Kivoja arkijuttuja

lifestyle
2 kommenttia

Vitsit oli kiva viikonloppu ja loppuviikkokin kyllä, ihan totaalisena vastapainona viime viikon tahmean nihkeälle alkuviikolle, jolloin tuntui että to do -lista kasvaa nopeammin kuin ehdin yliviivata tehtyjä asioita ja tuntui, että joka päivä kävi kaikkia tosi pieniä, mutta siinä hetkessä ärsyttäneitä asioita. Tuollaisia arkisia pieniä ärsytyksiä, joihin yleensä osaan suhtautua huumorilla tai olankohautuksella, buustasi takuulla se, että nukuin alkuviikon surkeasti.

Naurattaa, miten helposti musta huomaa olenko hyvällä vai huonolla tuulella; jos olen hyväntuulinen, ilahdun kaikista pienistä jutuista, kuten esim. siitä, että ketjukahvilassa, johon en menisi kahville kuin olosuhteiden pakosta, sai cappucinon Kaslinkin Barista-kaurajuomaan ja jos taas olen huonotuulinen, ärsyynnyn siitä, kun myöhästyn ratikasta, vaikka seuraava tulisi viidessä minuutissa. Hohhoi. Onneksi olo helpotti loppuviikkoa kohden ja viikonloppu oli työkeikasta huolimatta tosi rento – ja onneksi olen useimmiten hyväntuulinen! Viikonloppu sujui varsin rauhallisissa tunnelmissa; yhdistin työreissuun sekä porukoilla että Marin luona käymisen ja ehdin treffata samalla reissulla tätiä ja siskoakin.

Alla muutamia viime aikoina ilahduttaneita juttuja: gauhar pääpanta

x Ostin tuon pääpannan Gauharin suloisesta myymälästä Punavuorenkadulta. Tulee vähän mieleen vuodet 2009 ja 2010 sekä Gossip Girl – aika alkaa olla kullannut muistot kaikista jättirusettipannoista sun muista, joita noihin aikoihin käytettiin. Samettinen pääpanta maksoi 16 € ja se sopii kivasti yksinkertaisiin asuihin, esim. sellaisiin arkiasuihin, jotka koostuvat farkuista ja neuleesta – tuollaisessa yhdistelmässä tulen kulkemaan monena päivänä tulevana talvena, joten pääpanta tuo niihin vanhoihin neuleisiin jotain piristystä

x Tuo ekan kuvan lasinen vesipullo on muuten aika hauska nostaa esille nyt – olen saanut sen blogin kautta reilu kolme vuotta sitten ja se on käytössäni edelleen. Lasinen pullo on Nature’s Design -merkkiä ja vaikka sitä suojaava korkkikuori onkin mennyt huonoon kuntoon, on lasipullo ja korkki priimakunnossa. Sain pulloja aikoinaan kaksi ja toisen olen rikkonut itse huolimattomuuttani, mutta tämä toinen on edelleen käytössä!

x En tiedä näiden hapsukukkien nimeä, mut vitsit miten söpöjä! Ostan kotiin aika harvoin mitään kaunista harkittua kukkakimppua, mutta yksittäisiä leikkokukkia aina silloin tällöin, sillä hyödynnän niitä tuotekuvissa. On kiva valkkailla yksittäisiä leikkokukkia samaan tapaan kuin joskus taannoin irttareita; yks tuollainen, pari tuollaista ja vielä yksi tommonen. Ihanaa, kun voi ostaa kaikki näteimmät kukat, eikä miettiä, että niiden täytyisi toimia kimppuna, kun kukat voi ripotella ympäri kotia pikkumaljoihin sitten kuvausten jäljiltä

viena k siirtolapuutarhamökki

x Plum season! Sadonkorjuukausi ylipäätään ilahduttaa ihan hulluna! Kotimaiset omenat ovat parhaimmillaan ja luumut ihan älyttömän herkullisia sekä sellaisenaan että jugurteissa ja puuron päällä. Kaikki erilaiset kurpitsat kiinnostavat; viime viikkojen ruokiin kuuluukin mm. kesäkurpitsakasvispizza sekä salaatti, johon tuli mm. uunissa paahdettua myskikurpitsaa. Ja itku miten taivaallisen ihanaa kanttarellikastiketta äiti teki perjantaina!

x Vienan siirtolapuutarhamökillä vietetyn ihanan hämyisen syysillan jälkeen aloin haaveilla omasta siirtolapuutarhamökistä. Oikeasti miksikäs ei?! Ehkä joskus vielä! Oma pikkupuutarha kiinnostaa, mutta paino sanalla pieni. Alkusyksyn valossa on muuten jotain ihan tajuttoman maagista; illalla otetut kuvat näyttää kaikki siltä kuin niissä olis päällä joku kirkkaita värejä korosta filtteri

ruusukvartsirolleri

x Sain suloiselta vaikuttavalta Embrosélta ihanan ruusukvartsirollerin testiin!! OMG miten nätti se on, ihan superkaunis! Oonkin ihmetellyt miksei tällaisia saa Suomesta ja jättänyt tilauksen paristakin ulkomaisesta verkkokaupasta lopulta tekemättä, kun olen alkanut epäillä niiden luotettavuutta. Onneksi Embrosé (jonka verkkokauppa aukeaa tänä syksynä) on ottanut nämä valikoimiinsa. Mää oikeasti rakasta erilaisia ihonhoitovempaimia, ehkä tiedättekin – guasha-kivi on mulla käytössä säännöllisen epäsäännöllisesti ja koska tykkään siitä niin paljon, mietin, olisiko tämä sille hellävaraisempi vaihtoeht0? Ajattelin raportoida kunhan testipäiviä kertyy reilummin ja vinkata sitten kun kauppa on auki – Instagramin perusteella olen tosi innostunut näkemään, mitä kaikkea putiikin valikoima tulee pitämään sisällään. Kauneudenhoitojuttujen lisäksi ainakin joogatarvikkeita, ihanaa.

x Oon niin iloinen, kun moni podcast on taas aloittanut kautensa – Hilla ja Inari ja Omaa luokkaa ovat pitkään olleet vakkarikuuntelulistallani ja nyt olen innostunut myös kuuntelemaan Inspiradion jaksoja Vilma P:n suosituksesta. Inspiradion jaksoista voin suositella Jasper Pääkkösen haastattelua, Nanna Mikkosen haastettelua, Pekka Peuran haastattelua ja Pekka Hyysalon haastattelua. Ja hei, Monoclen podcast-jakso, jossa haastatellaan Oatlyn luovaa johtajaa, on kans tosi mielenkiintoinen!

Lisää luettavaa

ida365 toukokuu

Vinkkejä / toukokuu

kaisaniemi kasvitieteellinen

Trooppista lämpöä keskellä talvista Helsinkiä

luonnonkosmetiikan bepanthen alga cicosa korjaava voide

Luonnonkosmetiikan ”bepanthen”

Nice things 2021

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Niin kauan kun sun oma siirtismökki on vielä vaan haaveiden tasolla, voit hengailla meidän puutarhassa <3