Tammikuun kivoja

lifestyle, muoti
Jätä kommentti

En muista, että tammikuu olis koskaan ollut näin lämmin ja sateinen. Yleensä aina mun syntympäivän aikoihin on lunta ja pakkasta, mutta ei tänä vuonna.

Oon yllättävän pirteä ja energinen pimeydestä huolimatta, on ollut helppoa olla sosiaalinen, nähdä ihmisiä ja puuhailla kaikenlaista töiden jälkeen. Tammikuussa on tapahtunut vaikka mitä kivaa, joten tässä muutamat vinkit puuhasteluun ja vähän muuhunkin: 

ida365

Portrait of a Lady on Fire (Nuoren naisen muotokuva -elokuva). Pitkästä aikaa sellainen elokuva, joka jäi mieleen pitkäksi aikaa. Uskomattoman kauniita sävyjä ja tunnelma, joka piti otteessaan alusta loppuun. Mun kaverini kuvaili musiikin roolia elokuvassa upeasti; sitä oli niin harkitusti, että tuntui, kuin musiikki olisi ollut yksi roolihahmoista.

Unfold -näyttely (22.3. asti) & Vivian Maierin Omakuva ja sen varjo -näyttely (24.5. asti) Valokuvataiteen Museossa. Unfold-näyttely esittelee joukon valokuvataiteilijoita Aalto-yliopiston valokuvataiteen maisteriohjelmasta ja mukana on mm. mun ystävän Lindan ja hänen ystävänsä Emilian yhteisiä töitä. Käykää katsomassa molemmat näyttelyt samalla visiitillä. En oo vielä katsonut Yle Areenasta Vivian Maier -dokkaria, mutta olen kuullut siitä kehuja!

– Pubitreffit ystävien kanssa. Tampereella tuli treffattua ystäviä pubeissa ja kuppiloissa, mutta Helsingissä en ole harrastanut moista juurikaan. Nyt ollaan otettu haltuun meidän ystäväporukan lähipubeja. Ihan parasta vähän laajentaa omaa käsitystään lähikuppiloista; Kolmannen linjan Toveri on kiva ja Kalevan Krouvi taas autenttinen; sellainen pubi jossa hengaa ihan kaikenlaista porukkaa, luultavasti aamusta iltaan. Hyvää vaihtelua kaikille ihanille ja tyylikkäillä kahviloille ja rafloille, hehee.

marimekko hialmina

Samuji Archives kiinnostaa! Kun seuraavan kerran kaipaan juhliin tai edustustilaisuuteen jotain spessumpaa, aion käydä kurkkaamassa voisinko löytää jotain kiinnostavaa Samuji Archivesin valikoimasta.

Helene Schjerfbeckin Maailmalta löysin itseni -näyttely Ateneumissa. Näyttelyn vika päivä on tämän viikon sunnuntaina, joten kantsii kiirehtiä, että näkee näyttelyn!

– Lukuvinkki ayurvedasta kiinnostuneille: Pohjoista Ayurvedaa -kirja. Ihanan selkeä, kattava ja konkreettinen. Kirjassa jaetaan ayurvedisia viisauksia pohjoinen sijaintimme huomioon ottaen. Musta ayurveda on kiinnostavaa ja oon poiminut heidän filosofiastaan itselleni mm. ajatuksen siitä, että riittää, että tekee n. 80% hyviä valintoja arjessa ja joustaa loput 20%. Ja olen löytänyt vaikka mitä ihania ayurvedisia reseptejä arkikäyttöönikin (mm- erilaiset lämpimät ja mausteiset iltamaidot kurkumalatten rinnalle), kirjassa on mm. ihan tajuttoman herkullisen ruusulatten resepti.

– Tulppaanit. Luoja miten kauniita ne ovatkaan, olin unohtanut! Parhaimmillaan vähän ylipitkiksi kasvaneina ja vallattomina maljakosta nuokkuen. Paju toi mulle ihanat oranssit tulppaanit synttärilahjana ja hitto ne on kauniit rönsyillessään pitkin pöytää

Pura neule ida365

Levikset – second hand, neule – Pura, kengät – Vagabond, pipo Pupulandia for a+more,
takki – Samsøe & Samsøe, laukku – Marimekko

Tannerin pizzat! Okokokok olen pizzojen suhteen aika avarakatseinen, mutta nyt just Tannerin pizzat kiinnostaa eniten. Puu-Vallila, Lehtikaali ja Kalasatama on mun suosikit. Mmmh!

Helsingin villasukkatehtaan villasukat. Kävin tehtaalla visiitillä pari viikkoa sitten ja en kestä, etten oo kovin kauaa tiennyt, että meillä täällä tällainen ihana tehdas, joka tekee yksinkertaisen kauniita villasukkia mulesing free -merinovillasta.

Eeva Kolun Rutiini nimeltä säläperjantai -teksti sai mut nyökyttelemään että juuuu, ryhtyminen on usein se isoin haaste. Mun päivätyöt on jatkuvaa asioihin tarttumista ja ryhtymistä ja ehkä juuri siksi omat arkiset tylsät velvollisuudet houkuttaa aika ajoin niin kovin vähän. Oon kuitenkin huomannut saman kuin Eeva; kun asiat listaa ja määrittää ajan jolloin ne hoitaa, ne ei koko ajan häiritse kaikkeen muuhun keskittymistä. Kiire helpottaa, kun tietää, että tietyn sälän hoitamiselle on yksi päivä viikossa (vaikka koetan myös hoitaa kaikki sellaiset asiat, joiden hoitamiseen menee alle 2min, samantien kun ne tulevat mieleen tai kohdalle – oli sitten kyse mailiin vastaamisesta tai ajanvarauksesta).

Ihanaa viikonloppua & tammikuun vikoja päiviä! Käsittämätöntä, että kohta vaihtuu jo helmikuuksi.

Lisää luettavaa

ida365 toukokuu

Vinkkejä / toukokuu

kaisaniemi kasvitieteellinen

Trooppista lämpöä keskellä talvista Helsinkiä

luonnonkosmetiikan bepanthen alga cicosa korjaava voide

Luonnonkosmetiikan ”bepanthen”

Nice things 2021

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.