Very much zen

lifestyle, matkailu
Jätä kommentti

Onpa ollut ihana vastata täysin rehellisesti, että ”oli, ihan hullun ihana ja rento”, kun ystävät ja perhe on kyselleet että oliko ihana loma. Loma Kroatiassa, Bracin saarella sujui mutkattomasti ja ilman sen suurempia säätöjä. Aurinko paistoi yhtä päivää lukuunottamatta ja lämpötila huiteli jossain 25-27 asteen tienoilla koko loman. Oltiin rannalla, luettiin kirjoja, käytiin pitkiä keskusteluita, seilattiin uimapatjoilla ulapalle, torkuttiin, syötiin hyvin, seikkailtiin Splitissä, käppäiltiin rantoja pitkin, kavuttiin vuorille katsomaan, miltä kaupunki näyttää yläilmoista ilta-auringon laskiessa ja nukuttiin pitkään. Naurettiin omille jutuillemme vatsat kippuraassa ja mietittiin mennyttä kevättä ja tulevaa kesää.

Kuulin välikäden kautta, että olin kuulemma ollut vähän mustavalkoisella tuulella just ennen reissuun lähtemistä, hups! Tiedostan kyllä täysin, etten ole varmaan ollut hirveän kepeällä tuulella vikoina päivinä ennen reissua, koska aloin todella olla loman tarpeessa. Koko kevät oli kiireinen ja työntäyteinen ja ennen lomaa ehti muutenkin tapahtua niin paljon, etten meinannut itsekään pysyä perässä kaikesta, kun koetin vain keskittyä asioiden selvittämiseen sekä itselleni että muille. Kroppa ja pää kaipasivat lepoa ja muuta ajateltavaa.

Jos mulla on muutama vapaapäivä tai vaikka täysin vapaa viikonloppu ja jään kotiin, osaan harvoin rentoutua todenteolla. Kaipaan maisemanvaihdosta ja sellaista ympäristöä, jossa tekemättömät hommat eivät muistuta itsestään jatkuvasti, jotta osaan rentoutua. Voin kyllä omassa arjessanikin pitää totaalisia vapaapäiviä ja jättää työt tekemättä jonain päivänä, mutta se ei tarkoita sitä, että ne katoaisivat mielestä – ne on eniveis hoidettava jossain vaiheessa. Siksi onkin helpottavaa lähteä reissuun. Jonnekin, jossa en oo aiemmin ollut ja jossa kaikki on uutta. Uudessa ympäristössä joutuu keskittymään ihan eri juttuihin kuin kotona ja se just vie ajatukset kauas omista arkihuolista. Loma on oikeasti ihan älyttömän tärkeä juttu; haluaisin koetta järjestää arkeni niin, että mulla olisi mahdollisuus lomailuun säännöllisemmin.

En oo aiemmin tajunnut, miten rauhoittava vaikutus merellä muhun on; kun aallot löi vieressä rantaan tai kun kelluin patjalla aaltojen keinuteltavana, en kertaakaan tuntenut oloani ahdistuneeksi tai surulliseksi. En miettinyt niitä juttuja, jotka arkena täyttävät pään ja saavat välillä ihan kohtuuttoman suuret mittasuhteet. Oli levollinen ja rauhallinen olo.

Nyt tuntuu kivalta olla kotona. Vikana lomapäivänä aloin jo vähän kaivata omaa kotia, omaa sänkyä ja omia juttuja. Tykkään tästä mun uudesta kodista ihan hulluna, täällä on niin paljon helpompi hengittää kuin edellisessä. On avarampaa, raikasta ja varmaan sekin, että nään kattoja ja taivaan mun ikkunoista, tekee levollisemman fiiliksen. Eikä tarvii koskaan jännittää, että joku nyppisi rikkaruohoja ikkunan takana, kun avaan verhot – vanhassa kämpässä piti, enkä edes halua miettiä miten monta kiusallista tilannetta olen aiheuttanut ja kokenut maantasalla asuessani, heh.

kuvat: Magicpoks 

Palaan huomenna Brac- & Split-vinkkien kera, sillä sain useampia yksityisviestejä lomalla ollessani näihin liittyen. Aika moni suomalainen taitaa tänä kesänä lomailla Kroatiassa!

Nyt syön jotain nopsaa lounasta ja lähden elektroniikkaostoksille, mun inhokkipuuhaa, äh. Mun pitää ostaa uusi imuri rikki menneen tilalle (en oo muuten koskaan aiemmin joutunut ostamaan imuria, että ehkä nyt sitten on hyvä hetki tehdä tämäkin asia ekaa kertaa elämässä) ja hankkia uusi ulkoinen kovalevy, sillä vanhaan ei mahdu enää yhtäkään uutta varmuuskopioita tai valokuvaa. Puhelimeni näyttöä suojaava lasi kaipaisi uusintaa myöskin ja jos totta puhutaan, niin tarvisin myös uuden vedenkeittimen. Edellisestä lähti kahva irti lopullisesti joskus vuosi sitten ja metallinen tulikuumaksi kuumentuva keitin ilman kahvaa ei ole järin käytännöllinen…

Lisää luettavaa

ida365 toukokuu

Vinkkejä / toukokuu

kaisaniemi kasvitieteellinen

Trooppista lämpöä keskellä talvista Helsinkiä

luonnonkosmetiikan bepanthen alga cicosa korjaava voide

Luonnonkosmetiikan ”bepanthen”

Nice things 2021

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.