Täydellisen kirpeä kirsikkavadelmapiirakka

ruoka
8 kommenttia

En tiedä onko teille mitään väliä mihin aikaan postailen, mutta mun oli hirveä hinku tulla jakamaan tämä resepti teille vielä ennen kuin painun pehkuihin! Toivottavasti kaupasta tai toreilta saa vielä kirsikoita, tämä piirakka on nimittäin ihan täydellinen alkusyksyyn! Kirpeä piiras syntyi yhdistelemällä paria eri reseptiä sen mukaan, mitä jääkaapista löytyi.

kirsikkavadelmapiirakka

vadelmakirsikkapiirakka

Kirpeä vadelmakirsikkapiirakka

Murotaikina

125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa muna sekaan. Lisää vehnäjauho-leivinjauhe-vaniljasokeriseos. Sekoita tasaiseksi nopeasti. Painele taikina kevyesti piirasvuoan (halkaisija n. 26-28 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista uunissa 200 asteessa n. 10-13minuutin ajan.

Murotaikinasta tuli tällä ohjeella minun makuuni pikkuisen liian löysää, tai semmoista että se ei pysynyt paistettaessa reunoilla, vaan valui tasaiseksi piirasvuoan pohjalle. Kiinteämmän murotaikinan ohjeen olen julkaissut aiemmin täällä, kantsii ehkä vähän vertailla ja funtsia kumpi pohja kannattaa tehdä. Minä teen ensi kerralla tuolla vanhemmalla ohjeellani.

 

Täyte:

3-4dl vadelmia ja kirsikoita (mulla oli aikalailla puolet ja puolet)
1 tl perunajauhoja
1 prk luomukermaviiliä
3 rkl turkkilaista jugurttia 
1 kananmuna
0,5 dl -1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

 

Sekoita perunajauhot jäisiin vadelmiin ja kaada ne ja kirsikat uunista tulleen pohjan päälle. Sekoita kulhossa kermaviili, jugurtti, muna ja sokerit keskenään ja kaada seos tasaisesti marjojen päälle. Paista piirakkaa uunissa 175 asteessa n. 30 minuutin ajan.

 

Piirakka on parasta seuraavana päivänä oltuaan yön yli jääkaapissa, mutta sitä voi maistaa heti piirakan jäähdyttyä hieman. ;-) Tämä on taivaallista herkkua, ei liian makeaa vaan ihanan raikasta ja kirpsakkaa! 

Lisää luettavaa

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Metsäkylvyssä

sieniohratto

Sieniohratto, uusi arkiruokalemppari

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Ihan täydellisen näköinen piirakka tosiaan, vau! Kiitos inspiraatiosta, taidan leipoa tänään. :)

    1. Jee, ihana kuulla! Suosittelen, tää oli ihan hullun hyvää :-) vadelma ja kirsikka on mainio kombo!

  2. oijoiiii mistä saan kirsikoita!! huhhuh tää piirakka vaikuttaa nimittäin aivan superilta ;-** hih kiitti taas söpö <3

    1. LOISTAVAA! siis hitto tää on hyvää :-D tekee mieli leipoa toinen, oiskohan torilla vielä kirsikoita…

  3. Mikä ton perunajauhon funktio on? :D Ei varmaan oo kummoista eroa, jos tekee ilman?

    1. no tuskin on joo, laitoin sitä vadelmiin siksi että ne ovat sulaessaan supermehukkaita ja valuttavat kaiken nesteen ympäriinsä. Perunajauhoahan laitetaan piirakoissa jäisiin marjoihin just tuon takia, että se sitoo sitä nestettä ja piirakka pysyy kauniimpana :- ) mutta voit varmasti tehdä ilmankin! ja jos ostat perunajauhoa, niin sitä saa onneksi luomunakin ;-)