Kahvilla Gemman kanssa

lifestyle
Jätä kommentti

Gemma on kuin aarrearkku tai korulipas, josta löytyy sinne huolella valittuja helmiä ja aarteita. Uusi median, verkkokaupan ja zinen yhdistelmä on otettu lämmöllä vastaan, enkä yhtään ihmettele miksi; olen selannut sivuston läpi huolella jo useampaan otteeseen. 

Kävin kahvilla Gemman Roosan ja Emmin kanssa ja kyselin heiltä Gemmasta,  vaihdettiin kuulumisia ja utelin kivoja Helsinki-vinkkejä sateisiin ja aurinkoisiin kesäpäiviin. Gemma näyttää tältä:

GEMMA MEDIA

klik klik

Heippa Roosa ja Emmi! Haluaisitteko kertoa keitä olette, miten olette tutustuneet ja miten Gemma on saanut alkunsa?

Emmi: Olen opiskellut journalismia ja tehnyt siitä kandin Tampereen yliopistossa. Nyt teen parhaillaan viestinnän maisteria Helsingin yliopistossa.

Roosa: Opiskelen kulttuurituotantoa ja päädyin viime kesänä Sugarille harjoitteluun, jossa Emmi oli myös yhtä aikaa harjoittelussa. Meillä oli ihan sairaan hauskaa työpareina Sugarilla – tultiin hyvin juttuun, kiinnostuksen kohteet menivät hyvin yhteen ja huomattiin, että meillä on samanlainen tapa työskennellä. 

E: Juteltiin Gemmasta ekan kerran viime syksynä ja kun aloimme puhua aiheesta, innostuimme samantien ihan hulluna kehittelemään ideaa eteenpäin.

R: Huomattiin innostuksissamme täydentävämme toistemme lauseita kun aloimme puhua omannäköisen median ja kuratoidun verkkokaupan yhdistelmästä. Gemman ideana on tuoda esille uusia kivoja merkkejä ja auttaa pienempiä brändejä löytymään sekä toimia alustana, jossa voidaan jakaa kaikkea meidän mielestä kiinnostavaa ja inspiroivaa.

Suloinen Kokori-minikori

Miten olette löytäneet brändit, jotka teillä on nyt valikoimassa (Kokori & Paloina)? Miten yritykset ovat ottaneet vastaan erilaisen konseptin?

E & R: Hyvin! Ollaan kontaktoitu ja valittu brändit itse, joten valikoimassa on sellaisia tuotteita, joita ostaisimme itsekin. Kuratoinnissa on ollut aika paljon hommaa, koska halutaan, että brändit on vastuullisesti ja eettisesti tuotettuja. Ollaan vaihdettu suunnitelmia brändien suhteen lennosta, jos ollaan saatu liian epämääräisiä vastauksia kysymyksiimme brändien taustoista.

Tällä hetkellä meillä on valikoimassa meidän zinen lisäksi Kokori ja Paloina, jotka löydettiin alun perin Instagramista ja joista ollaan molemmista kummatkin todella innoissamme.

Tuleeko Gemman Atelier-valikoima vaihtumaan säännöllisesti?

E & R: Emme ole lyöneet mitään tiettyä sykliä lukkoon, koska halutaan kokeilla ja fiilistellä miten tämä toimii, mutta luultavasti valikoima tulee vaihtumaan pari kertaa vuodessa. Voi myös olla, että osa tuotteista tulee pysymään pidempään osana valikoimaa.

Emmillä Paloinan Altaluna Cream -korvikset ja Roosalla Pear Hoops -korvikset.

Millaisia brändejä tai tuotteita haluaisitte myyntiin Gemman Atelieriin?

E & R: Olisi ihanaa, jos valikoimassamme olisi joskus taidetta. Taiteen myyminen verkkokaupassa on tietysti oma lukunsa, koska taiteeseen liittyy niin vahvasti sen kokeminen livenä. Ehkä jotkut teokset voisivat toimia myös verkkokaupassa!

Halutaan tuoda tarinallisuus ja kokemuksellisuus myös verkossa osaksi Gemmaa, mutta olisi ihana järjestää joskus myös pop upeja tai live-tilaisuuksia, jotta tuotteita pääsisi myös hypistelemään.

Gemma zine

Gemmalla on myös zine – ihanaa, että on, zinet ovat liian harvinaisia! Miten ekan zinen tekijät valikoituivat?

E & R: Vapaalla haulla. Laitettiin molemmat omaan instaamme haku, joten tietysti tähän ekaan löytyi juuri siksi suurimmilta osin meidän omia kavereita, mutta aiomme myös tulevaisuudessa jatkaa avoin haku -periaatteella. 

Toivotaan, että Gemma voisi toimia myös yhteisöllisenä luovana tilana – sekä meille että zinen tekijöille, jossa pääsee toteuttamaan omia luovia projektejaan. 

Ekan Gemma-zinen teemana on halara – se on kreikankielinen sanonta joka tarkoittaa joutilaisuutta ja rennosti ottamista elämässä, joutenoloa. Tämä kevät on mennyt monella kotoa käsin työskennellessä; miten olette osanneet tuoda halara-asennetta osaksi muuttunutta arkea?

R: Musta tuntuu että Emmin on pitänyt sanoa mulle monta kertaa tänä keväänä, että ”Roosa, muista halara-asenne!” Mä oon ehkä vähän stressaaja.

E: Mäkin olin ennen! Mutta opin halara-asenteesta Kreikassa. Usein stressaaminen ei auta mitään ja paras lopputulos syntyy usein siten, että ottaa vähän etäisyyttä projektiin ja hengähtää – uudet ideat syntyvät paremmin niin, kuin hampaat irvessä.

Konkreettinen loppukevään ja alkukesän rauhoittumis- ja rentoutumisrutiini on ollut uiminen luonnonvesissä ja muutenkin luonnossa oleminen. Nyt kun melkein kaikki päivät kuluvat kaupunkiyksiössä, sitä todella kaipaa meren äärelle tai metsään.

R: Myös se, että osaa antaa itselleen armoa, vaikka välillä olisikin stressi päällä, eikä ahdistu lisää siitä, että stressaa. On ihan ok tuntea kaikki tunteet.

Gemman kesävinkit:
– Sateiseen Helsinki-päivään?

E: Arkadia Bookshop: Tunnelmallinen kirjakauppa, jonka sohville on ihana paeta sadesäätä lukemaan. Arkadiassa voi myös pelata biljardia pientä maksua vastaan.

R: Hotelli Rantapuisto: Olin viikonloppu-staycationilla Meri-Rastilassa sijaitsevassa Hotelli Rantapuistossa viime kevättalvella, kun ulkona pauhasi hurja myrsky ja vettä satoi vaaka-tasossa. Nautimme 60-luvun arkkitehtuurista ja pelasimme korttia hotellin aulassa. Iso suositus sadepäivien varalle!
– Aurinkoiseen Helsinki-päivään?

R: Pyöräretki Lehtisaareen: Lehtisaaren helmi on maailman sympaattisin pikkuinen Maja Coffee Roastery. Matkalla kannattaa piipahtaa Kuusisaaressa kotimuseo Villa Gyllenbergissä ja Didrichenin taidemuseossa. Didrichen on ehdottomasti yksi lempimuseoistani Helsingissä ja museon miljöö on upea veistospuistoineen ja altaineen.

E: Pihlajasaari: Suosikkisaareni Helsingissä, joka sijaitsee lyhyen lauttamatkan päässä. Voisin viettää täällä vaikka koko kesäloman kallioilla lukien ja uiden. Saaressa on myös grillipaikka, jossa voi paistaa omia eväitä kun tulee nälkä.
– Suomi-vinkki?

E: Mathildedal: Supersöpö pikkukylä, jossa on kivoja putiikkeja, kahviloita, pienpanimo – ja alpakoita (<3!!). Täydellinen päiväretkikohde!

R: Oulun edustalla sijaitseva Hailuoto on vierailun arvoinen paikka.

Gemman kesäsuosikit x 3:
– Hengailupaikka / kirjanlukupaikka?

R: Jos menen ulos lukemaan, suuntaan mieluiten Töölön rauhallisiin puistoihin. Lemppareitani ovat Topeliuksen ja Sibeliuksen puistot Taka-Töölössä, sekä Humallahden kalliot.

E: Tervasaari: Krunan rannassa sijaitseva Tervasaari on yksi suosikkini hengailupaikoistani ja sieltä pääsee kätevästi pulahtamaan mattolaiturilta uimaan.

– Kesäherkku?

E: Suosikkiherkkuni on affogato, jossa yhdistyy kaksi ehdotonta lemppariani: jäätelö ja kahvi. Toinen suosikkini on mummoni leipoma jokakesäinen brita-kakku.

R: Näitä kolmea klassikkoa ilman ei ole kesää: uudet perunat, muurikkaletut ja mansikat.

– Ravintola?

E: Tacos de Kuurna: Olen ihastunut tähän uuteen lippakiskaan, josta saa superhyviä tacoja ja koukuttavan herkullisia meksikolaisia mehujäitä!

R: Madonna: Rakastan italialaista ruokaa! Madonnassa kolahtaa kohdalleen ihan kaikki (+ voisin syödä ruokalistalta ihan kaiken).

Jos kaipaat lisää kivoja kesävinkkejä, kurkkaa Gemman vinkit täydellisen vapaapäivän viettoon ja tutustu Gemma Atelierin valikoimaan täällä. ✿

Lisää luettavaa

Kirjoja, jotka luin ja joista pidin

ida365 toukokuu

Vinkkejä / toukokuu

kaisaniemi kasvitieteellinen

Trooppista lämpöä keskellä talvista Helsinkiä

luonnonkosmetiikan bepanthen alga cicosa korjaava voide

Luonnonkosmetiikan ”bepanthen”

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.