Pohdintoja asukuvien tarpeellisuudesta

muoti
11 kommenttia

Oletteko spottailleet instasta asukuvia, joissa on avattu kuvassa olevien vaatteiden ikä osallistuen kestotyylihaasteeseen? Se on aika nerokas juttu!

Olen vähän kipuillut sen suhteen, että onko mitään järkeä postata asukuvia blogiin, kun mun asukuvissa toistuu usein samat vaatteet, varsinkin tähän aikaan vuodesta. Talven asukuvissa näkyy kolme tai neljä eri takkia, pari vuotta sitten vain kaksi, että kiinnostaako moinen ketään, vuodesta toiseen. Ja toisaalta sitten se, että joku muu ei nää asiaa yhtään samalla tavalla kuin minä, joka nään vaatteeni päivittäin – jollekin muullehan saattaa vaikuttaa siltä, että kuvissa on aina jotain uutta, vaikkei oikeasti olisikaan.

Tuo kestotyylihaaste on @tankkisll:n lanseeraama kamppis. Tankki on Suomen luonnonsuojeluliiton hanke ja kuka vaan voi ottaa osaa kestotyylihaasteeseen avaamalla omien vaatteidensa ikää. Ehkä voisin tuoda haasteen blogin puolelle pysyvästi? Olen huomannut että Jenni on alkanut listata asukuvissaan vaatteidensa ikää. Mitäs sanotte, olisiko tuo inspiroivaa? Ehkä mulle ainakin tulee sellainen fiilis, että vau, onpa tuo vaate säilynyt hyvin tai kestänyt hyvin aikaa, kun näkisi, milloin se on hankittu.

Se, että merkkaisin kuviin jatkossa vaatteen ostovuoden, voisi ehkä innostaa miettimään omaa vaatekaappia ja sen aarteita.

Olen joskus miettinyt, että voisihan sitä lopettaa asukuvien postaamisen ihan tyystin, kun blogini pääpaino ei ole vuosiin ollut vaatteissa, mutta toisaalta, en ehkä itse lukisi blogia, jossa ei ikinä näkyisi kuvia kirjoittajasta ja asukuvat ovat tietyllä tapaa helppo tapa tuoda kasvot kirjoittajalle, kun selfieiden postailu blogiin ei ehkä olisi se juttu kuiteskaan. Tai asukuvat ja asukuvat – harvoinhan mulla on postauksia joissa koko postauksen pointti olisi vain se asu, mutta kuitenkin.

Nämä kengät ovat uudet – ne olivat hiton kalliit ollakseen ketjuliikkeestä ja ottaen huomioon, että pohjat piti heti teetättää suutarilla. Mietin pitkään, voisinko löytää vastaavanlaiset jostain muualta, mutta tulin siihen tulokseen, että olet etsinyt tämäntyylisiä siistejä korollisia nilkkureita vuosia, eikä sopivia ja sopivan kokoisia ole aiemmin löytynyt, joten ehkä se, että ostos kirpaisee, on just hyvä merkki. Eipä tule ostettua mitään ihan kivoja vahingossakaan. Vaikka olisi kiva suosia aina vain eettisiä ja ekologisia merkkejä, en voi kyllä tinkiä omista makumieltymyksistäni, sillä tunnen oman makuni sen verran hyvin, että tiedän, etten todellakaan käyttäisi mitään vain siksi että se on eettisesti valmistettu. Pitää myös näyttää omalta ja tuntua hyvältä.

Kengät ovat oikeasti paljon haastavampi juttu kuin vaatteet, joita löytää hyvin sekä fiksummilta brändeiltä että kierrätettynä. Mulla kenkämetsästystä vaikeuttaa jonkin verran myös kengänkoko – esim. Terhi Pölkki, jonka upeita kenkiä usein fiilistelen, ei valmista mun kokoani. Jalkaan sujautettavissa kengissä tai maihareissa se ei aina ole ongelma, mutta nilkkureissa ja avokkaissa, joiden pitää istua ja pysyä jalassa napakasti, se on.

Toivon, että ne kestävät käyttöä ja pysyvät hyvinä – ainakin malli on klassinen ja ajaton.

takki – Minimum (INCH” Store, 2015), neule – & Other Stories (2016), farkut – Levi’s (2018),
nilkkurit – & Other Stories (2018), laukku – A.P.C. (2017), korvikset (ainakin 30 vuotta vanhat, mun käytössä viimeisen vuoden, sitä ennen äidillä)

kuvat: Magicpoks 

Lisää luettavaa

kööpenhamina second hand

Ihanat second hand -putiikit Kööpenhaminassa

Vastuullinen uimapuku

7 x vastuullisempi uikkaribrändi

Mapu kukkapinnit

Oikeista kukista tehdyt kukkapinnit muistona morsiuskimpusta

Kesäkuulumisia

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Heps! Vaatteiden iän mainitseminen on mun mielestä loistoidea! Eikä haittaa, vaikka asukuvissa toistuisivat samat vaatteet. Asukokonaisuuksien toistaminen ei ole tylsää, vaan just tän päivän juttu – ja ainahan sitä on vähän eri asusteet, kengät ja muut. Ihanaa, jos on luottovaatteita, joita mielellään käyttää vaikka joka päivä.

  1. Hei jee, hyvä että idea saa kannatusta ja kiva kuulla, ettei toistaminen tunnu tylsältä :)

   Mulla kyllä on – Martensenit, tuo takki ja noi housut, oon käyttänyt niitä ihan koko ajan siitä saakka kun ostin ne.

 2. Mä mietin samaa, ja itse asiassa lopetin brändien listaamisen asukuvista. Merkkaan tietty saadut vaatteet, mutta postaan enemmänkin tyyliä ja inspistä. Noiden vuosilukujen listaaminen on musta ainakin kiva idea! :)

  1. Toikin ois joo yksi tapa jättää epäolennaiset huomiotta :) Mä ajattelin että en lopeta brändien listaamista koska toisaalta se, että just ne samat jutut toistuu, on tapa myöskin osoittaa mitkä vaatteet ovat kestäneet aikaa – vaikkei sen perusteella tokikaan voi aina yleistää että kaikki brändin vaatteet olisi kestäviä tai vastaavaa. Mietin myös, että kyselisikö jengi sen jälkeen vain erikseen, mistä mikin vaate on? Onko sulle tullut paljon kysymyksiä? :)

 3. Hei! Olen samaa mieltä aiemmin kommentoineiden kanssa, vaatteiden iän merkitseminen on kiva idea. Tässä joku päivä mietin, että minulla on ollut yhdet housut nyt kymmenen vuotta käytössä – on kiva huomata konkreettisesti, että muilla on sama periaate vaatteiden hankinnassa.

  1. Kiva kuulla! Ja hei kymmenen vuotta on kyllä tosi kova! Etenkin housuista; mulla housut tuppaa kulumaan puhki :D

 4. Moi! Vaatteen iän kertominen on loistoidea! Toivottavasti et lopeta asukuvien postailua, sillä ihailen tyyliäsi ja haen siitä paljon inspiraatiota omiin asuihini arjessa. Tyylisi on simppelin scandinaavinen ja ajaton eli täydellinen.

  1. Tosi kiva kuulla että tää idis saa kannatusta! Ja ihana että kommentoit, onpas kiva kuulla, tosi kauniisti sanottu :’-)

 5. Oon pohdiskellut ihan samaa asukuvien tarpeellisuudesta, koska ne on kuitenkin muuttuneet aika paljon tässä vuosien varrella. Enemmän sellaisiksi yleisiksi näteiksi tyyli-kuviksi, jotka sopii blogin yleisilmeeseen ja omaan makuun. Kun joskus aaaaaiemmin riitti, kun vähän tönötti jossakin ja räpsäsi kuvan :–D

  Ja tää vaatteen ikä on tosi kiva juttu ! Kirppis/vintagevaatteissakin voisi sit varmaan vaan merkitä sen, milloin on itse ostanut, hmm. En ole noita brändejä ennen listannut asukuvissa, mutta tuon iän kanssa nekin voisi toimia ja pääsis itsekin vähän seuraileen kuinka vanha se oma vaatekaappi on, heh :–)

  Ja hei, ihan törkeän kauniit kengät…..❤__❤

  1. Joo niinpä! Ennen se asun esittely oli se juttu, nyt tärkeintä on kiva kuva ja fiilis.

   Tottatotta, ehkä se vois just olla kiintoisaa, että kirppislöytö on ollut käytössä itsellä x vuotta, mutta luultavasti xx-luvulta tms.

   HEI eikö ookin!!! <3__<3