365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

tiistai

25

lokakuu 2016

2

COMMENTS

Nopea lehtikaalisalaatti

Written by , Posted in Ruoka

Sugarin blogissa oli hetki sitten törkeän herkullisen kuuloinen lehtikaalisalaatti tahinikastikkeella. Kaapista löytyi lehtikaali mutta ei tahinia, joten inspiroiduin ja tein hieman erilaisen lehtikaalisalaatin illalliseksi. Lehtikaali on ihan superherkullista. Sellaisenaan ehkä aavistuksen vahvan makuista, mutta mulla on kaksi vinkkiä lehtikaalin herkullisuuden maksimoimiseksi.

Terveellisempi versio: hiero öljyä revittyihin lehtiin jotta lehdet pehmenevät – samalla makukin pehmenee. 

Herkullisempi versio: laita paistinpannulle oliiviöljyä (ja chiliviipaleita), kuumenna ja pyöräytä lehtikaalit nopeahkosti pannulla. Sen verran, että saavat aavistuksen pehmeämmän ja rapeamman tunnun, mutta ilman että muuttuvat lehtikaalisipseiksi. 

Tähän salaattiin tulee pannulla pyöräytetyn lehtikaalin lisäksi avokadoa, herkullisia kirsikkatomaatteja (ei kantsi ostaa mitään huononmakuisia, mauton tomaatti on ihan turha juttu), mustaa kvinoaa ja vuohenjuustoa. Päälle ripottelin siemensekoitusta. Superhelppoa ja superherkullista! Ensi kerralla testaan kyllä tuon tahinikastikkeen, olen kuullut, että siihen jää koukkuun. 

Lisää luettavaa:

2 Comments

    • ida365 ida365

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *