Rauhoittava mustikkakaurasmoothie

ruoka
Jätä kommentti

Smoothiereseptien jakaminen on varmaan aika so last season, kiinnostaakohan ketään? Silläkin uhalla ettei, jaan teille mun uusimman reseptin, jolla oon tehnyt smoothiet tällä viikolla jo kahdesti – toimii! Tajusin tässä nimittäin, etten koskaan tee kotona muuta kuin vihersmoothieita ja että ne eivät ehkä ole se optimaalisin valinta illalla.

Jännää muuten etten ikinä valitse marjasmoothieta, jos valittavana on joku vihreä tai keltainen smoothievaihtoehto. En tiedä miksi, mutta jostain syystä marjasmoothiet ei kiinnosta – paitsi nyt. Mustikat sopii hyvin rauhoittavaan iltasmoothieen – kylmä juoma ei välttämättä ole illalla se rauhoittavin raaka-aineista huolimatta, mutta mun on tehnyt mieli jotain raikasta iltapalaa leivän tai vastaavan sijaan. Vihreät ja keltaiset smoothiet sopivat virkistävinä aamuun ja päivään, joten illaksi oli kehiteltävä omansa, lempeämpi smoothie:

Rauhoittava mustikkakaurasmoothie

1-2 banaania
pakastettua kesäkurpitsaa
reilusti jäisiä mustikoita
(2-3 pehmeää / tuoretta taatelia)
1-2 rkl chian siemeniä
1-2 rkl seesaminsiemeniä
Atopikin kaura-omegaöljyä
luomu kauramaitoa
kardemummaa & aitoa kanelia mausteeksi
+ päälle kookoshippuja tai -lastuja


Pakastetun kesäkurpitsan voi hyvin skipata, mutta se antaa smoothielle kivan koostumuksen – jos haluat vähemmän banaania ja makeutta, kokeile jäistä kesäkurpitsaa. Se ei maistu smoothiessa liian kasvikselle kun sen pakastaa; siten koostumuksesta saa myös kivan kermaisen, tuoreella koostumus jäisi erilaiseksi. Eli pakastettu kesäkurpitsa it is!

Banaanikin on kyllä varsin hyvä raaka-aine iltasmoothiessa, sillä se sisältää magnesiumia ja kaliumia jotka rauhoittavat ja rentouttavat lihaksia. Tuoreet taatelit antavat smoothielle kivasti makeutta, mutta ne voi hyvin skipata halutessaan. Kardemumma ja kaneli sopivat tähän ihanasti nekin. Kanelilla on muuten myös tulehdusta hillitseviä ominaisuuksia ja ilmeisesti se auttaa myös makeanhimon säätelyssä.

Lisäsin smoothien sekaan myös Atopikin kaura-omegaöljyä, sillä musta tuntuu että saatan saada tällä hetkellä vähän liian vähän omega-rasvahappoja syömästäni ruuasta… Kaurassa ja mustikoissa on myös prebiootteja, joten se tekee smoothiesta myös suolistoystävällisen.

Sweet dreams ♥

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.