Iiks, tässähän ihan punastuu!

kauneus, luonnonkosmetiikka
33 kommenttia

anti redness

Huh, minä punastun kai aika herkästi. Se on vielä ihan ok, mutta kun naama tykkää toisinaan heloittaa ihan ilman syytäkin – ja ihan vääristä kohdista! Poskille kohonnut puna on suloista, mutta katkarapu-look ei iske muuten laisinkaan. Siksipä olenkin ehtinyt testailla melkoisen monia anti redness -tuotteita, jotka lupaavat tasoittaa ihon sävyä, poistaa punaisuutta ja korjata väriä. Lisäksi tämä aihe on ollut niin monta kertaa esillä esimerksi edellisen työpaikkani kahvitaukokeskusteluissa, että uskaltaisin väittää, että joku muukin inhoaa katkis-lookia…

Hyväksi havaitut tuotteet:

x First Aid Beauty: Anti-Redness Serum

(Löytyy mm. Feeluniquesta hintaan 26e) Lupaa poistaa punaisuutta, pienentää verisuonia ja rauhoittaa ihoa. Sopii kaikille punoituksen syystä riippumatta, ei sisällä parabeeneja, vahvoja kemikaaleja tai väriaineita. Levitetään puhdistetulle iholle ennen kosteusvoidetta. Luulin aluksi ettei tämä toimi, mutta kun jätin käytön pariksi päiväksi, aloin ihmetellä, miksi olen aina niin punakka työpäivän jälkeen. Tasoittaa ihon sävyä, mutta ei peitä mitenkään superpaljoa. Rauhoittaa ja tuntuu mukavalta, on sopinut hyvin sekaiholleni.

x Everyday Minerals: Mint Color Corrector

(helpointa tilata EDM:n omasta nettikaupasta, tällä hetkellä vain pieniä kokoja hintaan $5,99 = n. 4,8e, tuo kuvassa oleva on isompi ja muistaakseni n. $13) Levitetään kosteusvoiteen päälle kuten muutkin mineraalimeikit, kuitenkin ennen varsinaisen meikkipohjan tekoa. Tämä on ehdottomasti tehokkain koko kasvojen alueella käytettävistä punaisuuden poistajista ja veikkaankin että olen käyttänyt tätä jo kolme putelia. Tämä on mielestäni paremman värinen kuin Lily Lolon versio, joka sekin on ihan passeli. Varmaan tämä kirkkaampi sopii paremmin vaalealle iholleni?

x MSCHIC: Mineral Red Neutralizer (saatu testiin blogin kautta)

(löytyy MSCHIC:n nettisivuilta 26e hintaan) Toimii hyvin kosteusvoiteen päällä ennen meikkipohjan tekoa. Minä käytän mineraalimeikkejä, joten olin aluksi hivenen skeptinen sen suhteen, miten nestemäinen peitetuote ja mineraalipohja sopisivat yhteen – mutta näemmä varsin hyvin jos vain levittää peitetuotteen kunnolla. Tämä on tästä nelikosta oikeastaan ainoa täsmätuote, joten tällä saa parhaiten piiloon esimerkiksi punoittavat näpyt. Melkoisen kombon saa laittamalla ensin tätä pieniin punaisiin kohtiin ja sitten sutimalla EDM:n Mint Color Correctoria. Koostumus on ihana ja MSCHIC saa ehdottomasti plussaa kauniista meikkipakkauksista. Lisäksi kynä on kätevän kokoinen ottaa mukaan kun vertaa noihin mineraalihommeleihin.

x Lily Lolo – Blush Away

(löytynee parhaiten Lily Lolon omilta sivuilta hintaan £7,29 = n. 9e) Toimii samoin kuin EDM:n versio, mutta ei ole minulla yhtä hyvän sävyinen – minttuisempi vihreä peittää minulla paremmin kuin tämä kellertävä vihreä.

Yhteenvetona sen verran, että minusta mineraalimeikit ovat jo itsessään auttaneet tuon punoituksen kanssa, niillä kun saa pienelläkin määrällä suht peittävän, mutta luonnollisen lopputuloksen. Meikkivoiteen käyttäjälle noita kahta mineraalipohjaa ei voi suositella, mutta ainakin tuo MSCHIC:n täsmäkynä toiminee hyvin. En käytä näitä kaikkia koskaan kerralla, yleensä vain yhtä tai kahta tuotetta päivässä, mutta on hyvä olla eri tilanteisiin sopivia ratkaisuja. Onko siellä muita, jotka eivät innostu katkarapu-lookista? Oletteko te löytäneet hyviä punaisuutta poistavia tuotteita? Vinkkejä saa laittaa jakoon!

Lisää luettavaa

Skinimalism – helposti reagoivan ihon pelastus

herkan ihon luonnonkosmetiikka

Luonnonkosmetiikkaa herkälle iholle

Kesäiset luonnonkosmetiikkasuosikit

moi forest kokemuksia

Moi Forest tuo metsän hyvät mikrobit iholle

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Itsekin punoitan paljon. Etenkin jos olen juhlimassa ja hassuinta siinä on se, että punoitus ei tällöin edes johdu kuumudesta tai alkoholista/humalasta :D Itse en ole koskaan oikeastaan edes yrittänyt peitellä sitä, mutta nyt innostuin kyllä kokeilemaan..

  Voiko tuota lily lolon/edm:n punaisuuden piilottajaa käyttää ilman muite peiteaineita? Siis ilman, että siihen päälle laittaa vielä normaalia mineraalimeikkiä? Entäs miltä se tuntuu? Omistan kyllä Lily Lolon- mineraalimeikki”voiteen”, mutta en jotenkin vain tykkää meikin luomasta kalvosta iholla! Useinhan sanotaan, että mineraalimeikit tuntuvat luonnolliselta iholla, mutta itseäni kyllä häiritsee se ”meikattu” tunne. En siis käytä mitään meikkiä ihollani tällä hetkellä. :)

  1. Jep, mutta veikkaan että silloin tulee kummiskin vähän hiki vaikkei siltä tuntuisikaan kuin kasvoissa – monta ihmistä samassa paikassa :-) Muta jep,silloin kyllä usein punoittaa jos ei ole pohjustus kunnossa!

   Hmm, en ehkä suosittelisi pelkkää tuommoista mineraalisävynkorjaajaa sinulle, jos et käytä mitään muuta meikkiä. Olo on noidenkin kanssa varmaan yhtä meikattu mitä mineraalipohjalla, jos et kerta pitänyt sen jättämästä fiiliksestä. Veikkaankin että tuo luonnollinen fiilis on nimenomaan luonnollinen meikkivoiteisiin verrattuna. :-) Tuo Anti-Redness Serum voisi olla näistä paras, sillä se tuntuu iholla samalta kuin kosteusvoide. Tuo MSCHIC:n peitekynä on kanssa aika luonnollinen, kun sitä ei tarvi sutia koko naamalle. :- )

 2. jes ihana postaus! oma naama leikkii katkarapua kyllä vähän liiankin usein ja aikalailla ihan mistä syystä vain! jo yksikin auringonsäde kasvoilla, pieni huikka siideristä, parin asteen sykkeennousu, minimaalisen jännittävä tilanne tai pelkkä punastumisen ajattelukin värjää koko naamani ihan kirkkaanpunaiseksi ja kuumottavaksi voi hele..-.- enpäs oo edes tullut ajatelleeksi että jokin tuote vois auttaa asiaan joten otan todellakin asiakseni nyt tutkia ja testata näistä vinkkaamistasi jonkin itselleni avuntuottavan vaihtoehdon!

  ps. onko mitään kurjempaa kun ihmiset jotka sellaisella hetkellä kun punastuu hieman niin huutaa kaikkien kuullen että ”hei sä oot ihan punainen!” ja sitten kaikki katsoo ja pieni punastus muuttuu sellaiseksi auts naama palaa irti rapunaamariksi?! joo kiitti kun huomautit pelle, auttoi paljon. 8—–ESDF

  1. Oi ihanaa, kiva tietää etten ole ainoa :-D Ja joo, mulla oli ennen ihan sama, nyt huomaan että iho on pikkuisen ruvennut rauhoittumaan. Huomaan myös selkeästi eron esim jumpassa jos olen meikannut (mineraalipohja) tai ei – sama jumppa ja ilman meikkiä olen ihan kirkkaan punainen, mineraalipohjan kanssa ainoastaan kevyesti :-D Eli siis tuolla meikkipohjallla on suuri vaikutus minusta jo itsessään.

   JA J OO EI OLE:D:D:DD Tuo on ihan hirveetä, silleen kiiittiii….

 3. Ite punastun todella helposti mikä on ärsyttävää sillä ihan ilman syytäkin saatan yht’äkkiä punastua ja sittenhän naamani heloittaa punaisena ties kuinka kauan ja se ei ole kivaa. Pitäisi kai itsekkin siis kokeilla noita, tuo ensimmäisenä mainittu kuulostaisi siltä että sitä voisin kokeilla :)

  1. Jee, kiitos! Ihanaa että en ole ainoa ja ihanaa että tästä on apua muillekin :- ) Jeppp, ootko koskaan kokeillut mineraalimeikkejä? Mulla ne toimii hyvin, paljon paremmin mitä normimeikkivoiteet.

 4. jep, sama ongelma… itse olen käyttänyt lumenen red neutralizer:ia ja hyvin on toiminut! en tosin ole kokeillut muita tämän kaltaisia tuotteita :)

 5. Mulla vetää kanssa aina koko naama ihan punaseksi, not cool :( Pitääkin alkaa katsastella noita mineraalimeikkejä! Normaalit meikit kun kutittavat välillä ja katoavat kasvoilta ennen kuin työpäivä on puolessa välissä :(

  1. Joo, tiedän! Mineraalitkin saattaa vähän kadota nenältä (rasvoittuvin kohta), mutta niitä on paljon helpompi lisätä mitä normimeikkiä kesken päivän ja auttavat mulla punoitukseen hyvin :- )

 6. Ah ihanaa! Mäki oon tosi usein punanen naamasta, ja vielä jotenki rasittavan epätasaisesti! Kiitos näistä :-)

 7. jos ihan peiteainetta ettii nii joe blascon red neutralizer on ihan parhautta! :) se on ihan hullua miten se on niin hyvä. Ja vaikka hinta on tavallaan ehkä vähän kova niin pienestä putelista, niin se on kyllä todella riittoisaa, kestää n. vuoden kovassakin käytössä:) suosittelen todella lämpimästi

  1. joo, tuosta olenkin kuullut huimasti kehuja! Varmasti ihan loistotuote etenkin tavallisen meikkivoiteen käyttäjille, mineraalien kanssa yhteensopivuudesta en tiedä. Mutta noi kyllä todellakin kestää ikuisuuden vaikka ovat pieniä!!

 8. Täällä yks punanaama kanssa terve! En oo koskaan kyllä kokeillut mitään punaa hälventäviä tuotteita, oon vaan yrittänyt olla punastumatta. Köh, helpommin sanottu kuin tehty. Joku kuitenkin joskus väitti, että jos punastuu helposti, on hyvä pintaverenkierto -> ei tuu ryppyjä niin aikaseen. Toiveikkaana oon tähän uskonut vaikkei se totta oiskaan…:-DD

  1. TERVE punanaama, haha:-D Köh, olet todella valinnut vaikeamman tien…. Tuosta ylempää saat pari vinkkiä jos päätät tuon punastumisvälttelyn sijaan testailla jotain tuotteita. Hhehee, minäkin aion uskoa tuohon! Ja myös siihen että rasvoittuvalle/näppyiselle iholle ei myöskään tulisi niin helposti ryppyjä……

 9. Oi, kerrankin meikkipostaus josta innostuin ihan tosissani! (meikit eivät siis yleensä saa minua innostumaan :)) T: Paloauto-lookista myös ajoittain kärsivä

 10. Hei jes, tätä postausta mä oonkin kaivannut ! Mulla on tosi helposti punastuva naama ja koulussakin aina näytän ihan possulta. Oon kaikennäkösiä anti redness tököttejä kokeillut, mutta mikään ei tunnu auttavan. Tällä hetkellä on kokeilussa cliniquen, mutta en huomaa juurikaan eroa. Täytyy ettii jotain noista sun mainitsemisista käsiin ja ihan mielellään maksankin noista, jos ne kerta vaikuttaa toimivan :D

  Pakko vielä sanoo tohon sun musiikkipostaukseen, että ihania soittolistoja ! Löytyy vaikka mitä uutuuksia, jeejee :-)

  1. Oi, ihana kuulla!

   Cliniquet mäkin oon muuten testannut, mutta niiden suhteen täytyy sanoa että eivät olleet hintansa väärti. Ihan eniten suosittelen mineraalimeikkejä ja niiden kanssa tuota edm:n mint color correctoria – siinä paras kombo! Mutta jos tarvii yksittäisiin kohtiin peittoa, to mschicin on ihan kingi.

 11. Mä käytän aina talvisin Joe Blascon Delicate Velvet Creamia, se on kaiketi hoito-/päivävoide, mut tosiaan vihreen värinen. Toimii mulla ainkin oikeen mainiosti. Ja ihanan viilentävän tuntusta jotenkiin. Ja kun se on ihan tollanen koskeusvoidetyyppinen niin menee oikeen passelisti siten myös mineraalien kanssa. Vois kyllä joskus testata jotakii tollasta mineraalitsydeemiä myös punotukseen, laitetaan mieleen talven varalle, kun kunnon helotus taas alkaa :D

  1. Aaa,kuulostaa hyvältä! Hyvä vinkki parille ylemmälle, mm. niille jotka eivät meikkiä käytä :-) kool, hyvä homma!!

 12. toi lily lolon versio on ainakin täällä kovassa käytössä, sekoittelen sitä mineraalimeikin sekaan ja peitän sillä yksittäisiä finnejäkin. Toimii ja on edullinenkin :)

 13. Mulle tuo EDM:n vihreä väri aiheutti jostain syystä ongelmia. Iho ei jotenkin tykännyt siitä ja pukkasi näppyjä aina, kun käytin sitä. Jotenkin sitä oli myös vaikea laittaa tarpeeksi vähän, joten se jäi meikkipussin pohjalle pyörimään. Mineralissiman punaisuuden poistaja sen sijaan toimi tosi hyvin! (Tässä aika vanhassa postauksessa siitä kirjoitinkin: http://hosuli.blogspot.fi/2011/01/mineraalimeikit-everyday-minerals-meow.html – voi olla, että EDM:n meikit on uusiutuneet tuon jälkeen.) Yksilöllisiä nämä jutut selvästi. :)

  1. Oho onpa jännä! Oon huomannut että tuon kanssa on tosi tarkkaa että pyörittelee sen kunnolla sinne siveltimeen, muuten tulee liikaa kasvoille jauhetta. Mutta ei kaikki tosiaan sovi kaikille :-) jännää! Kiitos omista vinkeistäsi, käyn myös kurkkaas!

 14. Hei, on pakko kommentoida tähän, koska kärsin itsekin helottavasta naamasta! Apteekista saatava Avenen anti-redness cream on auttanut mulla tähän ongelmaan. Ennen aina ärsytti, kun työpäivän jälkeen naama hohkasi paloauton lailla, mutta nykyään… ei mitään. Ehkä pientä punoitusta, mutta ero entiseen on huomattava. :-)