Valoisampi olohuone

sisustus
9 kommenttia

* Kaupallinen yhteistyö Adora-matot & Asennemedia

Vaikka elokuu onkin mun suosikkikuukausi, en ole vielä yhtään valmis fiilistelemään syksyä. Olen päättänyt että kesä jatkuu vähintäänkin Flowhun asti, ehkä elokuun lopulle. Silti huomaan, että mielessä pyörii ne jokasyksyiset jutut; sisustaminen kiinnostaa taas, tekisi mieli ostaa uusi kalenteri ja aloittaa joku uusi harrastus.

Kalenterit ja uudet arkirutiinit saavat konkretisoitua hieman myöhemmin, mutta sisustukselle oon jo ehtinyt tehdä jotain!

Zadie Smith Swing Time

Sain yhteistyön myötä valita itselleni uuden maton Adoran Tuhat ja yksi mattoa -mallistosta ja vaikka kauniita, käsintehtyjä mattoja on valikoimassa runsaasti, oli oman lempparin valinta helppoa. Kaipasin vanhan maton tilalle jotain raikkaampaa, sillä pienessä (alle 30m2) yksiössä valoisuus ja rauhallisuus tekevät paljon yleisilmeelle. Ehkäpä ennen ja jälkeen -kuvat valottavat kertovat eniten muutoksesta, joten kurkataanpas mun kotiin.

Ennen:

Koti ennen ja jälkeen maton vaihdon

Ostin tämän raidallisen villamaton vanhaan kotiini Tampereella; siellä asuin tilavassa kaksiossa, joten graafinen ja selkeä matto sopi hyvin isoon olkkariin. Tässä nykyisessä kodissani se on tuntunut vähän turhan intensiiviseltä.

Ja jälkeen: 

Adora-matot

Adora Harlem valkoinen matto

Tadaa, mun koti näyttää nyt huomattavasti valoisammalta! Sen huomaa livenä vielä kuviakin paremmin, sillä täällä lähiaikoina kylässä käyneet ovat ensimmäisenä kiinnittäneet huomiota juuri siihen, miten paljon valoisammaksi vaalea matto tekee kodin.

Tätä Adoran Harem-mattoa saa sekä valkoisena että harmaana. Käsin kudottu viskoosi-puuvillamatto on nätti ja ylellisen tuntuinen; jotenkin paljon arvokkaamman oloinen, kuin tuo mun aiempi villamatto. Mun kotiin sopi parhaiten pienempi, 170 x 240 cm -kokoinen matto, mutta mattoa saa myös isommassa 200 x 300 cm -koossa.

Adora-matto käsin kudottu

Kotona

Olohuoneen sisustus // ida365.fi

Mun yksiöni on siitä erityinen, että sain tänne pienestä koosta huolimatta mahdutettua sängyn lisäksi sohvan. Mun makkari on nimittäin pieni, vinokattoinen huone, joka on ehkä aiemmin ollut komero tai vastaava. Sängyn lisäksi mun makuusopessa on vain lamppu ja kirjapino sekä vastakkaisella seinällä minivaate”huone”, joka käsittää yhden hyllyseinän neuleille ja alaosille sekä tangon, josta roikkuu kaikki mekot, puserot, jakut ja neuletakit. Toisessa reunassa on säilytyskorit alusvaatteille, sukille, yöpaidoille ja treenivaatteille. Superkompakti, mutta ihan toimiva, sillä tänne ei oikein mahtuisi erillisiä vaatekaappeja.

Tämän makkarisyvennyksen ansiosta mun yksiöni päätila on siis olkkarin ja keittiön yhdistelmä; näissä kuvissa näkyy toinen pääty, jossa on siis sohva ja sohvapöytä. Toisessa päässä on keittiö pöytineen ja tuoleineen sekä kirjahylly ja näiden välissä on mun yllänäkyvä työpöytä, joka kämpässä oli jo valmiiksi. Jotain yksittäisiä kotikuvia olen jakanutkin mm. täällä ja täällä, mutta kokonaista kotiesittelyä en ole vielä koskaan tehnyt. En koe tätä kotia ihan oman makuni mukaiseksi, mutta toisaalta, mitä sitten, ehkä voisin joskus esitellä tämän kokonaisuutena? Olen tietysti parhaani mukaan tehnyt tästä omannäköiseni ja mahdollisimman viihtyisän.

Eettinen matto // Adora

 

Care & Fair -organisaatio

Adora on osa Care & Fair -organisaatiota, jonka tavoitteena on tukea kestävää kehitystä ja artesaaniosaamista alueilla, joissa matonkudonta on vahva osa perinnettä. Järjestön avulla tuetaan matonkutojaperheitä saamaan parempaa terveydenhuoltoa ja koulutusmahdollisuuksia lapsilleen. Kaikki käsinkudotut ja -solmitut mattomme valmistetaan Adoran valitsemien kutojien, osaavien artesaanien ja Adoran tarkistamien kutomoiden käsissä. Matot valmistetaan ilman lapsityövoimaa.  Tämä mun mattoni on valmistettu Intiassa.

Adoran Tuhat ja yksi -mallisto on myynnissä kokonaisuudessaan Iskussa ja muita jälleenmyyjiä ovat mm. Catalina, Formverk ja Rakennusapteekki. Koko malliston voi kurkata Adoran nettisivuilta. Oletteko nähneet, miten tyylikkään maton Arttu löysi itselleen? Kannattaa käydä kurkkaamassa, jos syksyinen sisustusinnostus on iskenyt sinnekin.

Lisää luettavaa

ida hanhiniemi – uusi koti.

Uudessa yhteisessä kodissa – vihdoin!

Ida Hanhiniemi Iittala

Iittalan kierrätyskokoelma meillä kotona

Haaveena yhteinen koti (ja yhteinen asuntolaina)

Suosikkini: Oiva Toikan Frutta

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Minkä hintainen on tuo Adoran pienempikokoinen Harem matto valkoisena? Pystyykö Adoran nettisivuilta tilaamaan? Hintoja en nähnyt missään.

    1. Moikka Kesä! Oon tiedustellut asiaa, vastaan sulle heti kun tiedän tarkan hinnan :) Nettisivuilta ei ehkä voi ainakaan suoraan tilata, mutta siellä on puhelinnumero ja sähköposti josta asiaa voinee tiedustella jos jälleenmyyjiä ei löydy läheltä. :)

    1. Kiitos Ardee!! :-* no kuule koska vaan, katotaan onko Flow-viikonloppuna jotkut etkojen etkot mun luona, kun asun lähellä virallisii etkopaikkoja?! ;–)

  2. Oi kuin kaunis matto! Itse haaveilen isosta ja sopivan värikkäästä matosta meidän olohuoneeseen. Vielä on löytymättä, mutta kyllä se varmaan jossain vaiheessa iskee silmään :D

    1. Toivottavasti löytyy! :) Kävitkö kurkkaamassa Adoran mallistoa netistä, oisko siellä?

  3. Onpa ihanan valoisan ja seesteisen näköistä! Pisti silmään tuo Mujin diffuuseri (?), ootko ollut tyytyväinen? :) Kiinnostaa, tuleeko sieltä sun mielestä sitä tuoksua sopivasti, liikaa vai liian vähän, vai saako sitä säädettyä?

    1. Voi kiitos Ida!! :-) Mujin diffuuseri on ihan paras ostos, oon ollut täysin tyytyväinen.

      Tuoksua ei säädellä laitteesta käsin, vaan sen mukaan, kuinka monta tippaa eteeristä öljyä veteen sekoittaa. Laitan voimakkaita tuoksuja vain 1-3 tippaa, jotain miedompia 3-7, vettä laitan aina sen maksimin mikä tuohon menee. Eli saa säädettyä, mutta ei laitteesta käsin. Suosittelen kyllä iiiihan satapros, tää on mulla joka viikko käytössä, välillä päivittäin.