mitään; paljon iisimpää jos sulle soitetaan etukäteen, niin voit sitten kipaista takaisin kotiin). 

    30 laatikon vuokraus 10 päivän ajaksi toimituksineen maksaa noin 78 €. Laatikoiden määrä suositellaan suhteuttamaan muutettavien neliöiden määrään tyylillä 1 neliö = 1 laatikko. Toimi ainakin mun kohdallani täydellisesti. Mun vanhassa kämpässä on oikeasti pikkuisen enemmän neliöitä kuin vuokrasopparissa lukeva 28m2 – siinä on sellainen makuusoppi ja ”vaatehuone”, jota ei lasketa asuinneliöiksi vinon katon vuoksi, joten tavaraa oli ehkä hieman enemmän kuin 28m2 kämpässä. 

  • Kierrätys – muuton yhteydessä kertyy aina tarpeetonta tavaraa. Kannattaa miettiä, voisiko ehjät asiat antaa eteenpäin (esim. taloyhtiössä saa ottaa -laatikon avulla tai viedä kierrätyskeskukseen lahjoituksena) tai myydä Zadaassa tai kirpparilla. Mulla ja Essillä oli just ennen mun muuttoa yhteinen kirppispöytä Töölön Relovessa ja vitsit, en oo ikinä myynyt viikossa niin hyvin, kuin Relovessa. Rikkinäiset vaatteet ja kankaat voi viedä kierrätettäväksi Recciin. Paristoja (heh, mulla on kahden vuoden paristot kierrättämättä) ottaa vastaan monet isommat ruokakaupat. Muita kierrätysvinkkejä voi tarkistaa esim. Yellowmoodin kätevästä kierrätysoppaasta.

Mitäs sitten muuta? Olenkohan unohtanut jotain? En yhtään yllättyisi, vaikka olisinkin… Olen sentään muistanut irtisanoa vanhan kämpän vuokrasopimuksen ja tehdä uuteen sopparin, eli tärkeimmät hoidettu, heh. 

Mulla on vielä pari viikkoa muuttolaatikkokaaosta tiedossa, sillä tätä mun uutta kotia rempataan parin viikon päästä ja ajattelin, että on järkevintä purkaa loput tavarat laatikoista esille vasta remontin jälkeen, jotta ne eivät mene maaliin tai pölyty turhaan. Täällä tullaan maalaamaan seiniä ja freesaamaan pintoja muutenkin, niin kivaa. 

Huomenna pitäisi käydä siivoamassa vanha kämppä ja tehdä ehkä yksi autoreissu vanhalta kämpältä uudelle; pitää kuskata kattolamput ja verhot sekä muutamia yksittäisiä tavaroita vanhalta asunnolta uudelle – mutta sitten onkin aika sanoa heipat vanhoille hoodeille ja alkaa tutustua uusiin. Eilen viimeisiä tavaroita pakkaillessani ja yöllä muoveja keräykseen viedessäni meinasin alkaa emotionaaliseksi, mutta tänään oon ollut intoa täynnä – uudet hoodit vaikuttaa ihanilta ja uudessa kodissa on hyvät fengshuit. Ihan best. ♡

Lisää luettavaa

Rakkauskirje Kalliolle

Rakkauskirje Kalliolle

Kirjoja, jotka luin ja joista pidin

ida365 toukokuu

Vinkkejä / toukokuu

kaisaniemi kasvitieteellinen

Trooppista lämpöä keskellä talvista Helsinkiä

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.