Suloinen mutteripannu ja Clipper-kahvia

ruoka
22 kommenttia

clipper espresso, siemeniä, yms

Täytyy tunnustaa. Minua vähän jännittää. Ensimmäinen erä itse keitettyä espressoa ei ollut mikään mieletön kokemus, vaikka pannussa ja puruissa ei varmasti ollut vikaa, keittäjässä ehkä. Tai sitten keittäjän makuhermoissa.

Minä niin haluaisin tykätä sivistyneestä espressosta, onhan minulla niin kovin kaunis pannu ja söpöt espressokupitkin. Minua neuvottiin maustamaan espresso sokerilla, mutta se ei selvästikään ollut minun juttu (en kyllä käytä kahvissa muutenkaan sokeria, joten ehkä syy oli tosiaan siinä). Tarvitsee antaa espressopannulle toinen tilaisuus, sillä hyllyssä nököttää Clipperin avaamaton espressojauhettu kahvi ja Clipperin tummapaahtoista kahvia juoneena voin todeta, että siinä vasta kahvia.

Onko espresso todella niin eri makuista mitä tavallinen, tummapaahtoinen kahvi? Minä pidän voimakkaan makuisesta kahvista, mutta espresso oli jotenkin niin…….. no, makeaa ainakin.

Lisää luettavaa

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Metsäkylvyssä

sieniohratto

Sieniohratto, uusi arkiruokalemppari

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Clipperin tummapaahtoista?? Mistä semmoista löytyy? Oonko ollut ihan sokeana kaupoissa kun ei oo koskaan osunut silmiin, vai ootko jostain ihmepaikoista sitä metsästänyt!

  Oma peruskahvilemppari on Pauligin tummapaahtoinen Parisien (paahtoastetta 5), joka on aivan mahtavaa, mutta pitäis sitä nyt kai välillä jotain muitakin kahveja kokeilla!

  1. HMM ainakin Runsauden sarvessa ja Punnitse ja Säästässä on ollut! Ei sitä mistään perusmarketeista oikein löydäkään, kuten ei kunnolla Clipperin muitakaan tuotteita :–( Mutta siis suosittelen! Ja muuten mä juon tummapaahtoista presidenttiä, se on hyvää se, vaikka paahtoaste onkin vain kolmonen vissiin!

 2. Mutteripannukahviin sopii parhaiten UHT-maito (paljon makeampaa kuin tavallinen). Mutta voisit ehkä kokeilla, että jätät sokerin pois ja laitat oman maun mukaan UHT-maitoa. MUtta tietysti maidon/sokerin käyttö on makuasia :) Kannattaa myös kokeilla eri espressolaatuja, jotta löytää sen mistä pitää eniten.

  1. Niinkö? Se on kyllä oikeasti tosi makeaa minun mielestäni, mutta tarvinnee ehkä ostaa pikkupurkki ja testata.

 3. kahvinatsi tulee tältä, heippa! toi ei oo espressopannu, vaan mokkapannu. espressoon tarvitaan enemmän painetta. en joisi mokkaa ilman maitoa ja maidon suosittelen lämmittämään ja vaahdottamaan (ikeasta saa eurolla tosi hyvän maidonvaahdottimen!). jos tykkää kahvista yhtä suurella mölöllä ku meikä, niin mutteripannu on paras koskaan. vahvaa ja maukasta, jolloin maidollakin voi läträtä. jos sen sijaan ei tykkää maidosta kahvissa, niin pitää kestää se fakta, että tämä on vaan vahvempaa ku normikahvi. ja tuo clipperin kaffe on oikein maistuvaa, täällä jo lopussa :)

  1. olin just tulossa valaisemaan sua samasta maidon lämmittämisesta ja Ikean vaahdottimesta ku Nata :D silleen mä aina himassa teen mutteripannun kaa, ku en voi juoda mitään kahvipohjasta ilman et siinä on paljon maitoo! :) mä oon muuten ihmetelly, ku mulla näkyy aina välillä tilastoissa et joku on sun blogin kautta eksyny mun blogiin enkä tajuu miten, ku oon kommentoinu tänne ehkä kaks vuotta sit kerran :D ja nää visiitit on alkanu siis jo kauan ennen tota Insipirationin sivupalkkii..

   1. ÄÖÄÄÖ niinkö!? Hitto, en todella tiennyt, jopas hämmennyin. Eli siis jatkossa käytän termiä mokkapannu? Onko mutteripannu sitten vain se kulmikas versio ja onko se mokka- vai espressopannu? Hahaa, olen nyt ihan pihalla!

    Mutta joo, tuo on hyvä vinkki! Ehkä mun ei tosiaankaan tarvi opetella juomaan mitään kahvia ilman maitoa. Sen maidonvaahdottimen voisin tosiaan käydä ostamassa…

    Ja Mikaela, mitähän ihmettä, hassua!:-D Inspirationin kautta sen ymmärtäisi, mutta hmm……. :D:D en tiedä, hämmentävää!

 4. mulle espresso on mustan peruskahvin lisäksi ainut mistä tykkään ja senkin veän sellasenaan. eikä se musta niin kauheesti eroa! en ikinä lisää mitään maitoa tai sokeria tms. tummempi on aina parempi^^

  clipper on niin paras<3 sen pikakahviki on namia!

  1. Hahaa, mitä tummempi, sen parempi usein tosiaan!:-D Ja joo, Clipperin tuotteet on ihan mielettömän ihania – luomu, ekologisuus ja kaunis pakkausmuotoilu, herkulisesta sisällöstä puhumattakaan!!

 5. Terve taloon! Viittisitkö auttaa naista mäessä ja kertoa, kuinka korkea korko niissä sun Dr Martinseissa about on? Ja vastaako normaalia kokoa, ettei oo isompaa tai pienempää, kapeempaa tai levveempää? Oon nyt pitkän aikaa miettiny niiden ostamista, mutta kö täältä perähikiältä olen kotoisin, en pääse mihinkään sovittelemaan, eli netistä pitää hankkia. Kiitoksia jo etukätteen! :)

  1. No mutta hello! Ja tietysti, autan mielelläni! Ootas minä mittailen….”Korkoa”, eli kantaa on 2,5cm ja ”platoa” 1cm. Mulla on siis ne ihan basicit, ei mitkään korolliset versiot :-) Ja mun oma kengänkoko on oikeasti 35, mutta näistä 36 pysyy hyvin jalassa ilman villasukkaa – kiristää vaan nauhat (eikä muuten tipu vaikka kävelisi kengät aukikin joskus:D). Villasukkakin mahtuu oivasti, joten mulle ainakin nämä tasan koon liian isot ovat loistavat.

   Mun kamulla Lindalla on 36,5-kokoinen jalka ja hänen kenkänsä ovat kokoa 37 ja villasukkakin mahtuu. Eli siis suosittelen puolta kokoa isompia bootseja, ei oo meillä kummallakaan hiertäneet yhtään, toisin kuin kaikki aina valittavat!:-D

   Leveydestä en oikeastaan osaa sanoa mitään! Mutta siis tuskin ovat megakapeat ainakaan kun eivät hierrä tai tunnu ärsyttävän ahtailta, mutta ovathan mun bootsini tietty vähän isotkin. Toivottavasti näistä nyt oli apua, suosittelen kyllä kovasti tohtoreiden tilaamista!!! En minäkään testaillut etukäteen, mutta hyvin sopii.

 6. Hmm mä en kans tykännyt espressosta alkuun ollenkaan. Se maistui mun mielestä välillä liian imelälle jotenkin ja välillä ihan hernekeitolle??? Enpä tiä, mut kun mulla ei oo vuosiin enää muuta kahvinkeitintä ollutkaan kun tuo mutteripannu niin siihen on hyvin tottunut ja nykyään tykkään gyl!! vaniljasoijamaidon kans ihan bessttt

  1. Ah, ihanan lohduttavaa, ehkä mullakin on toivoa siis! hahah hernari-assosiaatio on kreisi, imelä ainakin on just se mikä mullekin tulee ekana mieleen D: ja oioi, vaniljasoijamaidon kanssa ei varmaan voi mennä pieleen nams!!

 7. Ootko kokeillut espressopannukahvista tehtyä lattea?:-) Mikäli siis olet latteihmisiä!

  1. No en!! HITTO, mä tarviin sen maidonvaahdottimen siis!! Olen kyllä latte-ihmisiä ;–) Kiitos vinkistä!

 8. Kyllä sikhen maken tottuu, mulla anarkin meni hetki, mutta nykyään lempparia :>

  Kannattaa käydä Aleksis Kiven katu 13 Keittiöelämää liikkeessä vierailemassa, todella osaava myyjä ihan kaiken ruoan suhteen ja iso valikoima erilaisia tuohon mutteriin sopivia kahveja aika halvalla :> kannattaa vaan varoa ettei jää koukkuun, siellä on aika ihania herkkuja myös muita kuin kahvia ;>>

  1. No hyvä tietää:-) Olis kyllä ihana keitellä tuolla kahvit useammin!

   Ja joo, hei tuolla on todella pitänyt käydä jo vaikka kuinka kauan! Hih, siellä varmasti on….. ääks:D kiitos vinkistä, en muistanut koko paikkaa vaikka siellä on koulukamu töissä ja kaikkea!

 9. Heh joo, ei espresso kyllä sellaisenaan mitään superherkkua. Kanssa-asukki tosin tykkää, en ymmärrä. Suosittelen lämmintä täysmaitoa tai mantelimaitoa kahvin sekaan, nam!

  1. En mäkään! Äiti ja isä tykkää tuollaisenaan kanssa ja olen pettynyt kun itselle ei uppoa :-D HÖH. Joo, mutta mantelimaito tuon kanssa kuulostaa ihan mielettömältä, JES!

  1. En pääse stockan verkkokauppaan nyt, siellä on joku päivitys käynnissä, mutta joo, en tajua, oon nyt vähän pihalla!:-D

   Hahaa joo, äiti ja isä pitää pakkasessa niiden espressokahvia, mä en oo vielä avannut omaani joten tarvinnee sitten päättää kummassa säilön :-)