365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

keskiviikko

1

tammikuu 2014

8

COMMENTS

suolaiset & makeat vohvelit

Written by , Posted in Ruoka

Uutta vuotta muruset! Aloitetaanpas se herkullisella vohvelireseptillä, joka on vuoden vaihtumiseen liittyen sopivasti ”pikkuisen terveellisempi” mitä vohvelireseptit yleensä. Jatketaan pian muutenkin tällä terveellisyys-teemalla, mulla on teille parit kivat vinkit mielessä :-)

Mikä vääryys ettei multa löydy vohvelirautaa!! En oo koskaan aiemmin älynnyt, että vohveleita voi tosiaan tehdä suolaisinaversioina ihan kotonakin, jos sattuisi sen vohveliraudan omistamaan. :-D Hitsit että olivat maukkaita, tässäpä teille kuvasaldoa ja mun muokkaama vohveliresepti terveellisempiin vohveleihin. Toivottavasti jollain teistä on vohvelirauta, ettei mene ihan hukkaan tämä ohje – mun tarvii varmaan järjestää jollain kaverilla vohvelikemut kun alkaa tehdä seuraavan kerran mieli herkutella näillä. 

vohvelitaikina resepti

vohvelitaikina ohje

suolaiset vohvelit täyte

suolaiset vohvelit ohje

majn luona keittiössä

Vohvelitaikina speltistä (6 vohvelia)

2 kananmunaa
4 dl kevytluomumaitoa
3 dl spelttijauhoja
1/2 tl leivinjauhetta 
3/4 tl suolaa
2 rkl sulatettua voita

Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa, lisää maito ja vehnäjauho + leivinjauhe -seos. Lisää suola ja sulatettu voi. Anna taikinan turvota vähintään 15min. 

Suolaisiin vohveleihin:

Pehmeää vuohenjuustoa (onko tuo niinkus joku tuorejuustoversio tms?), rucolaa tai babypinaattia, kirsikkatomaatteja, öljyä, pippuria, siemeniä. Tai vaikkapa fetaa, paistettuja kasviksia, kermaviilipohjaista kastiketta… 

Makeisiin vohveleihin:

Luomukuohukermaa, marjoja tai hilloa, nam!

Lisää luettavaa:

8 Comments

  1. Eve
    • ida365
  2. Sohvi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *