Superhelppo herkkumysli

kauneus, lifestyle, ruoka
36 kommenttia

Kuten aiemmasta postauksesta näkeekin, niin lueskelin kipeänä ollessani tuota Noora Shinglerin Marjoja & Maskaraa -opusta ja bongasin sieltä mielettömän helpon ja hyvän myslireseptin. Pikkuisen soveltaen tekaisin itselleni erän superhyvää pähkinähedelmämysliä jonka ohjeen ajattelin jakaa teidän kanssanne.

NUTS

 Nooran herkkumysli: (pellillinen, noin 2 litraa) 

10 dl kaurahiutaleita
1 dl murskattuja pähkinöitä
2 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
1 dl ruokaöljyä (rypsi-, kookos-, tai joku muu josta pidät)
3 rkl hunajaa
rusinoita
3-5 dl kuivattuja hedelmiä/marjoja

Sekoita kaurahiutaleet, siemenet ja pähkinät keskenään. Kuumenna öljy ja hunaja kattilassa, mutta älä päästä seosta kiehumaan. Kaada kaura-siemen-pähkinäseos sekaan ja kääntele kunnolla (tässä vaiheessa levy pois päältä). Kun seos on tasainen, kaada se pellille ja laita uunin keskiosaan 175 asteeseen 10-15 minuutiksi. Vahdi mysliä koko ajan ja kääntele sitä välillä, sillä se palaa helposti! Kun mysli on ollut uunissa paahtumassa sopivan ajan, otetaan se pois ja heitetään sekaan hedelmät, rusinat ja marjat.

kotitekoinen mysli

Itse ostin pähkinäsekoituksen valmiina Runsaudensarvesta, mutta toki voi valita vain yhtä tai kahta pähkinälaatua omien mieltymyksien mukaan. Saksanpähkinät, pekaanipähkinät ja parapähkinät ovat mun lemppareitani, mutta tuossa oli myös makadamia- ja cashewpähkinöitä sekä manteleita. Öljyksi valitsin empimättä kookosöljyn jota olen tähän asti käyttänyt lähinnä naamarasvana :- D

marjoja ja maskaraa mysli

Tein pikkuisen pienemmän satsin ja vähensin kaurahiutaleiden sekä öljyn määrää pikkuisen. Unohdin ostaa seesaminsiemeniä joten lisäsin auringonkukansiementen ja pähkinöiden määrää ja kuivattuna hedelmänä käytin papaijaa, nam! Ensi kerralla ostan tosiaan enemmän erilaisia siemeniä ja kokeilen jotain toista hedelmälaatua. Tampereella paras pähkinä- ja kuivattuhedelmä-valikoima löytynee Kauppakadun Runsaudensarvesta ja Tullintorin Punnitse&Säästästä. Nooran tavoin suosittelen katsomaan mitä tuoteselosteissa lukee, sillä osa kuivatuista hedelmistä on sokeroituja….

pähkinähedelmämysli

Uih, semmoista herkkua! Maistuu parhaalta kauramaidon kera ja sekaan voi pilkkoa tuoreita hedelmiä tai marjoja. Huomasin eilen että Green Street -nettikaupan lopetusmyynneistä saisi tuon Marjoja & Maskaraa -opuksen alehintaan. :-) Onko teillä jakaa omia suosituksia parhaaseen myslikomboon?

Lisää luettavaa

Herkullisimmat luonnonkosmetiikan uutuudet syksy 2022

Ida365 hiustenhoito

Lempeämpää hiustenhoitoa – parempikuntoisten hiusten salaisuus

Kirjoja, jotka luin ja joista pidin

house of organic luonnonkosmetiikkapäivät toukokuu 2022

Meikkipussin päivitys kesään

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Oi että, saman kirjan innoittamana tuli tehtyä itse mysliä viime keväänä ja kesällä. Siihen voi laittaa melkein mitä tahansa ja aina tulee erilaista kun vähän vaihtelee yhdistelmiä. Oon kokeillut mm. banaanilastuja, goji-marjoja, kuivattuja mustikoita, raakasuklaata, kuivattuja kookoksen paloja (supernam), cashew-pähkinöitä ja vaikka mitä muuta mitä en edes muista. Pitäis ryhdistäytyä ja tehdä taas!

  1. OOohh, kuivatut kookospalat on supernam, pidänpä noi mielessä ens kerralla! Raakasuklaa kiinnostaa kanssa, mielenkiintoista>:-)

 2. Moi iida, voitko/osaatko kertoa miten olet saanut tuon otsikon silleen että otsikko on valkoinen ja tausta musta?
  Kiitos!:)

  1. En muista mistä kohtaa se tulee kun en nää html-koodiani tällä id:n pohjalla, jostain header-kohasta varmaanki! gooogle, mie en ny ossaa!!

 3. Oon tässä suunnitellutkin myslin tekemistä, joten kiitos ohjeesta! :) Mun lemppareita on kuivatut karpalot, oi oi. Niitä ostaessa saa tosin olla tarkkana, koska niihin on usein lisätty sokeria.

  1. Jee, tuli hyvään saumaan siis!:–) oih, nuo kuulostaa herkuilta, pitääkin pitää mielessä! Ja true, niissä kyllä tosi usein on enkä oo tajunnut koskaan katsoo onko noita irtomyynnissä noissa ekokaupoissa, luulis! mutta oih karpalot ois kyllä hyvä kirpsakka piristys :-)

 4. pitääkin joku päivä kokeilla! tein joskus pari vuotta sitte jonkun myslin, mutta se oli niin tuhtia tavaraa ja täyttävää että tällänen, joka ei oo ihan täyteen tungettu kaikkea, vois olla hyvää.

   1. siis kaikkea. kaikkea pientä siementä niin paljon että tuntu työltä syödä :D tottahan toi.. ja ehkä parempi tehäki oman mielen mukaa joo:D

 5. sä jaksat aina tehä kaikkee! tekee elämästä elämisen arvosta jos tommoset itsetehdyt myslit ym, pitäs iteki panostaa. näin sut muuten eilen liikennevaloissa, mentiin autolla ohi :-D

  1. heheeXD trueee tuommoiset jutut tekee arjesta kivvoo! ai hahaa missä kohtaa, joskus illalla vai?:-D

 6. Mysli on yks suosikkiaamupala, mutten koskaan ole tajunnut tehdä sitä itse. Näyttää ihan törkeen hyvältä! Kokeilen. :)

  1. jee loistavaa! kun tekee itse ja valkkaa raaka-aineet huolella välttyy tyhmiltä sokeripommeilta ja turhilta lisäaineilta:-)

 7. Itsetehdyn myslin jälkeen ei noi kaupan vastaavat kauheesti inspaa. Näyttää todella hyvältä ja täytyy ensi kerralla testata papaijaa!

  1. Älä muuta sano! :- D en ole koskaan oikeastaan ostanut kaupan muromyslejä jotka on kans paahdettuja, ne kun on usein paahdettu palmuöljyssä tms hyi D: Tämä on superia, suosittelen ja papaija maistuvaa!

 8. Nyt on munkin kyllä pakko päästä tekemään mysliä! Sen verran houkuttelevan näköistä tuo.. (;

 9. näyttääpä älyttömän ihanalta! pakko testata kunhan saa aikaa kaivettua jostain… :-D

 10. Oii pitäis varmaan itekin koklata joskus, herkulta näyttää. Mä aina vaan heittelen erilaisii siemeniä + marjoja jugurtin joukkoon, mutta vaihteluks vois syödä ihan mysliäkin. Sanakirjan kanssa ruokakauppaan siis, saksankielinen ruokasanasto on hieman hukassa… :D

  1. no mutta toikin on oikein toimiva tapa miksailla:– ) oi että, ulkomailla parasta on juurikin ruokakaupat minusta!!!

 11. Ooooh ja aaaaaah :D Ihan pakko heti töiden jälkeen mennä kauppaan ja tehdä tätä! :D

 12. Ihana resepti, ja ainoa, mitä lapseni suostuu syömään ennen kouluun lähtöä….. Meillä herkkuna myslissä aina Valo24- merkin rouhittu pellavansiemen ja kuivattu mustikka.