365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

maanantai

9

huhtikuu 2012

36

COMMENTS

Superhelppo herkkumysli

Written by , Posted in Kauneus, Lifestyle, Ruoka

Kuten aiemmasta postauksesta näkeekin, niin lueskelin kipeänä ollessani tuota Noora Shinglerin Marjoja & Maskaraa -opusta ja bongasin sieltä mielettömän helpon ja hyvän myslireseptin. Pikkuisen soveltaen tekaisin itselleni erän superhyvää pähkinähedelmämysliä jonka ohjeen ajattelin jakaa teidän kanssanne.

NUTS

 Nooran herkkumysli: (pellillinen, noin 2 litraa) 

10 dl kaurahiutaleita
1 dl murskattuja pähkinöitä
2 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
1 dl ruokaöljyä (rypsi-, kookos-, tai joku muu josta pidät)
3 rkl hunajaa
rusinoita
3-5 dl kuivattuja hedelmiä/marjoja

Sekoita kaurahiutaleet, siemenet ja pähkinät keskenään. Kuumenna öljy ja hunaja kattilassa, mutta älä päästä seosta kiehumaan. Kaada kaura-siemen-pähkinäseos sekaan ja kääntele kunnolla (tässä vaiheessa levy pois päältä). Kun seos on tasainen, kaada se pellille ja laita uunin keskiosaan 175 asteeseen 10-15 minuutiksi. Vahdi mysliä koko ajan ja kääntele sitä välillä, sillä se palaa helposti! Kun mysli on ollut uunissa paahtumassa sopivan ajan, otetaan se pois ja heitetään sekaan hedelmät, rusinat ja marjat.

kotitekoinen mysli

Itse ostin pähkinäsekoituksen valmiina Runsaudensarvesta, mutta toki voi valita vain yhtä tai kahta pähkinälaatua omien mieltymyksien mukaan. Saksanpähkinät, pekaanipähkinät ja parapähkinät ovat mun lemppareitani, mutta tuossa oli myös makadamia- ja cashewpähkinöitä sekä manteleita. Öljyksi valitsin empimättä kookosöljyn jota olen tähän asti käyttänyt lähinnä naamarasvana :- D

marjoja ja maskaraa mysli

Tein pikkuisen pienemmän satsin ja vähensin kaurahiutaleiden sekä öljyn määrää pikkuisen. Unohdin ostaa seesaminsiemeniä joten lisäsin auringonkukansiementen ja pähkinöiden määrää ja kuivattuna hedelmänä käytin papaijaa, nam! Ensi kerralla ostan tosiaan enemmän erilaisia siemeniä ja kokeilen jotain toista hedelmälaatua. Tampereella paras pähkinä- ja kuivattuhedelmä-valikoima löytynee Kauppakadun Runsaudensarvesta ja Tullintorin Punnitse&Säästästä. Nooran tavoin suosittelen katsomaan mitä tuoteselosteissa lukee, sillä osa kuivatuista hedelmistä on sokeroituja….

pähkinähedelmämysli

Uih, semmoista herkkua! Maistuu parhaalta kauramaidon kera ja sekaan voi pilkkoa tuoreita hedelmiä tai marjoja. Huomasin eilen että Green Street -nettikaupan lopetusmyynneistä saisi tuon Marjoja & Maskaraa -opuksen alehintaan. :-) Onko teillä jakaa omia suosituksia parhaaseen myslikomboon?

Lisää luettavaa:

36 Comments

  1. norppi
  2. karoliina
  3. Q
  4. NeL
  5. elli
  6. Aramintan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.