Paras luonnonkosmetiikan aurinkovoide: Algamaris

kauneus, luonnonkosmetiikka
8 kommenttia

* Kaupallinen yhteistyö, House Of Organic 

Itku miten ihanat kelit!! Tuntuu että me skipattiin tänä vuonna kevät ihan kokonaan ja siirryttiin suoraan talvesta kesään. Apua miten ihanalta aurinko tuntuu pitkän talven jälkeen iholla – oon huomattavasti paremmalla tuulella kuin vielä viikko pari sitten, vaikka stressitaso on edelleen lähes sama. Auringolla on kyllä ihan ihmeellinen vaikutus.

Luonnonkosmetiikan paras aurinkovoide Algamaris

Kuten me kaikki tiedetään, auringossa oleilu tekee hyvää (d-vitamiini!), mutta auringon haitalliselta säteilyltä suojautuminen on myös tärkeää. Olen testannut ihan älyttömän monia luonnollisia aurinkovoiteita, mutta Algamarikset ovat vuodesta toiseen suosikkini luonnollisista aurinkovoiteista.

Nämä levittyvät superhyvin (etenkin kätevät sprayt ja uudet sävytetyt aurinkovoiteet!) ja vaikka voide onkin valkoista purkista otettuna, se levittyy iholle niin ohueksi, ettei pelkoa valkoisuudesta ole. Algamarikset eivät myöskään ole tukkineet helposti tukkoon menevää ihoani – se on erityisen tärkeä juttu etenkin kasvoille suunnatun aurinkovoiteen suhteen. Algamaris-tuotteet ovat myös järkevän hintaisia; hinnat pyörivät 13,50 € – 29,90 € välillä. Tähän mennessä olen pärjännyt yhdellä tai kahdella tuotteella yhden Suomen kesän ja saman vuoden ulkomaan reissun, vaikka varsinkin reissussa ollessani olen melko kova läträämään aurinkovoiteilla.

Algamarikselta löytyy erikseen sekä vartalo- että kasvotuotteita ja lapsille suunnatut tuotteet, jotka ovat kaikki Ecocert-sertifioituja.

Tiedän, että moni teistä on kiinnostunut luonnonkosmetiikasta ja käyttää sekaisin luonnollisia ja synteettisiä tuotteita – ja se on ihan ok, mutta haluan kertoa pari syytä, miksi aurinkovoide jos jokin kannattaa vaihtaa luonnolliseen:

 • Ulkomaanreissuilla must, koska koralliriutat: Synteettiset aurinkovoiteet tuhoavat koralliriutat, joten luonnollisen aurinkovoiteen käyttö etenkin trooppisissa vesissä on todella tärkeää. Jos synteettiset kemikaalit tuhoavat korallit, niin mitä ne tekevät kaloille ja muille meren ja järvien eliöille? Huh, tuskin mitään hyvää, korallit vain ovat konkreettinen esimerkki.
 • Parempi valinta omalle kropalle: Synteettinen aurinkovoide imee auringonsäteet itseensä, kun taas luonnollinen aurinkovoide blokkaa säteet pois iholta. Synteettinen = kemiallinen suoja, luonnollinen = fysikaalinen suoja. Fysikaalinen suoja ei imeydy ihoon (ei saa sisältää nanopartikkeleita), kun taas kemiallinen suoja imeytyy ja voi häiritä elimistön omaa (hormoni)toimintaa.
 • Ympäristöystävällinen valinta: Fysikaalinen suoja on ympäristövalinta eikä luonnonkosmetiikan kriteerit täyttävissä suojissa saa olla esim. hormonihäiritsijöitä tai nanopartikkeleita tai mitään muutakaan ympäristölle haitallista. Sen lisäksi että nanopartikkelit saattavat vaikuttaa kroppaamme, ne ovat ilmeisen huono juttu myös ympäristölle. Hannamari on kirjoittanut tästä blogissaan perusteellisemmin.

Algamaris sävytetty aurinkovoide kasvoille sk 30

Kaikki muut Algamarikset olen tainnut hehkuttaa täällä blogin puolella aiemminkin, mutta tämä viime kesän uutuus multa on jäänyt hehkuttamatta. Algamariksen sävyttävä aurinkovoide kasvoille (suojakerroin 30) on täydellinen siitä syystä, että se paitsi suojaa ihoa, myös tasoittaa ihon sävyä. Meikkivoiteen korvaajaa tästä ei peittävyyden puolesta ihan saa, mutta tämä + kevyt mineraalimeikki on täydellinen kesämeikkipohja. Täytyy sanoa että olen positiivisesti yllättynyt siitä, kuinka mattapintaiseksi iho jää sävytetystä aurinkovoiteesta; meikki levittyy sen päälle helposti eikä ihoni kiiltele tavallista enempää, vaikka meikin alla onkin aurinkovoidetta. Enpä olisi uskonut! Raaka-ainelistalta löytyy mm. silicaa, eli piitä, jolla tuntuu olevan ihoa siloittava vaikutus kosmetiikassa. Ehkä tässä syy hyvään levittyvyyteen ja erinomaiseen pysyvyyteen.

Sävytettyjä aurinkovoiteita on kahta eri sävyä. Tämä vaaleampi sopii mulle tosi hyvin, tummempaa suosittelisin selkeästi ruskettuvalle iholle. Yritin havainnollistaa käden iholla miltä sävy näyttää:

Algamaris sävytetty aurinkovoide kasvoille sk 30

Tasoittaa ja antaa lämpöä, muttei ole liian tumma. Vie kuvanmukaisesti kirjavuuden mennessään, iho on aurinkovoiteen kanssa paljon tasaisemman näköinen. Sävyttävä aurinkovoide maksaa n. 21,90 €.

Algamaris aurinkosuojaspray suojakerroin 30

Algamariksen aurinkosuojahuulivoide on kätevässä tuubissa ja sen suojakerroin on 30. Hinta on 13,50 €. Levittyy ihanan kevyesti eikä tunnu huulilla paksulta tai tahmealta.

Mikä aurinkovoide sopii vaalealle hipiälle?

Mun suosikkituotteeni Algamarikselta on tuo kuvassakin näkyvä aurinkovoidespray suojakertoimella 30. Se sopii sekä kasvoille että vartalolle ja sitä on helppo lisäillä tuon spray-pullon ansiosta. Voide levittyy tosi nätisti eikä siitä jää mitään tahmaa iholle; ei edes käsiin, joilla sen on levittänyt. Täydellinen rantsukassiin ja reissuihin, jos haluaa minimoida tavaran määrän. Jos siis valitsen vain yhden, valitsen tämän. Tässä on myös ihana tuoksu – sellainen, jonka nykyisin assosioin aurinkolomille. Ai että.

Jos taas olen reisussa ulkomailla ja tiedän, että olen pitkiä aikoja auringossa, valkkaan mukaan myös kasvoille tarkoitetun aurinkovoiteen suojakertoimella 50. Tuntuu, että kropan iholle riittää usein tuo suojakerroin 30, mutta auringon porottaessa haluan suojata kasvoni vieläkin tehokkaammilla tuotteilla. Samaten yksittäiset luomet ja rintakehän suojaan paahteessa kovemmilla suojakertoimilla. SK 50 -tuotteet jättävät ihon aavistuksen valkoiseksi, kun taas SK 30 -tuotteet levittyvät iholle kauniisti.

Algamaris luonnonkosmetiikkatuotteet

Algamariksen aurinkovoiteet on suunniteltu niin, että ne kestävät myös uimista, mutta tietysti aurinkovoidetta tulee lisätä uimisen jälkeen ja muutenkin auringossa oleilun aikana. Suomessa oon pärjännyt aina ongelmitta SK 30:llä enkä ole kertaakaan palanut auringossa ulkomaillakaan, jos mulla on ollut kolmekymppistä. Viiskymppistä käytin esim. Vietnamissa kasvoille ja samaten veden äärellä oleskellessani myös Euroopan lomareissuilla.

Multa on kysytty pari kertaa, että toimiiko näin ohueksi levittyvät luonnolliset aurinkovoiteet oikeasti, kun tehohan perustuu nimenomaan fyysiseen suojaan. Mun kokemuksen perusteella toimivat. En ole kertaakaan palanut näitä käyttäessäni (mutta saanut kevyen päivetyksen silti), mutta sen kerran kun olin Vietnamissa pilvisenä päivänä (loman tokavika päivä, eli iho oli jo tottunut aurinkoon) altaalla 30 minuuttia ilman aurinkovoidetta, näytin päivän päätteeksi tältä. Jep… mitä opin? Että reissussa aurinkovoide on todellakin välttämätön ja että vaikka näyttäisi pilviseltä, aurinko kyllä polttaa. Ja että Algamarikset toimivat!

Algamaris after sun -voide

On ihan parasta, että luonnollisia aurinkovoiteita myydään nykyisin niin monessa paikassa – että voiteen voi ostaa myös silloin, kun sitä tarvitsee yllättäen – Suomen kesästä kun ei koskaan tiedä. Algamarista saa nykyisin Stockmannilta ja Sokokselta, Ruohonjuurista, Life-ketjun myymälöistä ja tosi monista verkkokaupoista.

Jos tarvitsette uusia aurinkovoiteita täksi kesäksi, niin Algamarikset ovat House of Organicin sivuilla -15% alennuksessa 31.5. asti.

Lisää luettavaa

house of organic luonnonkosmetiikkapäivät toukokuu 2022

Meikkipussin päivitys kesään

ida hanhiniemi luonnonkosmetiikka

Kirkas ja heleä kevätiho + 13 tuotevinkkiä

Djusie kokemuksia ida365

Esittelyssä Djusie – uusi suomalainen luonnonkosmetiikkasarja

parhaat luonnonkosmetiikka kasvonaamiot

Kiinnostavimmat luonnonkosmetiikkatuotteet 2021 (alessa!)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. En tiennyt noista synteettisten aurinkovoiteiden haitoista. Kiitos infosta! Kerkesin jo ostaa apteekista ihan tavalliset aurinkovoiteet, mutta tuota Algamariksen sävytettyä voidetta tekisi kyllä mieli. Minulla on ehkä luonnollisista aurinkovoiteista sellainen kuva, että ne levittyvät todella jähmeästi ja jättävät ihon vitivalkoiseksi (niin kuin se ei olisi sitä jo ennestään…), mutta kiva jos ainakin SK30 levittyy vähän kauniimmin.

  1. Kiva että sain infottua :)

   Noh, hyvä käyttää vanhat tuotteet tietysti ekana pois, mutta siis tuo sk 30 levittyy ihan todellatodella hyvin. Ei samalla tapaa kuin öljy, muttei kyllä jää valkoiseksi. Eikä tuo sävytetty kasvovoide nyt tietty laisinkaan! :) Ens kerralla sit testiin nämä vaikka!

 2. Ei hitsi, mä kaivoin jonkun sun vanhan aurinkosuojapostauksen ja kommentoin vahingossa sinne :-D En tiedä näkyykö sitä nyt järkevästi sulle niin laitan vielä tähän kommentin uusiks:

  ”Hei, miten sulla noi Alga mariksen tuotteet toimii mineraalipuuteripohjan kanssa? Oon miettinyt, että pitäiskö mieluummin hankkia jokin päivävoide jossa on suojakerroin vai saako mineraalipohjan toimimaan ihan perus aurinkovoiteiden kanssa, tai olisko sit spray parempi?”

  Tässä puhuit tuosta sävyttävästä voiteesta niin sitäkin vois tietty harkita, en vaan ite oo nestemäisten meikkivoiteiden yms. ystävä kun tuntuu et iho kuivaa niissä aina niin paljon…

  1. Mulla kyllä toimii siis tosi hyvin toi sävytetty päivävoide + mineraalimeikkipohja! :) Ei mitään ongelmaa! Toki toi kombo on sen verran paksu, että en laita sitä arkena toimistolla ollessa, mutta esim. kesälomareissuilla ja jos oon pitkän päivän ulkona kesällä. Just hyvä kombo ja veikkaan että levittyy paremmin kuin aurinkovoide + meikkivoide -kombo, kun ei oo pelkoa että erityyppiset tuotteet rullaisi toisensa pois paikoiltaan. Eli testaa ihmeessä! :) Spray toimii kyl varmasti kanssa, mutta en tiedä onko siinä jokin ero kuitenkin niin, että olisi parempi käyttää kasvoille suunnattua tuotetta säännöllisemmin kasvojen iholla.

   1. Ah, niin totta tuo suihku ei olekaan tarkotettu nimenomaan vain kasvoille! Ehkä mä sit kokeilen tuota sävyttävää ja pidän sormet ristissä että sopii iholle :-D on vaan niin herkkä iho että aina pelottaa ostaa kalliimpia juttuja, kun sit voikin jäädä käyttämättä… Käytätkö sitten toimistopäivinä vain mineraalipohjaa vai pelkästään tuota sävyttävää? Niin ja pakko vielä kysyä että miten saat levitettyä tuon parhaiten, niin että mineraalimeikki sitten menee mahdollisimman tasaisesti päälle? Hirveä kysymystulva, pahoittelut siitä!

    1. Hahaa ihana, kuule tän takia mä pidän blogia että voi jutskaa näistä muiden kanssa! :D

     Mä käytän toimistopäivinä pelkkää mineraalimeikkiä tai meikkivoide+mineraalimeikki-komboa. Mineraalimeikillä saa kevyen suojan, koska luonnonkosmetiikan aurinkovoiteissakin käytetyt suoja-aineet ovat siis nimenomaan mineraaleja. Mutta mineraalimeikin spf:ää on kai jotenkin vaikea mitata tai standardisoida, joten niissä ei lue että spf10 tms. Jostain oon lukenut, että suojaus olis just jotain spf10 luokkaa, mutta en tiedä tätä varmaksi. Enivei, mineraalimeikki jo itsessään antaa kevyen suojan! :) Se riittää mulla Suomessa jos en siis ottamalla ota aurinkoa tai esim. puuhaile ja hengaile koko päivää suorassa auringossa.

     Mä levitän tuon sormin, pienissä erissä koko kasvoille. Kosteusvoiteen päälle niin, että kosteusvoide ei vielä oo ihan imeytynyt; siten levittyy mulla parhaiten. :)

     1. Oukhei! Joo oon itekin lueskellut et mineraalimeikissä on tosiaan jotain suojaa jo valmiina, mut tosiaan sitä tarkkaa tasoo ei merkitä tuotteisiin… Oon ite aatellu just et jotain 10-15 välillä varmaan. Eli jos ei paljon auringossa oleile niin varmaan riittää sekin jo.

      Mut hei mäpäs otan ton sävyttävän testiin, ja oikeestaan voisin ostaa myös ton suihkeen sitten muulle iholle! Ja samallahan sitä voi testata myös kasvoille. Kiitos kaikista vastauksista ja toivotaan et nää tuotteet sopii mulle! :)