AIDA Impact – kauniit tupsukorvakorut, joilla on tarina

muoti, vastuullinen muoti
5 kommenttia

Joskus viime keväänä sain päähänpinttymän näteistä tasselikorviksista, eli siis tupsukorviksista ja koska en löytänyt mistään kauniita, joissa olisi ollut hopeiset tai kultaiset koukut, aloin selvittää, voisinko tehdä vastaavanlaiset itse. Tallentelin Etsyssä kauniin värisiä silkkilankoja mutten koskaan saanut aikaiseksi viedä asiaa eteenpäin.

Sitten bongasin kesällä Instagramista ihanan AIDA Impactin ja superkauniit silkkiset tupsukorvikset. Selviteltyäni pikkuisen lisää tajusin, että näissä korviksissa on ihan kaikki kohdillaan: ideologia, raaka-aineet (silkkilangasta tehdy tupsut, kullattua hopeaa olevat korviskoukut), valmistus  ja kauniit värivaihtoehdot.

AIDA Impact korvakorut

AIDA Impact tasselikorvakorut

Korvikset saatu lahjana 

Musta on ihanaa ostaa asioita ja tavaroita, joilla on jokin tarina – varsinkin, jos hankin jotain sellaista, mitä en ihan välttämättä tarvitsisi, mutta jolla haluan ilahduttaa itseäni tai vaikka ystävääni – kauniit korut ovat sellainen ylellisyysjuttu.

AIDA Impactin korviksilla on innostava tarina: kotimainen yhden naisen yritys työllistää Suomeen pakolaisina saapuneita naisia tarjoten heille sekä töitä että sosiaalisia verkostoja. Erityisesti tällaisessa tilanteessa olevien äitien on helppo jäädä yhteiskunnan ja sosiaalisten ympyröiden ulkopuolelle, jos heillä ei ole mitään syytä poistua kotoa. Siksi palkan ja työtuntien lisäksi myös sosiaalisten suhteiden rakentaminen on tärkeä osa AIDA Impactin toimintaa.

Tämän toiminnan on tarkoitus tukea ja tarjota väylä työelämään sekä kartuttaa kielitaitoa – työt eivät ole kokopäiväisiä vaan niiden on tarkoitus toimia porttina työelämään. AIDA Impactin korvakoruja valmistaville naisille nämä työt ovat olleet Suomessa ensimmäinen mahdollinen työ.

Työt itsessään ovat tärkeä juttu, sillä töiden tekeminen mahdollistaa itsenäisyyden sekä tunteen siitä, että kuuluu osaksi yhteiskuntaa.

AIDA Impact

Tupsukorvakorut Aida Impact

Tapasin merkin perustajan Elinan pari viikkoa sitten ja vitsit miten ihana tyyppi tämän brändin ja näiden kauniiden korujen takana on. Elina kertoi, että hän on aina rakastanut kauniita asioita ja muotia, mutta kokee, että kauniiden tavaroiden takana pitää olla jotan merkityksellisempää. Sana aida tarkoittaa lahjaa ja se on koko AIDA Impactin ydin; kauniilla lahjalla voi olla myös estetiikkaa suurempi vaikutus. Ihana ja tosi tärkeä pointti vähättelemättä esteettisten asioiden merkitystä mitenkään. Lisää AIDA Impactin sosiaalisesta vaikutuksesta voi lukea täältä.

Sain Elinalta lahjaksi kahdet superkauniit korvakorut ja haluan täydestä sydämestäni vinkata näistä korviksista teillekin. Ne tekevät monesta yksinkertaisesta asukokonaisuudesta kiinnostavamman ja harkitumman oloisen ja aidoista materiaaleista valmistetut korvikset ovat ylellisen tuntuiset. Kun tietää, että jokainen pari on valmistettu huolella käsin ja että korvisten valmistajalle niiden valmistus on todella merkityksellinen juttu, tajuaa, että pienilläkin valinnoilla on tosi paljon väliä. Sillä, mistä ostan korvakoruni. Tai keneltä. Korvakoruparin hinta on 48 €.

Oikeastaan vain hyvä, että en saanut aikoinaan aikaseksi tehdä tupsukorviksia itse, nämä mustat ja hopeanharmaat ovat ihan superkauniit ja olisin varmasti päätynyt tilaamaan Etsystä jotain villejä vihreitä lankoja, joista tehdyille korviksille ei pakosti edes olisi tullut käyttöä. Erityisesti nuo hopeanharmaat erottuvat tosi kauniisti mun hiuksistani, mutta myös mustat ovat tyylikkäät ja näyttävät kivalta erityisesti hiuksia kiinni pitäessä. Mietin pitkään myös vaaleanpunertavia ja kirkkaan sinisiä tupsukorviksia.

tupsukorvakorut silkistä

hopeanharmaat tasselikorvakorut

AIDA Impactin Instagramista voi seurata, missä tuotteita myydään ja milloin uusia sävyvaihtoehtoja tulee myyntiin – ilmeisesti ensi viikolla on tulossa uusia sävyvaihtoehtoja! Helsingissä sävyvalintaa voi pohtia ainakin Lokalissa ja Tikaun myymälässä.

Lisää luettavaa

Vastuullinen uimapuku

7 x vastuullisempi uikkaribrändi

Mapu kukkapinnit

Oikeista kukista tehdyt kukkapinnit muistona morsiuskimpusta

Kesäkuulumisia

NUARSWIM – vastuullisempi uimapuku

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Moikka! Ei nyt liity tähän postaukseen mutta olen yrittänyt jättää ketjuvaateliikkeissä shoppailut vähemmälle ja saada vaatekaappiani sitä kautta enemmän vastuulliseksi. Olen vain miettinyt, että kumpi on järkevämpää: ostaa käytettynä ei välttämättä kovin ympäristöystävällisestä materiaalista valmistettu vaate (esim. polyesteristä) vai ostaa uutena luonnonmateriaalista valmistettu vaate eettiseltä vaatemerkiltä?

  1. Moi Jenni!

   Vitsit, tämä on tosi hankala kysymys eikä mulla ole riittävää tietoa vastatakseni tähän mitään faktaa, joten nämä ovat mun fiilistelyjä:

   Kannattaa aina panostaa luonnonkuituihin, osti käytettyä tai uutta – keinokuiduista lähtee esimerkiksi mikromuovia veteen niitä pestessä. Mun mututuntumalla fiksuin olisi ostaa käytettyä; vaatehan on jo tehty, joten vanhaa ostamalla ei aiheuta uuden tuotteen käyttöön kuluvien vesivarojen kulumista tai aiheuta enempää ilmastopäästöjä sen roudailusta johtuen jne. Muoti- ja vaateteollisuuden suurimpia ongelmiahan on se, että tuotetaan ihan hulluna enemmän kuin tarvisi ja osa vaatteista päätyy kaatopaikalle tai poltettavaksi vaikka olisivat täysin käyttökelpoisia.

   Tiedostan kyllä hyvin myös luonnonkuituihin liittyviä ongelmia; puuvilla on törkeä vesisyöppö, joten siitä näkökulmasta se ei ole kovin eettinen, vaikka olisi luomua tai eettisesti valmistettu. Polyester sen sijaan sopii mielestäni lähinnä urheiluvaatteisiin, sillä polyester-vaate ei hengitä ja saattaa alkaa sen vuoksi esimerkiksi haista helposti tunkkaiselta.

   Eli siis: kirppikset & second handit best! Sanoisin että sielläkin kantsii suosia villaa, pellavaa, silkkiä, puuvillaa, viskoosia yms luonnonkuituja tai ainakin katsoa, onko vaate kestävän oloinen. :)