jätskillä

lifestyle, muoti
26 kommenttia

jätskillä

Rusettimekko – H&M, vyö – kirppis, mokkatossut – Zara, laukku – vintagea, Yesterdaysta, törähtänyt ilme – oma

Kun on ollut kaksi vuotta kesätöissä jäätelökioskissa, irtojäätelö ei tunnu enää miltään – sitähän sitä paitsi saa ympäri vuoden pakastealtaasta litran paketeissa, miksi odottaa kesää, pahvinmakuisia vohveleita ja törkeän kalliita hintoja? No totta kai siksi, että olemassa on myös hyvää irtojäätelöä – jota ei saa kaupasta talvella – (tosin Aitoa ruokaa -kirjan luettuani en enää tiedä, mitä jäätelöitä voi pitää oikeina jäätelöinä…), Tampereella sitä saa Siperian tunnelista, Frenckelin aukion sisäänkäynniltä, Gelateria Italianasta.

Yksi maku keventää kukkaroa 3,5 eurolla, kahdesta mausta saa pulittaa 4 euroa. Melko suolaiset hinnat, mutta jos haluaa hyvää jäätelöä, siitä voi pikkuisen ylihintaa maksaakin silloin tällöin – ja sitä paitsi vohvelit ovat tuoreita, sillä ne tehdään paikan päällä! Huvioppaan tekemässä artikkelissa kerrotaan, että näihin jäätelöihin ei pumpata ilmaa, toisin kuin tavalliseen kaupassa myytävään ”jäätelöön”. Jäätelöt myöskin tehdään aidoista ainesosista, eikä esansseista ja ne ovatkin huomattavasti maukkaampia, kuin tavalliset jäätelöt. Käytiin eilen syömässä tämän kesän tokat jäätelökioskijäätelöt Laurin kanssa ja ai että oli hyvää! Omaan vohveliini valitsin kookosta ja granaattiomenaa, Laurilla taisi olla vaniljaa ja banaania. Suosittelen pistäytymään tuolla, jos teidän joukostanne löytyy muitakin tavallisiin tötteröihin kyllästyneitä. Hyviä makuyhdistelmiä saa myöskin suositella! :–)

Lisää luettavaa

Kirjoja, jotka luin ja joista pidin

kööpenhamina second hand

Ihanat second hand -putiikit Kööpenhaminassa

Vastuullinen uimapuku

7 x vastuullisempi uikkaribrändi

ida365 toukokuu

Vinkkejä / toukokuu

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Hauskaa, mekin käytin eilen tuolla jätskillä. : ) On pakko mennä vielä kerran tänä kesänä, koska jäi tuo kookos tällä kertaa maistamatta.

  1. Ai, hauskaa!:- D Joo, munkin tarvii vielä ainakin kerran päästä, sillä sitä after eightia tekis mieli myöskin… Kookos oli taivaallista, suosittelen! Kaveriksi jotain raikasta, ettei ole liian tuhtia :-)

 2. Oivoi, nyt alkoi tehdä mieli kunnon jäätelöä. Ja harmi, etten asu tampereella :( Suomalainen jätskikoju/pakasteallas jäätelö ei maistu enää oikein miltään Ytalian reissuni jälkeen. Söin siellä viikon reissun aikana joka ikisenä päivänä jäätelöä ja vissiin yli 20 makua tuli maistettua. Ei ehkä tarvitse edes mainita, että oli hyvää.

  1. Voi höhlä!:-D eiköhän jossain muuallakin ole saatavilla italialaista jätskiä?:-) Nam, uskon!

 3. Voi miten oot suloinen! Pitää tarttua tuohon ilman pumppaamiseen sen verran, että se tehdään jäätelön kuohkeuden aikaansaamiseksi, ei säästösyistä :-) Italialaiset jätskithän ovat koostumukseltaan paljon tinkkaisempia kuin perustuutit :)

  1. Voi kiitos Hanna!:–)
   Jep, en tarkoitakaan (tosin voihan olla, että sitä tehdään MYÖS säästösyistä, ken tietää?) sitä, mutta minusta tuommoinen tuhti jätski on paljon parempaa, kunnollista! Äidillä on jäätelökone, ja silläkin tehty jäätelö vaan on niiiin paljon parempaa. :-) Toki siksikin, että saa itse valita kaikki ainekset, mutta kun niihin tottuu, on tavisjätski vähän lirua :- D

 4. Toissapäivänä lounastauolla siperiassa pyöriessä selitin kaverille, että muistankohan ihan väärin vai oliko tampereella italialaista jätksiä valmistava firma. Kaveri vaan tokaisi, että siellähän se on ihan jalkojen alla alakerroksessa :-) Ja siinä samalla sitten päätinkin, että tänä kesänä on käytävä testaamassa. Jos kaikki menisi toiveiden mukaan, makuvalikoimasta löytyisi pistaasi ja kirsikka <3

  1. Oo, hienoa!:–) Käy ihmeessä testaamassa, siellä oli vaikka mitä makuja, tosin kirsikkaa ei ollut nyt, koska olisin varmasti ottanut sitä itsekin :- D

 5. Ei jätskikiskajätskit tai ne ällöttävät litrapakkausjätskit kyllä maistu mun suuhun ollenkaan! Investoin keväällä ja ostin jäätelökoneen millä saa helposti 40-50 minuutissa tehtyä ihan just sitä jätskiä kun haluaa! Voi leikkiä Beniä ja Jerryä ja heitellä sekaan vaikka keksipaloja, karkkia tai niinkun eilen kokeilin, mutakakkupaloja, namm ja hyvää on! Ilman säilöntä- ja lisäaineita!

  1. No äläpä!:-D I feel you, äiti osti tänä kesänä kans jätskikoneen ja aikamoisia herkkuja ollaan saatu sillä aikaiseksi jo, vaikka ollaan vasta tehty perusmakuja! Vois pian kokeilla keksimurujäätelöitä sun muita, nam nam nammm!

 6. Pakko vähän mainostaa; meillä on täällä Porissa kans tommonen paikka, oon onnekas ja pääsin töihin siihen. Sama idea meillä siis – Italialainen jätskikone, ei lisä- tai väriaineita, tuoreita ainesosia – siis aitoa tavaraa. Vähän kyllä pisti ihmettelemään noi Tampereen hinnat, meillä saa yhden pallon hintaan 2,30 ja kaks palloa on toi 3,50. Ja tohon hintaan sisältyy kanssa paikan päällä paistettu vohveli.

  Mutjoo, komppaan jotain aijjempaa kommentoijaa, eikyllä maistu Suomen purkkijätskit (paitsi nää Italialaistyyliset tietty ;-)) enää miltään Italian visiitin jälkeen!

  1. Voi miten ihana kesätyöpaikka!:-D Hienoa että teilläkin tehdään aidoista jutuista jäätelöt ja noi paikan päällä paistetut vohvelit on niin herkkua, nam!
   Toki täällä on varmaan varaa pyytää enemmän ja voisi ajatella että tilavuokratkin olis kalliimmat. Ei se mitään, joskus voi silti herkutella!:-)

 7. se vesimeloni on törkeen hyvää ! ja joku muu en muista mikä se maku oli mmmm pitäis taas käydä joskus :—)

  1. NIIN ON! Mut siellä ei ollu sitä ny!:–( ne valikoimat tosin vaihtelee, että toivon että sitä tulee joskus vielä tänä kesänä!:- D

 8. uuuiiiiii, tuolla on niiiin ihanat jäätelöt <3<3 viimeksi kun sieltä jätskiä ostin, otin sellaista ihanaa vaaleanpunaista ruusujäätelöä (?) oli aivan taivaallista <3 tuo sinulla oleva näyttää näin tietokoneen näytöllä värinsä puolesta vahvasti siltä, mutta jos et ole kokeillut niin suosittelen!

  1. En ole, tuo on granaattiomenajäätelöä :-) Huh, hassua, ehkä pitää testata, vaikka vieroksun esim. ruusuhajuvesiä!

 9. Kävin Roomassa toukokuussa ja tuollaisia gelaterioita oli siellä varmaan jokaisessa kadunkulmassa. Menetin todellakin sydämeni noille jäätelöille ja Suomeen palattuani ei nämä meidän jäätelöt enää maistu miltään. Ja se mikä vielä oli hyvä Rooman jäätelöissä oli hinta-laatu-suhde. Sain kahdella eurolla kolmen maun jäätelön, mikä oli oikeasti miehen nyrkin kokoinen lopulta ja kaupanpäälle vielä kermavaahtoa. Onneksi täällä Suomessakin on näitä gelaterioita, että kun tekee mieli ”oikeaa” jäätelöä niin sitä löytyy. :D

  1. No älä!:–) Siellä kyllä oli jäätelöhinnat kohdillaan, mutta toki siellä sitä kilpailua on ihan eri tavalla :- )

 10. hihi mun kaverit on töissä just tuolla =))) ja on kyl hyvää jätskiä !