LEMPIKOSMETIIKKA 2013

kauneus, luonnonkosmetiikka
15 kommenttia

 Parhaat voiteet: 
parhaat ihonhoitotuotteet 2013

 Mia Höytö – Unelma-voide*  toimii, noh…. kuin unelma. Se imeytyy nopeasti iholle, vaikka onkin tarpeeksi paksu kosteuttamaan talven kuivattamaa ihoa yön ajan. Kaunis puteli sopii hyvin kylppäriin, tuoksu on kevyt ja miellyttävä ja yhdellä painalluksella saa tarpeeksi rasvaa koko kasvojen alueelle. Väittäisin, että tuote on myös suhteellisen riittoisa joka tasapainottaa aavistuksen korkealta tuntuvaa hintaa. Lisää Mia Höytö -fiiliksiä TÄÄLLÄ

 Skin Blossom Nourishing Face Moisturiser  toimii sekin täydellisesti yövoiteena. Kirjoitin tästä aiemminkin, että aina kun käytän tätä, on iho seuraavana aamuna kaunis. Tuotteesta jää jännän ”nihkeä” pinta iholle, joka aluksi tuntui hassulta, mutta ainakin tuote toimii, joten tottumiskysymys kai kyseessä. Skin Blossom -tuotesarja on sellainen ”luonnonkosmetiikkaa kaikille” -sarja, sillä se on edullinen ja sopii monelle. 

 Argitalin savinaamio  kasvoille ja vartalolle on ihan mieletön tuote! Ensinnäkin tuo tuubi on jättimäinen ja jo reilulla ruokalusikallisella savinaamiota pärjää jos tekee naamion vain kasvoille. Tuote on siis mielettömän riittoisa, vaikka sitä käyttäisi viikoittain kuten minä olen nyt syksyn ja talven tehnyt. Puhdistaa, pesuvaiheessa kuorii ja tuntuu toimivan. Kuivattaa pieniä epäpuhtauksia muttei tee kasvoista kuivia.

 Dr. Hauschkan kiinteyttävää naamiota  olen kehunut aiemminkin. Kiinteytymisestä en osaa sanoa, mutta iho tuntuu aina superhyvältä tämän naamion jälkeen. Olenkin säästellyt lopputuubia spesiaalimpiin tilanteisiin tai jos olen tuntenut itseni tosi väsyneeksi, niin tämä naamio on piristänyt kasvojen ihoa. Lisää fiiliksiä tuotteesta TÄÄLLÄ

 Mádaran ja Noora Shinglerin yhteistyötuote, pihlaja DD-voide  on ihan super! Monitoimivoide sopii sekä kasvoille, käsille että vartalolle. Olen käyttänyt tätä pääasiallisesti kosteuttamaan kasvoja kun iho on tuntunut erityisen kireältä ja pintakuivalta sekä kuiville käsille ja kyynärpäille. Ollaan myös todettu, että voide sopii loistavasti atooppiselle iholle :-) 

 Lushin Grease Lightning tehovoide  kuivattaa ja hoitaa näppyjä ilman, että koko kasvojen alue kuivuu. Te, jotka olette käyttäneet apteekin jytyjä näppyvoiteita, saatatte tietää mistä puhun. Tuote on ollut mun käytössäni tosi riittoisaa. Lisäksi se on koostumukseltaan geelimäistä ja läpinäkyvää, joten tätä kehtaa käyttää myös yökyläreissuilla, kun koko naama ei ole valkoisten voidelaikkujen peitossa :- D

 Silmät & kulmat: parhaat ripsivärit 2013

 Lumenen kulmakynä*  on osoittautunut tosi näppäräksi erityisesti värjättyjen kulmien kanssa, kun ei tarvitse kuin viimeistellä kulmien muoto. Sävy 2 on täydellinen väri mulle ja korkin harjaosa on hyödyllinen. Seuraavaksi tosin tekis mieli testata jotain luonnollista vaihtoehtoa, mutta tämä on palvellut tänä vuonna hyvin. 

 Lumenen Rasberry-sarjan eyeliner-tussilla*  saa tehtyä sopivan ohutta ja tarkkaa jälkeä ihan ripsien tyveen. Tussimaiset eyelinerit tuntuvat muutenkin helpommilta mitä sivellin eyelinerit. Mustan lisäksi tätä saa myös tummansinisenä! 

 Clarinsin Be Long -maskara  on ulkonäön perusteella aika mitäänsanomaton, mutta vitsit mikä ripsiväri tämä onkaan! Mulla on erään meikkaajan mukaan pitkät, mutta todella vaaleat ripset ja olenkin huomannut kaipaavani pikkuisen tuuheutta, vähän lisäpituutta ja tietysti sitä tummuutta. Sitä todella saan tällä ripsivärillä, kauniisti erotellut ja pitkät ripset. Pitää tehdä näistä uusista lemppariripsiväreistä joskus kunnon postaukset, jotta näette mistä puhun! Maskara lupaa myös kasvattaa ripsiä, mutta siitä en osaa sanoa yhtään mitään. 

Ja sitten, ensimmäinen luonnonkosmetiikka ripsiväri joka ei varise ja tekee ripsistä kauniit!  Terre d’Oc maskara  ei varise ripsille edes tihkusateessa, kuten kaikki muut tähän mennessä testaamani luonnolliset ripsivärit. Toki kestävyys on aavistuksen heikompi mitä synteettisissä maskaroissa, mutta tämä maskara ei ole kaukana synteettisistä sisaristaan. Hinta on reilut parikymppiä. Jos etsitte täydellistä luonnonkosmetiikkaa olevaa ripsiväriä, testatkaaa ihmeessä tätä. Tampereelta tätä saa Lumosta

 Rimmelin Extra Super Lash*  pääsi listalle siksi, että innostuin tänä vuonna sinisistä ripsiväreistä. Ehkäpä voisin taas pitkästä aikaa kokeilla sinisiä ripsiä tässä joku päivä, vaikka liitänkin ne aika vahvasti luonnolliseen kesämeikkiin. TÄÄLTÄ voitte kurkata miltä siniset ripset näyttää in action. 

 Meikkipohja & välineet: 

parhaat meikit 2013 luonnonkosmetiikkaa

Zuii organic -sarja on vakuuttanut mut aivan täysin.  Zuiin nestemäinen meikkivoide*  on sellainen puolipeittävä, mutta ei tee ihosta meikatun näköistä vaikka peittääkin punotuksen ja pienet epäpuhtaudet tehokkaasti. Kun mulla on huono naamapäivä, laitan päälle aavistuksen  Everyday Mineralsin mineraalimeikkipohjaa,  joka on peittävämpi kuin  Zuiin meikkipuuteri.*  Zuiin meikkipuuterilla viimeistelen T-alueen ihon ollessa hyvässä kunnossa. Zuiin meikkivoiteessa mulla on sävy Olive Light ja Zuiin meikkipuuterissa sävy Ivory. Meikkipuuteri on kestänyt tosi hyvin, meikkivoidetta sen sijaan on kulunut enemmän. Mutta ei ihme, ihoni kaipaa talvella enemmän peittävämpää meikkiä. EDM:n mineraalimeikkipohja mulla on sävyssä Fairly light Neutral ja peittävyydeltään semi-mattena. Mikähän muuten EDM:ssä on, kun se ei ole luonnonkosmetiikaksi sertifioitua tai hehkutettua? Tietääkö joku fiksumpi jotain sen Inci-listasta? 

 Zuiin poskipuna sävyssä Peach  on ihanan paljon pigmenttiä – ainakin näin vaalealle iholle. Sitä ei siis tarvitse paljoa, mutta se pysyy koko päivän kasvoilla. Täydellinen korvaaja MSCHIC:n ja Make Up Storen poskipunille, joita ennen käytin. 

Meikkien levitykseen käytän vaihdellen  Ecotoolsin* siveltimiä  tai vanhempia,  EDM:n meikkisiveltimiä. Molemmat aivan loistavia! 

 Huulimeikki: 

2013 lempihuulipunat

 Jane Iredalen huulipuna*  on todella kosteuttavaa ja mikä yllättävintä, se pysyy koostumuksestaan huolimatta todella hyvin huulilla! Tässä punassa on myös aivan ihana tuoksu. Ymmärtääkseni Jane Iredalen tuotteet ovat melko luonnonmukaisia, vaikkeivat kaikki ekosertifioituja olekaan. Kuva huulipunasta huulilla TÄÄLLÄ

 Yves Rocherin tumman luumunvärisen huulipunan*  ehdinkin esitellä hetki sitten TÄÄLLÄ. Se on sävyltään sinisempi mitä Jane Iredalen tummanpunainen huulipuna, täydellinen luumu! Vaikka väri on minua miellyttävämpi tässä verrattuna Jane Iredalen punaan, ei pysyvyys ole yhtä hyvä. 

 Zuiin pronssiin taittava huulipuna sävyssä Copper*  on ainoa omistamistani huulipunista, jossa on aavistuksen glitteriä! Välttelen sellaisia punia, mutta tämän kohdalla ainakin suotta. Pronssinen sävy sopii mainiosti syksyyn ja talveen. Kuva punasta käytössä TÄÄLLÄ. Zuiin puna on myös erittäin kosteuttava ja sopii siten hyvin talveen ja päivittäiseen käyttöön. 

 Diego Dalla Palmaan*  tutustuin käydessäni ensimmäistä kertaa kauneushoitola Hymyssä. Mut meikattiin silloin ko. merkin meikeillä ja sain silloin valita mukaani yhden punan. Tätä punaa on tullut käytettyä ahkerasti, sillä koostumuksensa ansiosta puna pysyy todella hyvin. Vertaisin tätä laadullisesti Mac:n huulipuniin, vaikka koostumus onkin hivenen kuivempi. 

 Macin fosforisen oranssi huulipuna  on mun ikilemppari! Metsästin pitkään täydellistä oranssia ja vihdoin se löytyi Helsingin Stockalta. Miksei Tampereelta saa Macin tuotteita? Mulla ois varmaan useampikin huulipuna jos saisi… Kuvassa puna näyttää aika punaiselta, mutta TÄÄLTÄ saa paremman käsityksen. 

Ja viimeisenä villein kortti, HUULIKIILTO! Mä en ikinä käytä huulikiiltoja, paitsi nyt  :–D Hhheeeh.  En oikeasti ollut tainnut kuin testailla paria blogin kautta saatua huulikiiltoa sitten seiskaluokan, joten tämä on virallisesti mun eka huulikiilto aikoihin. Ei tahmaa ja kiiltävä nude kieltämättä sopii joihinkin hetkiin värillisiä huulia paremmin.  Dôrph&Hagén Bottled Attitude*  on aivan mainio, huulikiillon varresta löytyy jopa pieni lamppu, jotta näkee pimeässäkin levittää huulikiiltoa. Kurkatkaas lisää TÄÄLTÄ

 Hiukset: 

2013 parhaat hiustenhoitotuotteet

 Batisten kirsikantuoksuista kuivashampoota  hehkutin aiemminkin – mikään testattu merkki ei ole vieläkään mennyt sen ohi. Lue lisää TÄÄLTÄ

 I am -hiussuihkeen  ostin Lumosta. Se tuo tukkaan surffarifiilistä, sellaista tietynlaista rakennetta. Ja jep, eka luonnollinen hiustenmuotoilutuote minkä omistan, jee! Tosin mähän en juuri muuta kuin kuivashampoota ja hiuslakkaa käytä, mutta silti. Siistiä :- ) Hintaa ei ollut kuin n. 15€ ja puteli vaikuttaa tosi riittoisalta, tätä ei tarvitse kuin pari suihkausta ja sitten puristelee hiukset ”koholle”. Lisää tuotteesta AM-nettisivuilla

Näiden lisäksi vuoden 2013 lempparikosmetiikkaan lukeutuu mm. Mádaran yrttideodorantti, Mujin paperit, joilla poistetaan ylimääräinen kiilto, Lovean luonnonkosmetiikka-itseruskettava sekä Skin Blossomin shampoo ja Burt’s Beesin hoitoaine.

Samoja lemppareita? Entäs teidän ehdottomat ykköslöydöt tältä vuodelta? :– )


*translation: my favourite cosmetics in 2013. read translation here

 

* tähdellä merkityt tuoteet saatu testiin blogin kautta.

Lisää luettavaa

Talvi-ihon hoito ja hemmottelu luonnonkosmetiikalla

Herkullisimmat luonnonkosmetiikan uutuudet syksy 2022

Ida365 hiustenhoito

Lempeämpää hiustenhoitoa – parempikuntoisten hiusten salaisuus

house of organic luonnonkosmetiikkapäivät toukokuu 2022

Meikkipussin päivitys kesään

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Jess, kiva postaus! Sain tästä paljon vinkkejä. :) Osteletko mitä sattuu vai onko sulla joku paikka (ehkä blogi?) josta nappailet vinkkejä? Olisi muutenkin kiva jos esittelisit jotain lukemisia blogeja, joista saat näitä ekoilu-inspiksiä/vinkkejä. :–)

    1. loistavaa, kiitos!:—) hmmm no aika sattumanvaraisesti kaikista niistä blogeista joita ylipäätään luen, mutta tietty kemikaalicocktail on klassikko ;-) ekoiluinspikset tulee usein jostain muualta kuin blogeista, kirjoista ehkä? mutta voisin koettaa listata jotain vinkkejä tässä piakkoin!

  2. hei haluisin kuulla vielä lisää sulta kokemuksia tuosta hiusspraysta, minkälaisen rakenteen se tarkalleen ottaen antaa hiuksille? :)

    1. ooh joo! sitä voi suihkia kuivaan tai märkään tukkaan – jos märkään, niin suihkuttelun jälkeen kantsii föönata tukka jolloin tuo suihke antaa hiuksille rakennetta ja muotoiltavuutta. jos kuiviin – suihki kevyesti ja puristele hiusta -> saat surffarimaista fiilistä tukkaan. Ei kantsii suihkia liikaa, ettei hiuksista tuu mähmäsiä. Tätä voi käyttää myös kevyenä kiinnittäjänä esim. nutturakampauksissa hiuslakan tapaan. :- )

  3. Ihana postaus! Monia samoja suosikkeja löytyy täältäkin, juuri tuo Hauschkan naamio on ihan must, samoin Zuiin tuotteet. Unelmalle myös iso ♡