Nudie Jeans

muoti, vastuullinen muoti
5 kommenttia

Olen etsiskellyt mustia farkkuja jonkin aikaa ja koska sopivia ei tullut vastaan kirppari- ja Zadaa-metsästyksestä huolimatta, päätin hankkia uudet farkkukaupasta. Onneksi sopivat löytyivät INCH”:stä asiantuntevan myyjän (kiitos Janniina<3) avustuksella ja vanhalta lempparimerkiltä, Nudielta.

Nudie jeans eettiset farkut

Nudie Jeans on ruotsalainen vastuullisuuden totisen oloisesti ottava farkkubrändi. Nudie on ollut yli 10 vuotta Fair Wear Foundationin jäsen ja toistuvasti luokiteltuna Leader-kategoriaan* FWF:n toimesta – uusimman raportin voi lukea täältä. FWF joka arvioi kaikkien tuotantopaikkojen ja -vaiheiden työolosuhteiden turvallisuutta ja eettisyyttä.

* Leader = This category is for member companies who are doing exceptionally well, and are operating at an advanced level. Leaders show best practices in complex areas such as living wages and freedom of association.

Nudie Jeans 

Nudie avaa tuotantoketjunsa läpinäkyvästi sivuillaan listaten tehdaskohtaiset infot, jotka kattavat tiedot työntekijämääristä edelliseen auditointoikertaan ja sertifikaatteihin. Jotain kertoo myös se, että Sustainability-kohta löytyy Nudien nettisivuilta yläotsikosta ja sen alta löytyy valtavasti tietoa, kuvia ja raportteja aiheesta ja vastuullisuustyöstä.

Tarkemmat tiedot alihankkijoista ja tuotannosta ja niihin liittyvistä auditoinneista löytyy kattavasti tietoa täältä. Palkoista, ympäristö- ja päästötavoitteista sekä farkkujen huollosta ja kierrättämisestä löytyy myös tietoa. Ja kuvia tehtailta. Jos joku asia jää mietityttämään, Nudie rohkaisee sivuillaan ottamaan yhteyttä vastuullisuustiimiinsä.

Kaikki Nudien farkut valmistetaan sertifioidusta luomupuuvillasta ja kaikki farkut ovat unisex-mallia. Nuo mun farkut on valmistettu Italiassa.

vastuulliset farkut nudie jeans

Nudie tarjoaa myös farkkujen korjauspalvelua (ilmaiseksi – Suomesta tosin ei löydy Nudien omia myymälöitä joissa korjaus on mahdollinen, mutta Nudien sivuilta voi tilata Repair Kitin farkuilleen ja pidentää niiden käyttöikää) ja kerää käyttäjiltä takaisin vanhoja Nudie-farkkuja second hand -myyntiin.

vastuulliset farkut nudie jeans

Mulle sopiva malli on Nudien Breezy Britt. Se on korkeavyötäröinen ja kapea, muttei kireä pillifarkku vaan malliltaan vähän rennommin istuva, vaikkakin vyötäröltä ja takapuolesta napakammin istuva. Tykkään näistä kovasti ja oon innoissani, että kerrankin löytyi suoraan tarpeeksi lyhyt lahje, ei tarvinnut lyhentää! Tätä mallia sai ainakin INCH:stä pituudessa 28″.

Nudie jeans eettiset farkut

Mun 10 vuoden takaista lempparimallia High Kai:ta ei kai enää valmisteta, mutta tämä kuvien Breezy Britt sopii mun makuun täydellisen hyvin.

Jos asutte Tampereella ja etsitte uusia vastuullisia farkkuja, suosittelen lämpimästi käymään INCH”:ssä testaamssa, sopisko Nudiet. Nudien farkkuja (ja muista vastuullisempia farkkubrändejä) myy Helsingissä ainakin Nudge, mutta sieltä ei näytä saavan tätä väriä ja mallia, mutta INCH”:n verkkokaupasta löytyy.

Toivon, että nämä kestävät mun käytössäni pitkään ja aion todellakin huoltaa näitä sitten kun sille on tarvis. Testasin tänä kesänä mun vanhoille, haaroista puhkikuluneille vanhoille Leviksille Menddie-huoltopalvelua ja se toimi ihan älyttömän hyvin – joten jos ei itse osaa korjata farkkuja, Menddien kautta voi tilata huollon ja pidentää housujen käyttöikää.

Lisää luettavaa

kööpenhamina second hand

Ihanat second hand -putiikit Kööpenhaminassa

Vastuullinen uimapuku

7 x vastuullisempi uikkaribrändi

Mapu kukkapinnit

Oikeista kukista tehdyt kukkapinnit muistona morsiuskimpusta

Kesäkuulumisia

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Ah vitsi hei onpas nämä kivan näköiset sulla! Mulla on just tämä Breezy Britt pesemättömänä tummansinisenä – itse asiassa kahdessa koossa, nimittäin vähän kropatumpi lahje kesäksi, ja talveksi taas vähän pidempi sekä väljempi malli että mahtuu villaleggarit alle lämmikkeeksi. Rakastan tätä mallia ja tahtoisin sen mustanakin, mutta mua on harmittanut kun on vain tuo ”black worn” saatavilla, kun tahtoisin ihan kunnon mustaa. Mutta sehän näyttäisikin ainakin näissä kuvissa olevan aikalailla kunnon mustaa, eikä mitenkään erityisen worn? Hmm! Täytyy varmaan mennä paikan päälle tutkimaan.

  1. Ahhh miten nerokasta, että samat lempparifarkut kesäksi ja talveksi vähän eri koossa :) Mua kiinnostaa toi sininen kans, vaikka nyt oon käyttänyt monta vuotta vaan mustia ja tosi vaaleita farkkuja, mut sininen denim on klassikko.

   On nää kyllä nimensämukaisesti worn black, tiedän mitä meinaat sillä että haluaisit ihan kunnon mustat. Neuwilla oli sellaisia ihan kunnon mustia jotka kuulemma pitävät värinsä hyvin, mut ne oli ihan pillit, sellaiset, joita itse fiilistelin joskus muutama vuosi sitten vielä mutta jotka tuntui nyt ihan liian pilleiltä jotenkin :D mut ei tainnut olla näillä ihan tasaista mustaa tästä mallista ainakaan. Mut käy tutkimassa livenä!

   1. Kings of Indigolla on ainakin joitain Stay Black -malleja!

    Hitsi haluaisin nuo Nudien friendly bluet mutta mun koko näkyy olevan loppu verkkokaupoissa melkein kaikkialla. Pohdin pitkään vaalean ja sinisen välillä mut jotenkin sininen on alkanut näyttää freesimmältä taas, ite en kyllä ehkä oo täysin tummansiniseen vielä valmis, tulee mieleen omat teinivuodet :-D

 2. Kiitos tästä postauksesta! Omiin ongelmiin on kuulunut juuri se, että vastuullisia farkkuja on haastavaa löytää, enkä ollut kuullut Nudiesta aiemmin. Pitää käydä tutkimassa heidän tarjontaa tarkemmin jos sieltä löytyisi seuraavat farkut nykyisten kuolemaa tekevien levisten tilalle