Päiväreissu Fiskarsiin

lifestyle
1 kommentti

Käytiin Essin kanssa tällä viikolla Fiskarsissa päiväreissulla ja olipa ihanaa. Lähdettiin aamulla kymmenen jälkeen ajamaan ja tultiin takaisin vähän ennen viittä – Fiskars on siis täydellinen päiväreissukohde Helsingistä käsin.

Oli hyvä idea lähteä liikkeelle heti aamusta; kun saavuimme Fiskarsiin, pääsimme jonottamatta lounaalle, sillä kylä oli vielä aamusta hiljainen. Kun lähdimme, kaikki parkkipaikat olivat täynnä jengiä. Veikkaan että epävakainen sää oli myös hyvä sattuma – aurinkoisella säällä olisi voinut olla paljon ruuhkaisempaa.

pesula fiskars

Fiskarsin Pesula osoittautui ihanaksi lounaspaikaksi. Söimme tuorehernekeittoa mintulla maustettuna ja kaunis annos leipineen maksoi 8,50 €. Pesula on omien sanojensa mukaan kahvila, baari, pop up -kauppa, terassi ja tapahtumapaikka. Valikoimassa näytti olevan ihania sokerittomia mehujäitä ja Tony’s Chocolonelya ja myynnissä oli mm. Cozy Publishingin kirjoja. Monia lempparijuttuja siis!

cafe antique fiskars korvapuusti

Joimme kahvit ja herkuttelimme korvapuusteilla Cafe Antiquen terassilla. Täältäkin olisi saanut lounaskeittoa, eilen listalla näytti olevan lohikeitto.

Desico tehtaanmyymälä Fiskars

 

Desico tehtaanmyymälä Fiskars

Desicon Fiskarssissa valmistetut kruunukynttilät 1,20€ / kpl 

Desicon tehtaanmyymälä oli ehdottomasti käymisen arvoinen. Olen ostanut Desicon söpön värisiä kynttilöitä aiemmin Stockalta ja saanut Instassa niiiin paljon kyselyitä näistä joka kerta, kun olen julkaissut kuvan, jossa on värillisiä kruunukynttilöitä. Oli ihana ostaa kynttilöitä lisää paikan päältä.

Desicon tehtaanmyymälän takana on söpö pieni puutarhamyymälä (siellä oli myynnissä syyshortensioita, ouiii, ne on mun lempparikukkia), jonka pihanavetassa on myynnissä vanhoja huonekaluja, jonkin verran astioita ja muita tavaroita.

Onoma Shop Fiskars

Onoma Shop Fiskars

Fiskarsin Onoma Shopissa on myynnissä osuuskuntalaisten taidetta ja piensarjoina valmistettuja tuotteita. Oli keramiikkaa, Nikarin huonekaluja, puutöitä, koruja, kynttilöitä, kirjoja. Ei varsinaisesti mitään täysin omaan makuuni sopivaa (paitsi Nikarit hehee), mutta oli kiva fiilistellä esineitä ja lähellä tehtyjä tuotteita.

Päivän päätteeksi kävimme vielä Ägräs Distilleryn terassilla mocktaileilla. Se sijaitsee panimo-rakennuksen sivustalla ja saman rakennuksen etupuolella on Noita Wineryn ja Fiskarsin Panimon tehtaanmyymälä, josta ostin pari olutta ja siiderin kotiin tuliaisiksi.

Valitsin etiketin perusteella, tietty.

Kurkkaa kaikki Fiskarsin putiikit & palvelut TÄÄLTÄ, Fiskarsin ravintolatarjonta TÄÄLTÄ ja hotellitarjonta TÄÄLTÄ.
———
Olipa ihana päiväreissu Fiskarsiin! Tajusin, että mulla on vaikka mitä lähellä olevia Suomi-helmiä näkemättä; en oo koskaan käynyt Mathildedalissa enkä Hvitträskissäkään sitten lapsuuden. Myös pienten lähikylien kirpparit kiinnostaa…

 

Lisää luettavaa

Meikkipussin päivitys syksyyn ja hyvää tekevä kuivakuppausrutiini

Kesäkuulumisia

ida hanhiniemi – uusi koti.

Uudessa yhteisessä kodissa – vihdoin!

ida365 asunnon myynti

Miten asunto myydään? Kokemuksia ja tietoa asunnon myymisestä välittäjän avulla

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.