Oliiviöljy-sitruuna-kuivakakku

/// ruokaTags: ,

Muhun iski viime viikonloppuna pitkästä aikaa leipomisvimma, en muista koska oon viimeksi leiponut ennen tätä? Vuosi sitten mustikkapiirakkaa? Tehtiin sunnuntaina illalla munakoisolinssipataa koko tulevan viikon lounaiksi ja samalla leivoin sitruunaisen kuivakakun.

Tämä ihanan sitruunainen, kostea unikonsiemenillä kruunatta kuivakakku ei todellisuudessa ole kovin kuiva ja siksi reseptin keksijät Jenni ja Saara nimesivät kakun teeleiväksi. Se kuvailee tätä kenties paremmin, sillä tämä vain hieman makea kuivakakku sopii loistavasti teen kaveriksi. Kostea ja mehevä kakkupala on kiva arkiherkku, mutta mitään hullua makeanhimoa tämä ei auta taltuttamaan.

oliiviöljy-sitruuna-kuivakakku

Resepti on Jenni Häyrisen ja Saara Atulan Brunssikirjasta.

Oliiviöljy-sitruuna-kuivakakku (gluteeniton) 

0,5 dl hunajaa
7 dl Risentan mantelijauhoa
1 tl suolaa
0,5 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
4 rkl unikonsiemeniä
2 rkl raastettua sitruunan kuorta (luomu)
2 kananmunaa
2 dl oliiviöljyä
0,5 dl sitruunamehua
0,5 dl kaurajugurttia + 0,5 dl kaurafraichea (alkuperäisessä ohjeessa 1 dl turkkilaista jugurttia)
1 rkl tuoretta rosmariinia pienittynä

Tarjoiluun:
Tomusokeria

Sekoita kaikki ainekset taikinaksi. Voitele kakkuvuoka voilla ja jauhota se mantelijauhoilla. Paista kakkua uunin keskitasolla 180 asteessa n. 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä 15 minuuttia ja poista se vuoasta. Tarjoile tomusokerilla tai ilman, teen kera!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.