365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

maanantai

1

syyskuu 2014

28

COMMENTS

Mittatilauskengät

Written by , Posted in Muoti

Muistatteko kun kerroin, että meillä alkoi Amurin Suutarin kanssa huisin kiva yhteistyöprojekti viime keväänä? Amurin Suutarin Jenni on opiskellut jalkinevalmistusta ja lupasi tehdä minulle uniikit mittatilauskengät. Saatatte tietää että mun jalankoko on hippasen ongelmallinen eikä tarpeeksi pieniä kenkiä meinaa aina löytää, joten ilahduin ajatuksesta kovasti. Saisinkohan kerrankin sopivat kengät!? 

Ekalla visiitilläni jo otettiinkin jalasta mittoja ja katsottiin sopivaa lestiä. Jenni teki kengästä kaavat ja sovituskappaleen, jonka näette alempana. 

Kävin valkkailemassa millaisesta nahasta kengät tehtäisiin. Oispa aika siistiä omistaa jotkut pastellisävyiset mokkanahkaiset kengät, ai että! Järkisyistä päädyin kuitenkin mustaan pintanahkaan – mustille kengille on aina käyttöä, eikä mokkanahkaiset kengät pääsisi niin usein käyttöön Suomessa, etenkään kovin vaaleina. 

Hihii, tässä näätte sovitusmallin kengästä josta voi jo päätellä miltä valmiit kengät näyttää + koron testailua. Sain valmiit kengät itselleni hetki sitten ja vitsit niistä tuli nätit – ja OIKEAN KOKOISET! Ihan hullua että kengät voi tuntua niin hyvältä jalassa. Äiti ei siis ole turhaan motkottanut kirpparilta ostetuista kengistä ja niiden vääränmalliseksi muototuneesta lestistä, se on ihan totta varmaan joo että kengän pitäis saada muotoutua oman jalan malliseksi. Nää mulle tehdyt kengät tuntuu jalassa ihan älyttömän hyviltä, mutta niin kai niiden kuuluukin. En vain osannut odottaa sitä yhtään. 

Ja tässäpä kenkulit in action:

leather skirt – 2nd hand + diy × shirt – Zara × cardigan – Tiger of Sweden / Inch” (gifted)
lace up heels – made for me by Jenni Hämäläinen / Amurin Suutari (gifted)

Kiitos vielä kerran, Jenni! En voi uskoa miten hyviltä omalle jalalle suunnitellut kengät tuntuvat. Koron maltillisuuden ja oikeanlaisen lestin ansiosta näillä on helppo kävellä. Sopivat mun tyttömäisiin asuihin hyvin vintage-henkisyytenstä ansiosta. Jos mittatilauskengät kiinostaa niin suosittelen lämmöllä Amurin Suutaria. Jenni on tosi taitava, häneltä onnistuu myös kauniita lapikkaat ja sievät avokkaat. Olen niin vakuuttunut suutari-pariskunnan osaamisesta että vien kaikki korjausta vaativat vaatteet, kengät ja laukut Amurin Suutariin. Tälläkin hetkellä siellä on korjattavana mun taiteilijatakki.

Mittatilauksena tehdyt kengät ovat tietysti pienimuotoinen sijoitus, mutta laadusta, käsityöstä ja omista unelmakengistä kannattaa maksaa. 

Lisää luettavaa:

28 Comments

 1. Oinas
  • ida365 ida365
 2. Anna
 3. Maj
  • ida365 ida365
  • ida365 ida365
  • ida365 ida365
 4. hmph
  • ida365 ida365
 5. hmph
  • ida365 ida365
 6. Oinas
 7. luumu
 8. Elina
  • ida365 ida365
  • ida365 ida365
 9. jokinen ari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *