Kesäkuun parhaat

lifestyle
2 kommenttia

ida365 dr martens

kesäkenkäpläänit – Suomen kesä, u know 

×Pihlajasaari. Vitsit siinä on ihana lomasaari. Lomasaarelta se tuntuu siksi, että vartin laivamatkan jälkeen tuntuu, kuin olisi kauempanakin reissussa. Saarelle saapuessa vastassa on hiekkaranta jolla ottaa aurinkoa ja pidemmälle käppäillessä voi etsiä kivan piknik-spotin kallioilta. Saaresta löytyy myös ravintola, joten omien eväiden pakkaaminen ei ole välttämätöntä.

×Freskan siivous. Ihana Marta pesi mun ikkunat ja siivosi sillä aikaa, kun olin töissä ja töiden jälkeen hoitamassa asioita. Kun pitkän päivän jälkeen pääsin takaisin kotiin, meinasin itkeä ilosta, kun kotona oli niin siistiä ja raikasta. En voi kuin suositella lämmöllä. Tykkään kyllä siivota, mutta nyt on ollut niin kiireistä, että ikkunoiden pesu tuntui ihan loputtoman uuvuttavalta ajatukselta kaiken muuttohässäkän  ja remontin jälkeen. Lämmin kiitos Freskalle siis tästä luksuksesta.

×Ruisrock-suunnitelmat! Onneksi tajuttiin varata airbnb joskus ennen joulua, joten majoituksesta ei tarvitse tässä vaiheessa enää stressata. Silloinhan kaikki hotellit olivat jo toki buukattuina… Luultiin olevamme ajoissa, mutta ehei, jotkut muut olivat olleet vielä aikaisemmin liikenteessä.

× Loma part 1: Kroatia calling! Oon ikuisuuden haaveillut pääseväni Kroatiaan ja nyt sitten vihdoin olis lähtö. Täällä lähtöportilla parhaillaan näpytellään koneita Marin kanssa. Lomalla olis tarkoitus olla myös somelomalla eli mama, jos en vastaa viesteihin niin ollaan vaan jätetty puhelimet hotellihuoneeseen. Tekee takuulla niiiin hyvää!

×Suostumus2018 -kansalaisaloite. Tuntuu hullulta, että lakia määrittää vain väkivalta ja sen uhka, eikä suostumus.

All black tuntuu niiiiin omalta – oon kai huomaamattani ollut aika tyttömäisissä vetimissä viime aikoina ja huppari, nahkatakki ja maiharit tuntuivat niiden jälkeen ihanan kotoisilta

× Astrologilla käyminen. Vitsit miten mielenkiintoista ja jännää! Joskus vuosi pari sitten olisin pyöritellyt silmiä nykyiselle next level huruminälleni, mutta nyt kerron suvereenisti niillekin astrokäynnistä, joiden tiedän vastustavan ajatusta ihan totaalisesti. Uusia näkökulmia ja reflektoitavaa! Oman tähtikartan opettelu on jotenkin ihan maagisen kutkuttavaa.

×Tallinnan reissu. Oli hemmottelua, seikkailuja ja lepoa hyvässä suhteessa. Miten sen aina unohtaakin, että Tallinna on niin ihana ja niin ihanan lähellä?

×Frantsilassa käyminen. Seurustelin lukioaikoina Hämeenkyrössä asuvan pojan kanssa enkä silti ikinä tullut käyneeksi Frantsilassa. Mikä vääryys! Hämeenkyrön kiinnostavuus nousi mun mielessäni nyt ihan uudelle tasolle, Frantsilan Hyvän olon keskus ja Kehäkukka-ravintola ja -puoti olivat ihastuttavia. Tästä mun pitää kirjoittaa myöhemmin tarkemmin ja jakaa kuviakin reissusta.

Lisää luettavaa

ida365 toukokuu

Vinkkejä / toukokuu

kaisaniemi kasvitieteellinen

Trooppista lämpöä keskellä talvista Helsinkiä

luonnonkosmetiikan bepanthen alga cicosa korjaava voide

Luonnonkosmetiikan ”bepanthen”

Nice things 2021

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. heippa! mietin vain, että onko sulla minkälaisia ajatuksia liittyen viime aikoina blogeissakin paljon puhututtaneeseen lentomatkustamisen ilmasto-ongelmallisuuteen? sunkin blogi ihanasti käsittelee paljonkin kestävän kehityksen teemoja, jolloin monta kertaa vuodessa ulkomaille lentely näyttäytyy ristiriitaisena. toki ymmärrän aiheen kinkkisyyden mutta olisi mielenkiintoista lukea ajatuksiasi aiheesta kerta muutenkin ekologiset teemat ovat läsnä:-)

  2. Moikka :)

    Totta kai on, tämä on aihe joka varmasti mietityttää jokaista tyyppiä, joka koettaa tehdä järkeviä eettisiä ja ekologisia valintoja elämässään. Tiedostan todellakin lentomatkailun haitat ja päästöt ja vaikka reissaankin jonkin verran, pidän omia lentomääriäni varsin kohtuullisina. En esimerkiksi lennä työni puolesta tai tee lentoreissuja päivän yöpymisten takia.

    Mietin, että lentomatkailun, kuten vaikka vaatteidenkin, tulisi olla paljon kalliimpaa ja jos lippujen hintoihin vaikka sisällytettäisiin hiilidioksiidipäästöjen kompensointi tai vastaavaa, olisi suunta isossa mittakaavassa oikeampi. Ajattelen, että tässäkin asiassa vähemmän on parempi: jos lähtee reissuun, olisi fiksua lähteä kerralla pidemmäksi ajaksi ja mahdollisimman vähin välilaskuin.

    Ajattelen myös niin, että ”oikeutan” itselleni lentämistä vaativat reissut siten, että pyrin muulla tavoin olemaan arjessa vastuullinen ja tiedostava kuluttaja: ostan ekosähköä, en lämmitä kotiani turhaan, kierrätän kaiken mahdollisen, suosin lähellä tuotettua ruokaa, ostan luomua aina kun mahdollista, käytän biohajoavaa luonnonkosmetiikkaa, en tuhlaile vettä tai sähköä, syön useasti arkivegaanisti ja käytän kala- ja maitotuotteita mahdollisimman vähän niitäkin, koetan ostaa mahdollisimman paljon käytettynä ja suosia luonnonkuituja. En todellakaan ole täydellinen enkä usko että kukaan meistä voi olla, mehän olemme kaikki käveleviä ympäristökatastrofeja, mutta uskon, että kaikilla teoilla on väliä. Ja jotta voin lentää pari kertaa vuodessa, haluan ehdottomasti tehdä arjessa mahdollisimman fiksuja valintoja. En esim. syö lihaa, joka on lennätetty toiselta puolelta palloa lautaselleni tai vastaavaa. Jos tilaan jotain netistä, voin itse valita että tilaan läheltä enkä tilaa mitään huvin vuoksi ja sitten ilmaisiin palautuksiin vedoten palauttele jotain lentorahdein tai laivarahdein takaisin jne. :)

    Tästä aiheesta riittäisi vaikka kuinka kirjoitettavaa ja voi olla että tästä tulee jotain mieleen vielä myöhemmin, mutta nyt laitan läppärin kiinni ja keskityn nauttimiseen, kun kerran täällä kohteessa nyt ollaan :) Kivaa kesäviikkoa!