wanhat

lifestyle
33 kommenttia
Wanhojen tanssit lähestyvät taas kovaa vauhtia ja  multakin on jo pariin otteeseen kyselty, että mistä varasin kampaajan,  millaisilla kengillä tanssin ja mistä ostin mekkoni. Wanhojen tanssit olivat yksi lukioajan spesiaaleimmista jutuista, joten niitä on kiva muistella ja jakaa hyödyllistä infoa teille, joilla tanssit on vielä edessä.

all

Mekko on kokonaan äidin käsialaa, mitä nyt itse ompelin siihen helmiä ja käänsin reunaa (jonka äiti purki ja käänsi uudelleen, vikana iltana ennen tansseja……=D). Halusin mustan mekon, joka olisi selästä avoin ja toivoin siihen jotain jujua – päädyttiin etsimään mustan kankaan päälle pitsiä.

dress

Pitsi löytyi pitkien ja tuskallisten etsintöjen jälkeen – se on tuollaista vaaleaan lilaan taittavaa, mustalla pohjalla, joten se sopi kivasti mustaan mekkoon. Pitsi aseteltiin epäsymmetrisesti ”laskeutumaan” toiselta puolelta toiselle. Nyt jälkeenpäin katsottuna olisin ehkä ostanut pitsiä hieman enemmän ja laittanut sen laskeutumaan runsaammin, nyt se jää hieman ylös, mutta mitäpä pienistä. Toisella puolella on kimaltavia helmiä, jotka sopivat noihin äidin tekemiin roikkuviin putouskorviksiin, jotka minä suunnittelin yhdessä äidin kanssa.

kampauslaav

Juhlakampauksen varasin Tukkateekistä, sen teki mulle ihana Hanna-Loviisa, jonka taitoihin luotan muutenkin. Halusin yksinkertaisen kampauksen, jossa hiukset olisivat ylhäällä, jotta mekon selkämys pääsisi oikeuksiinsa – ja sellaisen todella sain! Voi kumpa olisin tuolloin tajunnut ettei tuo paksu otsis ole kovin juhlava… sen olisi voinut kiinnittää ylös…… Muuten juhlakampaus oli täydellinen, ottaisin yhäkin juuri tuollaisen.

jump

Mulla oli jalassa Pertti Palmrothin korolliset kiiltonahkanilkkurit, sillä en löytänyt mistään muualta kolmevitosia, jotka olisivat soveltuneet tanssimiseen ja pitkään päivään. Nilkkurit eivät ehkä ole jonkin ”etiketin” mukaiset, mutta ne olivat huippuhyvät tanssia ja sopivat paremmin kuin hyvin helmikuun loskaan, jossa tuli käveltyä mm. syömään ja koululle. Ne myös pysyivät hyvin jalassa ja jaksoin niillä koko päivän – toisin kuin moni muu tyttö omilla korkokengillään. Parempi koko päivä nilkkureilla, kuin vikat tanssit villasukissa mekon helman laahatessa maata…?

090

Tämän vuoden wanhat, älkää stressatko tansseja liikaa! Ei se haittaa, jos mokaa, sillä moni muukin mokaa, eikä yleisöstä välttämättä edes huomaa, jos teet jonkin virheen. ;- ) Mukaan käsilaukkuun kantsii pakata hakanneula tai pari (jos sattuu jotain katastrofaalista), minihiuslakka (jolla voi korjata kampausta ja rikkinäisiä sukkahousuja) sekä puuteripapereita pitämään liika kiilto loitolla ;-) Mulla oli valmiiksi geelityynyt päkiöiden alla, mutta rakkolaastareillakin kannattanee varautua, kengistä riippuen. Pitäkää hauskaa ja nauttikaa prinsessapäivästänne! ♥

Millaisia mekkoja ja kampauksia teillä on suunnitteilla, joko kaikki on valmista vai vieläkö on valmistelut puolitiessään? :– D

Lisää luettavaa

Uuden kodin etsiminen – missä haluamme asua?

Haaveena yhteinen koti (ja yhteinen asuntolaina)

Vastuullinen neule x 18

Rakkaus best

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Haha, tunnistin koulun tuosta alimmasta kuvasta lattiasta, terveisin ex-sampolainen ;D ja häkän kuvat! :)

 2. Joo mullaki tosi hyvät muistot wanhoista, sillon pidin sitä elämäni parhaana päivänä :,)
  Nykyään muisto ei ehkä niin paljon sykähdytä, mutta kyllä se aivan ihana päivä oli!

  Itse en muista mokailleeni (aika kultaa muistot..) eikä kovin moni muukaan meidän porukasta.
  Muiden onnistumista sitten latisti eräs poika, joka oli naukkaillut taskumatista sen verran
  että ei se tanssiminen enää oikein onnistunu. Ei ollut pojan pari oikein mielissään :D
  Eli jos siellä pukuhuoneissa haluaa (salaa opettajilta tietysti) jotain nauttia, niin
  kannattaa pitää huoli ettei mene liiallisuuksiin. Muuten voi aiheuttaa itselleen elämänsä noloimman tilanteen!

  1. mulla ei ole ehkä ihan noin kultaiset muistot, mutta pidin kyllä wanhojen tansseja kivana kokemuksena:-)

   Jep, tuona päivänä kantsii tosiaan pitää huolta ettei ainakaan tanssien aikana mene överiksi, sillä se on oikeasti SUPERnoloa… ja kantsii juoda vettäkin välillä, vaikkei tulisi kuumakaan, ettei ala heikottaa. :-) Voin kuvitella miten sen pojan paria ketutti!

 3. Voi kun olit kaunis! :) Wanhojenpäivä oli kyllä ihana kokemus, en vaihtaisi mihinkään! Mulla kävi sinänsä kehno tuuri että käsi murtui wanhoja edeltävänä tiistaina, wanhat siis perjantaina :D Tanssin sit aikamoisissa särkylääkepöllyissä jotka ei ees auttanu siihen kipuun minkä takia niitä otin ja jouduin skippaaamaan pahimmat kädenvääntötanssit :(

  1. voi kiitos toinen<3!
   Voi miten mälsästi kävi! :-o aika on kuitenkin jo varmaan hieman kullannut muistoja, ja päivä tuntuu ainoastaan ikimuistettavalta? ;-)

 4. aa tosi kivoja nuo valokuvat! :DD ja ihana kampaus ja mekko tietysti! :) onko sulla penkkareistakin kuvia tallella, joista voisit jonkinlaisen postauksen kyhätä? :> helmikuussa kun on itsellä ne edessä päin, niin ois hauska fiilistellä jo näin etukäteen ;)

 5. Täytyy kans muistaa, et kaikki yleisössä tuijottaa vaan sitä omaa lastaan siellä, niin ei haittaa vaikka vähän mokaiskin ;)

 6. Oi, ihania kuvia! Minulla on vanhat nyt helmikuussa, ja odotan innolla. Mekkoni on täydellinen, kampaus on suunniteltu ja kampaaja varattu, korut ja meikki on suunniteltu… Niin, ja parikin on mukava ja osaa tanssia. Odotan niin innoissani! (:

  1. Hihii, kuulostaa oikein kivalta!:-) hyvä että sulla on kaikki kunnossa ja valmiina!

 7. Itselläni on vanhojentanssit tulossa ensi kuussa ja mekko on tummanpunainen olkaimeton ja yläosasta pienin hopein yksityiskohdin koristeltu. Ei aivan unelma, mutta tarpeeksi lähellä kuitenkin. Kampaus luultavasti puoliksi auki tai samantyyppinen kuin tuo sun ihana nutturasi :-) aivan upeat nuo sun korvakorut!

  1. Harvemmin sitä oikeasti löytää täydellistä mekkoa, kun on kyse tuollaisesta tilaisuudesta, jossa ”säädökset” mekon suhteen on aika tarkat ja valikoima rajattua:-) ei tuo munkaan täydellinen ole, todellakaan, mutta todella mieleinen silti.

   Suunnitelmasi kuulostavat superkivoilta, hihii!:-)

 8. Ihana postaus :)!! Ja tosi kaunis olit wanhoissa, tulipa hyvä mieli tästä postauksesta. Ja totta, mullakin on monta vuotta ollut otsatukka, mutta nyt kesästä asti olen kasvattanut pois, että otsis menis hyvin kampaukseen:) Tänään kävin juuri varaamassa ajan kampaukseen ja meikkiin (kampaus ja meikki oli siis jo varattu aikaisemmin, nyt vain sovittiin aikoja ja harjoituskampausaikoja yms, en niin viimetippaan jättänyt..:D) Ja niin, odotan vanhoja ihan, mulla oli jo yhet kengät, mut ostin toiset ihan laatukengät tansseihin ja ne toiset sitten jatkoille:) Ja mekko sekä muut on valmiina, enää korut ja laukku puuttuu! Kysyisinkin aiheeseen liittyen neuvoa.. Mekkoni on aivan musta, olkaimeton ja yksinkertainen, kengät ovat mustat (eihän ne kyllä näy sieltä mekon alta mutta kuitenkin..) ja parikin tietysti on aika musta vaatteiltaan. Joten mitä väriä keksin, vai tarvitseeko siihen ollenkaan? Ostanko värillisen laukun / keksinkö hiuksiin jotain, mitä mieltä olet koruista?
  Kiitos hyvästä postauksesta:)

  1. Kiitos, ihana kuulla, että tästä oli iloa muille!:–)

   Jep, otsis on kyllä kiva, mutta usein kovin arkinen – hyvä päätös kasvattaa se pois kampaustakin ajatellen :-) Hyvä että sulla on laadukkaat kengät, huomasin niiden tärkeyden kun päivä oli superpitkä ja jatkui myöhään aamuyöhön… :-D

   Jos sulla on ihan kokomusta mekko, voi korut olla vaikkapa melko kimaltavat, se toisi sun kokonaisuuteen jotain ”jujua”? Mä en itse laittaisi mustan mekon kanssa esim. turkooseja korviksia ja turkoosia laukkua, koska en ite tykkää semmosesta mätsäilystä, mutta jos se sopii sun tyyliin niin varmasti sekin on hyvä vaihtoehto! Jottei kokonaisuudesta tuu ihan synkkä, niin hommaa vaikka joku kaunis harmaa laukku, joka ei pomppaa liikaa mustasta, mutta ei huku kokonaisuuteen?:-) Tai sitten leikittele eri materiaaleilla – esim kiiltonahka näyttää paljon juhlavammalta kuin tavallinen. Tietysti sun korvikset & hiusjutut vois mätsää just vaikka kimaltelevina ;-)

   Kiitos ihanasta kommentista, toivottavasti vinkeistä on pikkuisen apua!

 9. you look so amazing! you are the prettiest girl in these photos! I love the dresses you were wearing;) it’s simply but beautiful. Gorgeous post=)

 10. voi vitsi, tosi jees et viittit tehä tämmösen postauksen vaikka wanhojen tanssit ei sua nyt enää samal taval koskekaan :) hirmu söpöltä näytit! itelläni on tosiaan tänä vuonna edessä ja oli huippuu lukee sun fiiliksiä ko. tapahtumasta :) (taisin itseasiassa olla sun lukija jo sillon pari vuotta sitten :D)

  1. Hihii,kiva että postauksesta on iloa!:-) Ihanaa tanssiaispäivää sulle!:- )

 11. mulle on tulossa serkulta aika ihana mekko jonka mitat kuitenki meni ihan väärin ku ite mittailin ja nyt koko mekko jouduttiin repiin takaa auki ja uusiks vaa tekee=D mittanauhan käyttö on yllättävän vaikeeta, olis varmaan pitäny antaa iha ammattilaisen mitata. mutta joo onneks on vielä aikaa:-) jännittää noi tanssit kuitenki iha kamalasti ku oon paskin _ikinä_ tanssii, siis en omaa minkäänlaista tanssillista lahjakkuutta ja poikaystävä melkein vielä vähemmän:——–D mutta eiköhä itkuraivareidenki kautta selvitä noi tanssit läpi. mutta voi olit kyllä nättinä ja toi mekko ja kampauski oli aivan ihana!

  1. Oh noes, no onneks tässä on vielä aikaa niin ehdit saamaan mekon kuntoon!:–D Haha, noissa juhlamekoissa on ihan sikatarkat mitat aina ja ihmeellisistä kohdista pitää ottaa mittoja…

   Ja voi kuule, mäkin oon yleisesti ottaen maailman surkein tanssija, yksin ja yhdessä, mutta kyllä se siitä oikeesti hioutuu! Vikoilla kerroilla keskittyminen ei oo enää huipussaan mutta kyllä ne tanssit ehtii jotenkin oppia, ne tulee selkärangasta sitten oikeassa tilanteessa :–D

   Hihii kiitos!:-)

 12. Tulee ihan omat wanhat mieleen ^^ Voi sitä päivää.. Musta sulla oli tosi nätti puku ja ihanasti hiukset :-)

 13. Oi, tosi ihanassa mekossa oot tanssinu! Ja toi kampaus on ihanan simppeli. :–)Itseäni jäi kovasti harmittamaan se, etten päässyt tanssimaan wanhoja, koska en saanut paria. Olis ollu varmasti kokemisen arvonen kokemus!

  1. Kiitos! Kampauksesta pidin ja pidän erityisesti, ihanan ajaton:-)
   Voi harmi, että et päässyt vaikka halusit!:-( Mun siskokaan ei tanssi, mutta omasta tahdostaan – silloin päätös mun mielestä on hyvä, koska aikamoista rahanmenoakin tuo ilta tietää…

 14. Ihania kuvia! Itellänikin on vanhat tänä vuonna :) Hei miten hiuslakalla voi korjata sukkahousuja? :D

  1. jos hiuslakka on tarpeeksi tujua, se pitää revenneen kohdan hetken ajan kasassa – vähän sama efekti, mitä kynsilakalla, mutta heikompi kylläkin. :- )

 15. Mulla samassa koulussa wanhat ens vuonna! Olipa hassua huomata että säkin olet siellä ollut :D