Armas pikaruokala

ruoka
22 kommenttia

armas pikaruokala tampere

Ilahduttavaa, että Tampereeltakin löytyy paikkoja jonne mennä syömään jos ei jaksa laittaa ruokaa itse. Eikä silti tarvitse tyytyä purilaiseen tai ah niin tamperelaisiin siipiin! Tosin jos haluaa herkutella Armaan pikaruokalassa Kauppahallissa, täytyy nälkä ajoittaa päiväsaikaan. Lounaspaikkana unelma, jos duunipaikka sattuu olemaan tässä päädyssä Tamperetta.

Käytiin viime lauantaina testaamassa kasviskebabit Taavin kanssa, oli ihan superhyvää. Ja tuon kokoinen annos maksoi 6,5€, eli itseään ei tarvitse maksaa kipeäksi herkullisesta ja lähellä tehdystä ruuasta. Olen syönyt tuolla aiemmin myös superhyvää porkkanakakkua joka oli tehty spelttivehnästä, vink vink mama ja muut tavallisia jauhoja välttelevät ;–)

Kauppahallin tunnelma on jotenkin niin toisesta maailmasta mitä tuo keskustan meno muuten. Ihania luomuhedelmiä myyviä putiikkeja ja kukkakauppoja vieri vieressä, oih. Muistakin edullisista ja silti terveellisistä (ei siis puolivalmisteista kyhättyjä hamppariannoksia) ruokapaikoista Tampereella saa kertoa! Tuntuu että omat lounaspaikkavalinnat ovat Armaan, Gopalin ja 931:n välillä. Ei sillä että olisi mitään moitittavaa, mutta kun voisi sitä valinnanvaraa olla enemmänkin! Missä te käytte syömässä tai mistä te haette lounaanne? :-)

Lisää luettavaa

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Metsäkylvyssä

sieniohratto

Sieniohratto, uusi arkiruokalemppari

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Jos en jostain syystä ruokaile ylipistolla, niin lounasta (=salaattia) tulee usein haettua rautatieaseman Hella&Huone delistä. Gopal on lounaspaikkana yksi munkin suosikeista. Lisäksi täytyy vielä mainita Watami Sushi ortodoksikirkon vieressä, hyvää vegesushia!

  Kuulisin mielelläni myös hyviä vinkkejä iltaruokailuun, mun on jotenkin hankalaa löytää Tampereelta hyviä ja hyvän hintaisia ruokapaikkoja jotka palvelisivat hyvin myös kasvissyöjiä.

  1. Aaa! Onko siellä hyvät salaatit siis?:-) se on aina silloin tällöin mun kotimatkan varrella. Ja hei joo, sushista suht vasta innostuneena otan vinkit tästäkin aiheesta ilolla vastaan!

   Jep, minä tiedän!! Usein ollaan käyty illallakin just 931:sessä, mutta sieltähän ei salaattia täyttävämpiä juttuja saa. Kasvispizzat on aivan superhyviä Napolissa, joten sinne kun tekee mieli jotain rasvaista & suolaista! Hmm hmhmm sitten monet muut kohtuuhintaiset paikat onkin noita puolivalmisteburgereita myyviä mestoja, joista kylläkin saa sitä pakastekasvispihvillä täytettyä burgeria ;-D

   Kalliimmista paikoissa syön usein kalaruokia kun kasvisruuat on niiin supertylsiä jopa oikeasti hienoissa ravintoloissa :-s voihan Tampere, näitä kaivataan lisää!

   1. Napolissa muuten käytetään ihan yhtälailla säilykkeitä ja puolivalmisteita ;) Olen aina vähän ihmetellyt sen paikan suosiota juuri tämän takia, koska edes herkkusienet eivät ole tuoreita ja jos maksan pizzasta kympin tai enemmän, niin vaadin kyllä kunnon raaka-aineet. Onhan se lätty ihan hyvää, mutta raaka-aineiltaan se ei ole juurikaan parempi kuin moni kebula.

    1. Senkin kyllä tiedän. Mutta mieluummin maksan pizzasta kympin kuin kuusi euroa, jos laatu on selkeästi eri – tehtiin tuotteet sitten vaikka säilykkeistä. Ehkä ero onkin siinä pohjassa tai yleisessä tunnelmassa, he. Tai tuoreessa rucolassa ja valkosipulissa, mm!

 2. Speltistä valmistettua kahvileipää söinkin viimeksi ”ulkona” Lontoon Harrodsin alakerran kahvilassa syksyllä 2011, mutta onneksi meillä on Tampere! Kiitos ihana Ida hyvästä lounasvinkistä! Kauppahallissa on kaikkea kivaa, se on totta. Pitäisi eksyä sinne useammin.

  1. Oi että, no olipa hauska sattuma että tuolta sitä sitten saisi ihan täältä Tampereeltakin :-) Mennään vaikka yhdessä joku kerta, hirmu hyviä juttuja! Armaan jugurttipirtelökin on superhyvää, makuna mm. porkkana-tyrni! Ah.

 3. Jos haluaa ennenkaikkea EDULLISTA salaattia, niin kannattaa suunnata Sokoksen alakerran kahvilaan/ruokamestaan. Siellä saa suuren lautasellisen tuoretta salaattia ihan muutamalla eurolla, ja vaihtoehtoja on toooosi monia. Annokseen kuuluu myös leipä ja vesi, ja lisämaksusta salaattiin saa esimerkiksi siemeniä. Ja noita annoksia saa myös mukaan. Eivät ne tietenkään _maailman parhaita_ salaatteja ole (melko tavallisia), mutta kun haluan edullisesti saada mahani täyteen, niin suuntaan kyllä itse tuonne aina! :)

  1. Totta puhut muuten!:-) Sokoksen alakerrassa on ihan hyvä valikoima. Oon joskus hakenut lohisalaatin siitä ruokaosastoltakin. Ja paras hinta-laatu-suhde syntyy kun syö paikan päällä ja nauttii teen tai kahvin kaupan päälle, eikös sekin kuulu hintaan? Oon käyny tuolla viimeks kesällä varmaan, ha! Hyvä muistutus siis.

 4. Mun on pitänytkin käydä Armaassa jo monesti. Viimeksi se oli liian täynnä, mutta pitää yrittää pian uudestaan. En tiennytkään, että sieltä saa kebabia vegeversiona, siistiä!

  Mun ykköslempparilounaspaikka on Kauppahallin Salad Bar. Gopalkin kelpaa, oon tosin vähän kyllästynyt siihen liian tiheän vierailun vuoksi… :) La Famillekin on ihan kiva yleensä.

  1. Totta, tuo on kyllä usein täynnä! Vaikkakin se on oikein hyvä juttu puodille tietysti :-) Joo, ja muistaakseni kalaversiokin löytyy, jee!

   Hmmm, salad barissa en olekaan käynyt! Täytyypä ottaa selvää siitä mikä se on:-)

 5. Bistro Venla Kauppakadulla on aika mukava lounaspaikka myöskin. Salaatit on niin reilun kokosia, että ainakin itselläni tekee tiukkaa saada koko annos mahtumaan mahaan! Salaatit on suunnilleen 9 euron luokkaa, joten melko kallis lounaspaikaksi – mutta sen arvoista. :)

  1. Aaah kiitos tiedosta!:-) olen kuullut näistä vähän ristiriitaista tietoa, mutta täytynee antaa mahdollisuus ;–)

 6. Minäkin halusin suositella Salad Bar kauppahallissa, siellä on kivaa kun saa kokoa oma salaatti ja valita mitä siihen laittaa. Minä aina otan vuohenjuusto+avokado+kurkku+cherry-tomaatti+kurkku+aurink. tomaattia+hunajaa kombinaation <3

  1. No ai hitsi kuulostaa hyvältä!:–O Paljonko tuollainen setti maksaa? Miten ihmeessä en oo tajunnu että sieltä saa salaattiakin? :-D googlasin paikan ja juu, hehän myyvät noita luomuhedelmiä ja -vihanneksia juurikin!

   1. niinpä! olisiko 7-8€? sitten heillä on myös raakakakkuja, ainakin banaani-avokadon makuisen olen maistanut, oli törkeän hyvä :) toivottavasti tykkäät siitä paikasta :)

    1. Oi ei, ei kuulosta yhtään pahalta!!!! Huiii että, tarvii todella selvittää tämä:-D suurkiitos vinkistä,kuulostaa tosi lupaavalta!

 7. Pakko käydä testaamassa kasviskebab, kuullostaa superhyvältä!

  Jos tykkäät sushista, niin suosittelen kauppahallin pikkuista sushiravintolaa. Ruuan saa nopeasti, sen valmistusta pystyy seuraamaan sivusta ja palvelu on ystävällistä. Maailman parasta sushia se ei mielestäni ole, mutta oikein hyvää kuitenkin, hinta-laatu-suhde kohdillaan ja kiireessä siitä on helppo napata mukaan tai syödä paikan päällä :)

  Oon niin tylsä, että yleensä haen vaan subin lounaaksi.. Pitäisi vähän laajentaa vaihtoehtoja :D

  1. Suosittelen! Oli ihan mielettömän täyttävää ja maukasta – hyvin mausteita!

   Oo, kiitos tiedosta! Olenkin miettinyt mistä saisi sushia, siis muualta kuin Marusekistä nyt kun Skålin sushitarjoilu on loppunut. Kiitos vinkistä siis!:-)

 8. 4 vuodenaikaa kauppahallin Hallituskadun puoleisessa päässä on hinta-laatusuhteeltaan kyllä ehdottomasti Tampereen parhaimmistoa. Aitoa ranskalaista bistroruokaa päivittäin vaihtuvalta listalta ja kaikki raaka-aineet hankitaan samana päivänä kauppahallin tarjonnasta että tuoretta ainakin on. Kannattaa maistaa ainakin paikan klassikko bouillabaisse-kalakeitto.

  Smoothie-studion superfoodpistelöt ja suklaat yms. sekä Hämeenkadulle muuttaneen Ruohonjuuren uusi kahvilapuoli on testaamisen arvoisia. Noilla aineksilla maksaa ruuastaan mielellään perus vehnämössökakkuja yms. pari euroa enemmän :)

  1. Hei oon kuullut tuosta vaikka kuinka paljon kehuja, mutten ole koskaan käynyt! Kiitos siis tästäkin muistutuksesta:-) Kuulostaa superihanalta ja tuoreelta, jes!

   Ja hei Ruohonjuuri on kyllä ihan mieletön! En oo kahvilapuolta testannut mutta siis valikoima ja fiilis myymälässä muutenkin super. Oon samaa mieltä, mäkin maksan pari euroa enemmän kunnon raaka-aineista ;-)

  1. http://www.hs.fi/kotimaa/Hevosenlihaa+lautasella++ent%C3%A4+sitten/a1360895671214?jako=c7c69e3f952fee25e315f91c9fcf1892&ref=fb-share

   http://nyt.fi/20130215-rehellisen-suomalaisen-leivaen-rukiit-tulevatkin-ulkomailta/

   ^ olen samaa mieltä kuin ekan artikkelin kirjoittaja kohusta – jos aina ostaa halvinta eikä itseä kiinnosta mitä syö, tulee huijatuksi. Oli sitten kyse hevosenlihasta (jota myytiin jonain muuna) tai vaniljan mausta joka ei ole vaniljaa nähnytkään.

   Tokan artikkelin linkkasin siksi, että siitä selviää musta hyvin miten kaikki vastuu on siirretty kuluttajalle. Ja miten vaikea meidän on löytää tietoa ja luottaa merkintöihin! Esim. tuon suomen lippu -merkin kohdalla.

   En oikeastaan syö kuin vapaana kasvanutta hirven lihaa (ja kalaa) joten en osaa tavallaan ajatella hevosen liha -kohua henkilökohtaisesti. Mutta mikäs siinä jos hevosta syödään, se on kuulemma hyvää ja siis jos se vielä saadaan lautaselle eettisesti eikä tehotuottamalla. Olin juuri hotelli Tammerissa maistelemassa heidän uudistuneen listansa herkkuja ja sielläkin tarjottiin hevosta – en kylläkään maistanut. ;-)