Täydellisen kirpeä kirsikkavadelmapiirakka

/// ruokaTags:

En tiedä onko teille mitään väliä mihin aikaan postailen, mutta mun oli hirveä hinku tulla jakamaan tämä resepti teille vielä ennen kuin painun pehkuihin! Toivottavasti kaupasta tai toreilta saa vielä kirsikoita, tämä piirakka on nimittäin ihan täydellinen alkusyksyyn! Kirpeä piiras syntyi yhdistelemällä paria eri reseptiä sen mukaan, mitä jääkaapista löytyi.

kirsikkavadelmapiirakka

vadelmakirsikkapiirakka

Kirpeä vadelmakirsikkapiirakka

Murotaikina

125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa muna sekaan. Lisää vehnäjauho-leivinjauhe-vaniljasokeriseos. Sekoita tasaiseksi nopeasti. Painele taikina kevyesti piirasvuoan (halkaisija n. 26-28 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista uunissa 200 asteessa n. 10-13minuutin ajan.

Murotaikinasta tuli tällä ohjeella minun makuuni pikkuisen liian löysää, tai semmoista että se ei pysynyt paistettaessa reunoilla, vaan valui tasaiseksi piirasvuoan pohjalle. Kiinteämmän murotaikinan ohjeen olen julkaissut aiemmin täällä, kantsii ehkä vähän vertailla ja funtsia kumpi pohja kannattaa tehdä. Minä teen ensi kerralla tuolla vanhemmalla ohjeellani.

 

Täyte:

3-4dl vadelmia ja kirsikoita (mulla oli aikalailla puolet ja puolet)
1 tl perunajauhoja
1 prk luomukermaviiliä
3 rkl turkkilaista jugurttia 
1 kananmuna
0,5 dl -1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

 

Sekoita perunajauhot jäisiin vadelmiin ja kaada ne ja kirsikat uunista tulleen pohjan päälle. Sekoita kulhossa kermaviili, jugurtti, muna ja sokerit keskenään ja kaada seos tasaisesti marjojen päälle. Paista piirakkaa uunissa 175 asteessa n. 30 minuutin ajan.

 

Piirakka on parasta seuraavana päivänä oltuaan yön yli jääkaapissa, mutta sitä voi maistaa heti piirakan jäähdyttyä hieman. ;-) Tämä on taivaallista herkkua, ei liian makeaa vaan ihanan raikasta ja kirpsakkaa! 

8 kommenttia

 1. Avatar Pienilintu /// 20/08/2013 / 07:57:18

  Näyttää herkulliselta!!!

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 20/08/2013 / 11:36:13

   ja OLI :’–) tekee mieli tehdä lisää, parasta piirakkaa aikoihin!

   Vastaa
 2. Avatar Hosuli /// 20/08/2013 / 10:18:37

  Ihan täydellisen näköinen piirakka tosiaan, vau! Kiitos inspiraatiosta, taidan leipoa tänään. :)

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 20/08/2013 / 11:36:56

   Jee, ihana kuulla! Suosittelen, tää oli ihan hullun hyvää :-) vadelma ja kirsikka on mainio kombo!

   Vastaa
 3. Avatar iina /// 20/08/2013 / 12:41:45

  oijoiiii mistä saan kirsikoita!! huhhuh tää piirakka vaikuttaa nimittäin aivan superilta ;-** hih kiitti taas söpö <3

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 20/08/2013 / 12:52:27

   LOISTAVAA! siis hitto tää on hyvää :-D tekee mieli leipoa toinen, oiskohan torilla vielä kirsikoita…

   Vastaa
 4. Avatar KK /// 20/08/2013 / 13:19:16

  Mikä ton perunajauhon funktio on? :D Ei varmaan oo kummoista eroa, jos tekee ilman?

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 20/08/2013 / 13:26:56

   no tuskin on joo, laitoin sitä vadelmiin siksi että ne ovat sulaessaan supermehukkaita ja valuttavat kaiken nesteen ympäriinsä. Perunajauhoahan laitetaan piirakoissa jäisiin marjoihin just tuon takia, että se sitoo sitä nestettä ja piirakka pysyy kauniimpana :- ) mutta voit varmasti tehdä ilmankin! ja jos ostat perunajauhoa, niin sitä saa onneksi luomunakin ;-)

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.