Elokuun viimeinen

lifestyle
5 kommenttia

Istun sohvan toisessa päässä jalat poikaystävän sylissä ja mietin, että elokuulle on kyllä pakko kirjoittaa heipat. Ihan käsittämätöntä, että huomenna vaihtuu syyskuuksi. Tuuli on kyllä jo viilee, auringonkukat nuokkuu viimeisiä päiviään maljakossa ja mulla oli tänään jalassa sukat, jotka peittää nilkan.

Elokuu oli ihana. Viimeinen kesälomaviikko kuun alussa tuntui pitkältä ja toisaalta nyt tuntuu, että siitä on ikuisuus.

Kivoja juttuja elokuulta: 

Tällainen osin etänä osin toimistolta käsin -työtapa sopii mulle hurjan hyvin. Saan paljon tehokkaammin asioita valmiiksi, kun teen osan päivästä töitä kotoa ja saan keskittyä yhteen asiaan kerralla. Toisaalta on ikävä normaalia toimistoarkea ja sitä, että voi kysyä nopeasti mielipidettä kolleegalta ja vaihtaa lounastauolla kuulumiset.

x Oon kuunnellut mun fuck, it feels like fall -soittolistaa, jonka tein viime vuonna. Puolen vuoden tauon jälkeen lista kuulostaa taas ihanalta ja joo, syksyiseltä. Tän vuoden syksysoittolista on vasta muotoutumassa, siihen asti voi fiilistellä tätä vuodentakaista.

x Oon joogannut kotoa käsin aika paljon ja vaikka se ei joskus huvittaisi yhtään, se tekee aina älyttömän hyvää. Mun lemppareita on Pranaman jooga-tallenteet (Pranaman asiakkaille keväällä perustetusta fb-ryhmästä) ja satunnaiset youtubesta katsotut ”30 min yin yoga” -tallenteet. Kaipaan keväältä Bayn Live -tunteja ja pilatesta, mutta salille en ole varsinaisesti kaivannut. Oon tehnyt kotijumppaa Madfitin jumppavideoita katsellen.

x Mun uus arkileipälemppari on Vaasan Kauraverso! Ihanan täyteläinen, sopii hyvin keittojen ja muhennosten kaveriksi – tai silleen mä oon sitä syönyt.

x Eeva Kolun Korkeintaan vähän väsynyt -kirja tuntui lempeältä, mutta tiukalta halaukselta. Siltä, että joku kuulee ja ymmmärtää ja ottaa tosissaan. En oikeastaan tiedä kenelle en tätä suosittelisi.

x Olen katsonut tosi vähän sarjoja tai leffoja viime aikoina, olen käyttänyt niihin kuluvan ajan lukemiseen. Kesän lopussa katsoin Christine Keelerin tapauksen Yle Areenasta ja se tempaisi mukaansa niin, että sarja oli katsottu nopeasti. Suosittelen!

x Nukuin tänä kesänä monta yötä tuplapeiton alla ollessamme kyläilemässä ja itku, se oli parasta ikinä. Oon tosi viluinen nukkuja – yksin nukkuessa mulla on yleensä aina legginsit, iso t-paita ja sukat – vaikka mulla on markkinoiden lämpimin untuvatäkki! Mutta ah, tuplapeitto on paaaljon parempi ja nyt tarkenen nukkua vähemmissä vaatteissa ja se on ihanaa. Kun nukkuu vierekkäin saman peiton alla, on paljon lämpimämpi.

En tiedä onko tuplapeitto ideaali jos on kovin herkkäuninen tai kaipaa omaa tilaa oman peiton alla vaikka nukkuisikin vierekkäin, mutta jos lähekkäin nukkuminen on parasta ja normipeitto liian pieni (tai vieressä nukkuja varastaa sen aina unissaan), niin suosittelen kokeilemaan tuplapeittoa. Ihan paras. Me ostettiin tuplapeitto Joutsenelta, koska se lienee vastuullisin untuvapeittojen valmistaja.

x Valokuvataiteenmuseon K1-tila Kämp Galleriassa ja Douglas Kirklandin Marilyn & Coco -näyttelyt. Oli kivan kompaktit! Musta on ihana käydä tuollaisilla museoreissuilla, joihin ei mene puoltapäivää. Niihin jaksaa syventyä eri tavalla, kun tietää, ettei katseltavaa ja ihasteltavaa ole määräänsä enempää.

x Lopez y Lopez avaa pian myös Kallioon!!

x Isomman arkiruokasatsin kokkailu sunnuntai-iltana. Tehtiin viime viikon sunnuntaina iso annos munakoisolinssimuhennosta ja syötiin sitä koko viime viikko. Tänään tehtiin iso satsi tomaattilinssimuhennosta ja syödään sitä lounaaksi tämä viikko. Ihanaa, kun ei tarvitse miettiä joka päivä kahdesti, mitä söisi.

x Viikonloppuna taisi olla tämän kesän viimeiset puutarhajuhlat. Oli ihanan tunnelmallista syödä herkkuja ulos katetun pöydän ääressä illan hämärtyessä. Siirryttiin sisälle vasta kun oli sateen vuoksi ihan pakko, muuten ulkona pärjäsi ihan hyvin villahuivi harteilla. Elokuun öissä on jotain ihan hullun romanttista.

x Haluaisin pian testaamaan La Bohemen! Paikka on Samuli Simulan, Lätty-kahvilan pitäjän uusi paikka. Stellan blogipostauksesta voi lukea lisää.

Lisää luettavaa

ida365 toukokuu

Vinkkejä / toukokuu

kaisaniemi kasvitieteellinen

Trooppista lämpöä keskellä talvista Helsinkiä

luonnonkosmetiikan bepanthen alga cicosa korjaava voide

Luonnonkosmetiikan ”bepanthen”

Nice things 2021

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.