GOOD MORNING!

ruoka
20 kommenttia

Hihii, täällä ollaan, Re:fashionin puolella! Miltä näyttää, mitäs sanotte? Ai vitsit mä olen innoissani! Jotain siirtoprobleemia taisi portaalin julkaisussa olla, joten nukuin viime yön kovin levottomasti muutaman tunnin välein blogin sivua päivittäen, että joko se ois päivittynyt ja auennut :–D

Tuun varmaankin vaihtamaan tämän tekstin fontin takaisin Georgiaksi, sillä olen ymmärtänyt että moni inhoaa lukea pitkiä tekstejä Courier New:llä kirjoitettuna? Lisäksi taitaa olla jotain ongelmia bloglovinin kanssa, vaikka blogilista toimiikin jo moitteetta. Vai näkyykö teillä uusimmat päivitykset miten? Mutta niin, nyt itse asiaan, nimittäin aamupalaan!

Syön yleensä aamupalaksi ruis- tai kaurapuuroa, koska molemmat sopivat mun masulle, lämmin aamupala tuntuu pitävän nälän poissa kylmää pidempään ja puuro on kaiken lisäksi (luomunakin!) edullista. Vaikka lisukkeilla (banskuviipaleet, pakkasmarjat, pähkinät, siemenet) ja hilloilla saa koottua aika erilaisia aamupaloja, alkaa puurokin välillä tulla ulos korvista. Silloin turkkilainen jugurtti lisukkeineen on erittäin hyvä korvaaja ;–) kuivatut luumun palat sokeriton

luumuja

kuivatut luumut sunsweet amazins

Sain blogin kautta maisteltavaksi Sunsweetin Amazins-sarjan kuivattuja luumuja. Ne ovat säilöntäaineettomia eikä niissä ole lisättyä sokeria, joten niitä voi siinä mielessä heittää huoletta jugurttiin, mysliin tai vaikkapa salaattiin. Luumuthan ovat tunnetusti loistava kuidunlähde, mutta sitä en tiennyt, että niissä on luontaisesti paljon vähemmän sokeria, mitä vaikka rusinoissa. Kuitua on pakkauksen mukaan jopa 50% enemmän kuin rusinoissa ja karpaloissa. Sunsweetiltä löytyy sekä kokonaisia ”mehukkaampia” kuivattuja luumuja, sekä näitä valmiiksi pilkottuja, jotka ovat mielestäni superkäteviä. Luumupalojen lisäksi heitin jugurttiin mitä kaapista nyt sattui löytymään; pähkinöitä ja kookoshippua. Mmmhhh! Joskus makeanhimoissani lorautan päälle aavistuksen verran hunajaa, sillä turkkilainen jugu + hunaja on täydellinen yhdistelmä….

Mitäs lisukkeita te suosittelisitte? Hämmentävää miten olin unohtanut luumut kokonaan, olen ostellut vain rusinoita ja taateleita viime aikoina kyseenalaistamatta tottumuksiani lainkaan. Veikkaan että jokin muukin juttu on siis mennyt ohi tai unohtunut, eli omia suosikkejaan saa kertoa!

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Mulla ainakin avautui tää teksti ihan normisti bloglovingin kautta eli hyvin pelittää! Ja onnea nyt muuton johdosta <3
  ai että, turkkilainen jogurtti nammm. ite heitän sekaan vähän itä sun tätä, mutta yleensä ainakin banaania ja joko mansikoita tai mansikkahilloa.

  1. KIITOOOS! Ihanaa, on niin hyvä fiilis muuttaa uuteen blogikotiin<3 :'–) ja loistavaa miten kivan vastaanoton Re:fashion on saanut!

   Hih, se on kyllä herkkua. Kesällä tuoreet mansikat olivat mitä parhain yhdistelmä, nyt heitän pakastevadelmaa sekaan. :-)

 2. Vihdoinkin jee!!! Et arvaakaan kuinka monta kertaa eilen päivittelin tätä sivua :-D mutta hyvältä näyttä, ja varmaan alan seuraamaan muitakin blogeja!

  Mun aamupala on aikamoista hifistelyä ollut viimeaikoina. Mysli on tärkeässä osassa (kaurahiutaleita, auringonkukan- ja seesaminsiemeniä, pähkinöitä ja rusinoita). Yleensä pyöräytän fruitien siihen kylkeen, kun en välitä jogurteista. Jos haluan vähän täyttävämpää, korvaan fruitien rahkalla jonka sekaan heitän marjoja ja hedelmiä. Sitten vielä macaa, MSM-jauhetta, chia-siemeniä ja pellavansiemenrouhetta…huh! Yleensä tykkään pitää kaiken simppelinä, mutta aamiainen on niin tärkeä ateria että siihen haluankin panostaa. Kiireisten aamujen varalle saatan tehdä kaiken valmiiksi jo illalla. Usein myslin rinnalla syön ruisleipää+kananmunaa, mutta se on alkanut tuntua liian raskaalta. Nyt haluaisin lisätä kuivattuja hedelmiä myslin sekaan, täytyykin etsiä noita sokeroimattomia tuotteita!

  1. NO arvaa monta kertaa mää?!?! :—-D Olin vieläpä reissussa eilen, kiva kännykällä koko päivä näpertää, hah. Aivan sairaan ihanaa tietää että tätä on uteliaina odotettu!

   Ai vitsit sun aamiainen kuulostaa herkulta. Mä oon utelias tuon Macan suhteen – ootko huomannut sen terveysvaikutuksia tai onko mennyt maha sekaisin tai mitään? Mulla on avaamaton pussi kaapissa mutta jotenkin arastelen sen käyttöä kummiskin :—D

   Nams, mäkään en jaksa tehdä ruisleipää aamupalan kaveriksi ellei oo tosi pitkä väli siihen että saa lounasta / viikonloppu ja hidas aamu. Se tosiaan tuntuu liian tuhdilta usein. Puuroon käy kans kivasti marjat ja hedelmät, mutta onhan se tuhtia esim. juguun verrattuna. Hitsi kun en omista blenderiä, niin en koskaan tee smoothieita!:-D

   1. Jonkin aikaa söin macaa ilman mitään muita superfoodeja yms. lisiä, ja silloin huomasin sen antavan enemmän energiaa mulle. Päivän aikana en tunne mitään väsymystä :) Pillereiden lopettamisen jälkeen maca on myös tasapainottanut hormoneja. Mä aloitin tosi pienellä annostuksella (1/2 tl), joten en huomannut mitään sivuvaikutuksia! Oon tietoinen siitä että joillekin on tullut vatsavaivoja, päänsärkyä ja migreeniä, mutta oon onneksi välttynyt niiltä. Toki oon nostanut pikkuhiljaa annostusta!

    Ja hei, blenderi on mielettömän kätevä keittiössä. Olisin hankkinut sen aikasemmin jos vaan olisin tiennyt miten ruoanlaitto helpottuu ja miten monipuolisemmin pystyy kokeilemaan eri reseptejä! Mulla on joku parinkympin OBH Nordica, hyvä sijoitus kun nyt ei ruoanlaitossa tarvitse turvautua esim. vasaraan……

    1. Hahaa, pitäisköhän munkin ostaa blenderi……? Kaipaan sitä usein just smoothieita ja semmoisia varten, hummustakin pystyisi varmaan tekemään jollain tehokkaalla versiolla?

     Hmm, tarviipa miettiä tuota Macaa nyt sitten! Sekoittaakohan se kokonaan hormonitoiminnan pillereiden kanssa ja onkohan muutenkaan mitään järkeä syödä sekä keinotekoisesti hormonitoimintaan vaikuttavia lääkkeitä, että macaa, joka sekin vaikuttaa? :-O pitää googlailla ennen kuin aloitan. Kiitos vinkeistä!:–)

     1. Pitäis ;) Mä onnistuin tekemään pestoakin blenderillä!

      Jotkut mun kaverit syö macaa, vaikka samalla käyttää myös hormonaalista ehkäisyä. Nopean googlailun tuloksena en ainakaan löytänyt mitään, minkä mukaan näiden kahden yhdistelmä ei olisi terveellinen! Mutta maca kuitenkin tasapainoittaa kehon luontaista hormonitoimintaa, jota niin mm. e-pillereiden aloittaminen JA lopettaminen horjauttaa. Voiskohan maca auttaa esim pms-oireisiin? Ja tämähän informaatio on kokonaan internetin syövereistä, joten toivottavasti en nyt höpötä puuta heinää :-D Mut macassa on kuitenkin monia muitakin hyviä puolia kuin pelkästään hormonitoiminnan tasapainoittaminen!

      1. NO JOO muuten totta, pestoa!!!! Miten en tajunnut:-D Ostoslistalle!

       Mäkään en nopeella googlailulla löytänyt mitään ihmeellistä, pitää vielä jatkaa tutkimuksia! Ja jep, siksi tuo maca kiinnostaakin, kun siinä tuntuu olevan vaikka mitä ominaisuuksia ja terveysvaikutuksia!

 3. Miun pitäis olla tekemässä jotain ihan muuta, mutta tääl mie vaa roikun ja tutkailen eri osioita! Hieno portaali on! Selkee ja iskevä! Mie ainaki kannatan tota kässärifonttia, ei georgia sovi siu tyyliin. Nii ja aprikoosit on meitsin lemppareita noista kuivatuista hedelmistä :—)

  you little charmer

  1. no kuuleshan nyt, mulla oli viimeiset kolme vuotta georgia normitekstissä ja korostusfonttina courier new ;—) nyt kaikki vanhatkin postaukset vaan on courierilla hehee. Saas nähä mitä keksin, vähän jotenkin häiritsee tää fontti ja toisaalta tykkään.

   Heiii aprikoosi on hyvä vinkksu!

 4. Äää, mulla ei näy jostain syystä kuvat. Muissa refashion-blogeissa näkyi, mutta sulla ei :( Chromea käytän selaimena.

  1. Kääääks, mitäs ihmettä! Koeta näkyykö millään muulla selaimella? Muut saattavat lataa kuvansa suoraan wordpressiin, mä taasen flickriin, joten ongelma saattaa olla siinä. Selaatko koneella vai jollain mobiililaitteella? Puhelimella ei nimittäin vielä näy kunnolla! D: kiitos kun sanoit, pitää tutkia mikä vikana!

   1. Kokeilin myös explorerilla eikä silläkään toiminut. Iphonella kuvat kyllä näkyy. Taitaa olla niin, että kuvat ei näy just ton flickrin takia, koska työpaikan palomuuri näyttää blokkaavan sen. Ei sillä että mä lukisin blogeja työajalla, mutta ööh…. :-D

    1. No hitto >:–D miten ihmeessä se flickrin estää nyt, koska aina mulla on ollut kuvat flickrin kautta!!! >:-(

 5. Moikka Ida! Kannatan fontin vaihtamista Georgiaksi, se on musta nätimpi :) Suosittelen kokeilemaan jugurtin sekaan kuivattua viikunaa, jos et oo vielä kokeillut. Aika herkkua, eikä kovin kallistakaan (esim Pirkan). Sulla on tosi söpö blogi, ja seuraan sitä mielelläni myös uudessa osoitteessa!

  1. Hih, jee, tilanne on nyt 1-1 courier new:n ja georgian välillä :-D mun tekis mieli saada joku selkeempi fontti ja käyttää courier new:tä otsikoissa ja korostamiseen. :-)

   oooh, viikunaa! Siitä tykkään kyllä :-) pitääpä muistaa maistaa kuivattua versiotakin.

   Ja heii ihanaa, kiitos ja tervetuloa mukaan uudellekin kotipohjalle ;-)

 6. Muuten näyttää kivalta tää, ihan kauheesti en ehtiny selailla vielä, mutta huomasin, että linkit sun omiin vanhoihin postauksiin ei vie perille! (:

  1. Heeei todentotta, hitto vie! Joudun vaihtamaan ne kaikki käsin uuden osoitteen myötä :– D Fuuuckk……….. nehän katsos kaikki linkkaa tietty id-osoitteisiin, joita ei enää oo.

 7. Mäkin syön aamuisin Macaa. Hyvää kuulema myös iholle, siksi olen vastikään aloittanut kokeilemaan. En vaan löytänyt jauhetta, joten ostin ”vege”kapseleita, joissa jauhe on sisällä. Etsin seuraavaksi jauhetta. Mutta ei sivuvaikutuksia ja ihan totta jaksaa paremmin, vaikken olisi uskonut… :)

  Ja täällä näyttää hyvältä!
  Mä valtisisin jonkun päätteettömän, modernimman fontin…

  1. Ooooh, ihana kuulla! Mä löysin Macaa silloin kun tein Luomuttaren kanssa yhteistyötä, eli kantsii kurkkaa Luomutar.fi, sieltä silloin tilasin jauheena! :-) Taidampa aloittaa kuurin pian, olisi meinaan huippua jos tällä olisi vaikutusta ihonkin kuntoon! :-O

   Jeee, kiitos!! <3 Minusta täällä on ihanan modernia ja selkeää. Fontti päätyy kyllä vaihtoon, päätin sen itsekin. Hankala lukea pitkiä tekstejä!