Joulukuun kuulumiset & testissä 30mm makrolinssi

lifestyle
3 kommenttia

* Kaupallinen yhteistyö, Olympus

 

Tämä loppuvuosi on ollut temmoltaan hengästyttävä, mutta kun vertaan mun kuukauden tai kahden takaiseen olotilaan, on nyt paljon helpompi olla. Viime viikolla oli viimeiset isot töihin liittyvät tilaisuudet ja työtehtävät ja tämä alkava viikko tulee varmasti menemään jo astetta rennommissa tunnelmissa. Loppuviikosta suuntaan Tampereelle joulunviettoon.

Mulle oli kertynyt tänä syksynä niin sietämätön määrä töitä ja tekemistä, että tuntui, etten selviä. Vaikka mun töissä ei koskaan ole kysymys elämästä ja kuolemasta, on mulle todella tärkeää hoitaa hommani hyvin ja parhaani mukaan, enkä meinannut pahimmassa kiireessä pystyä siihen. Selviän yleensä haastavista ja kiireellisistä tilanteista kunnialla ja tykkäänkin tietynlaisesta kiireestä, mutta nyt syksyllä meinasi olla ihan liikaa kaikkea kerralla.

Onneksi sain tilanteeseen konkreettisen helpotuksen ja tiedän, että alkuvuodesta tilanne ihan todella helpottaa. Tämä loppuvuosi on ollut vielä hyvin pitkälle sovittujen asioiden hoitamista mutta ensi vuosi näyttää ja tuntuu konkreettisesti erilaiselta. Ehkä ekaa kertaa ikinä on sellainen olo, että vuodenvaihteessa vuosi todella vaihtuu. Vaikkei siihen liity mitään konkreettista ja isoa muutosta. Siinä missä mun vuosi yleensä vaihtuu syksyllä, tuntuu nyt siltä, että alkuvuodesta alkaa uusi ajanjakso.

Päivätöiden osalta nelipäiväinen työviikko tulee helpottamaan blogi- ja päivätyön tasapainottamista huomattavasti, koska nyt mulla on konkreettisesti yksi arkipäivä blogiduuneille. Kirjoittaminen ja kuvaaminen harvoin tuntuvat työltä vaikka sitä ovatkin, mutta liian tiukat aikataulut ja kaikki yrittäjänä toimimiseen liittyvä taasen tuntuu. Kirjanpitoon, laskuttamiseen, maileihin vastaamiseen ja asioiosta sopimiseen menee oma aikansa ja vaikka Asennemedia onneksi hoitaakin suurimman osan kaikesta tarjouksiin ja raportoimiseen liittyvästä, teen myös paljon sellaista itse.

Kuvasin nämä kuvat mun perjantaisen etätyöpäivän aamuna Eiran rannassa, jossa käyn usein kävelyllä tai haukkaamassa happea iltaisin. Ranta on kesällä superkaunis sileine kallioineen ja merelle laskevan auringon pehmessä valossa, mutta on se kyllä upea harmaina syyspäivinäkin. Ja tällaisina päivinä, kun mittari näyttää paria astetta pakkasta ja kun taivaanrannasta on havaittavissa pieni valonkaje ja tuuli on hyytävän kylmä. Sanapari happy place kuulostaa vähän kornilta, mutta sitä tuo paikka mulle on. Olen käynyt siellä kävelyillä niin superonnellisena kuin superstressaantuneenaakin.

Ranta näyttää aina kauniilta ja joka kerta hieman erilaiselta ja koska olen kuvannut siellä usein, tuntui loogiselta kokeilla testiin saamaani 30mm-makro-objektiivia ja sen ominaisuuksia tutussa spotissa. Joskus rannassa on näyttänyt upean sumuiselta ja joskus kreisikirkkaalta – kuin olisi Rivieralla. 

Tämän postauksen kuvat on tosiaan kuvattu Olympuksen 30 mm f3.5 -makro-objektiivilla, jota halusin makro-ominaisuudestaan huolimatta haastaa hieman ja kokeilla, miten se taipuisi mun käyttööni. Olympuksella on nimittäin vuoden loppuun saakka tarjous, jossa PEN E-PL9-rungon ostaja saa kaupan päälle tämän 30mm-makrolinssin (arvo 229,90 €). Rungon mukana tulee lisäksi perus 14-42 mm f3.5-5.6 -pannukakkuobjektiivi eli varsin kiva setti, jos on ostamassa näppärän kokoista järjestelmäkameraa.

Tämä 30mm-makrolinssi on tähän aikaan vuodesta parhaimmillaan luonnonvalossa, mutta toimi loistavasti myös salaman tai kirkasvalolamppujen kanssa sisätiloissa. Ulkona tällä sai harmaallakin kelillä superkauniita kuvia; yksityiskohdat piirtyvät tosi terävästi ja vaikkei makro varsinaisesti yleiskuvauskäyttöön olekaan, niin taipuu tämä sellaiseenkin, kuten kuvista näkee. Jos haluaa fiilistellä tällä makrolinssillä kauniissa auringonpaisteessa kuvattuja kuvia, kantsii kurkata Jennin reissukuvat. Näyttää siltä, että linssi on loistava reissuobjektiivi, jos tykkää ikuistaa kauniita yksityiskohtia maisemakuvauksen sijaan.

Olen kyllä käynyt aikoinaan useammankin eri valokuvauskurssin ja niiden perusteella monet ovat tosi tarkkoja siitä, mitä kuvaavat milläkin polttovälillä ja millaisin manuaaliasetuksin. Mä sen sijaan olen aina keskittynyt kokeilemaan ja toteamaan sitten kokeilujeni kautta, mikä näyttää hyvältä ja mikä ei – olivat kuvat teknisesti oikein tai eivät. 

Tämä on tietysti joskus aiheuttanut harmiakin; olen esimerkiksi ottanut jotain lähärikuvia kasvoistani sellaisella objektiivilla, joka vääristi mittasuhteet niin läheltä kuvattuna oudoiksi, että ensimmäinen ajatukseni oli, ettei musta nyt vaan saa tällaisia kuvia nätteinä, vaikka vika olikin piirteitä venyttävässä objektiivissa. Mutta ehkä tuollaisista testailuista lopulta oppii enemmän, kun tekee ja kokeilee, eikä päätä etukäteen mitä voi tai ei voi tehdä. Siksi ilahduin, kun 30mm makrolinssi taipui myös yleiskuvailuun.

Olympuksen E-PL9:stä voi lukea lisää aiemmasta postauksestani, jossa vertailen sekä eri PEN että OM-D -runkoja. Olympuksen E-PL9-kamerasta on vuoden loppuun saakka tarjous, jolla saa PEN-sarjan uusimman E-PL9 -kameran ja perusobjektiivin lisäksi kaupan päälle tämän postauksen 30mm f3.5 -makro-objektiivin.

Yhteishinta paketille on huomattavasti normaalia edullisempi 599,90€ (normaalisti 929,80€). E-PL9-runkoa on saatavilla monessa eri värissä; mun omat suosikit ovat klassinen musta ja raikas valkoinen, mutta myös tummansininen ja ruskea näyttävät tyylikkäiltä.

Lisää luettavaa

Meikkipussin päivitys syksyyn ja hyvää tekevä kuivakuppausrutiini

Kesäkuulumisia

ida hanhiniemi – uusi koti.

Uudessa yhteisessä kodissa – vihdoin!

ida365 asunnon myynti

Miten asunto myydään? Kokemuksia ja tietoa asunnon myymisestä välittäjän avulla

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Voi vitsit kun tekis mieli päivittää mun kolme vuotta vanha ja käytettynä ostettu E-PL7 tähän ysiin harmi kun siinä ei muuta vikaa oo luin se ettei se jaksa lukea yli 10gigan muistikorttia onks sallittua ostaa tää itselle joululahjaksi haha?

    1. Mää ymmärrän!!! ;))) no jos se on sun tärkein työväline niin se on musta perusteltua. :) Ja saisko vanhan kiertoon?

      1. Voi kamala miten huono suomi ja jäsentely edellisessä kommentissa :—–D Sen siitä saa kun puhelimella yrittää nopeasti kommentoida haha. Voisin ainakin vähintään lahjoittaa äidille sen vanhan kameran, mutten kyllä sitä voi kenellekkään tuntemattomalle myydä, just ton oudon muistikortti vian vuoksi ja onhan sillä jo tosiaan ikääkin. Kamera on kyllä kieltämättä mulla niin paljon käytössä koko ajan ja tulee olemaan kyllä varmasti jatkossakin, että sinänsä perusteltua :–p pitänee vielä harkita, joskos raaskisin sijoittaa tänä jouluna uuteen yksilöön! <3