@home

sisustus
31 kommenttia

Mun viikko on ollut ihan katastrofi; alkuviikko tuntui yhdeltä pitkältä maanantailta vaikka siihenkin sisältyi monia kivoja juttuja, mm. Re:fashion-kokousta, Elinan treffailua, Plastic-tilausten viemistä ja Muotikirppis-suunnitelmia. Oon silti ollut superväsynyt ja uupunut, päivät ovat venyneet iltaan ja keskiviikkoiltana mulle sitten nousikin kuume. Hohhoi, johan tässä ehti kuukauden olla terveenä…… Noh, se taisi onneksi mennä sillä, että nukuin kellon ympäri ja lepäilin eilisen ja tämän päivän – pääsen siis terveenä viettämään isoäidin 80-vuotissynttäreitä. :- )

Olen kuluneella viikolla nappaillut muutamia kuvia kotoa, täällä on nimittäin ollut jotenkin tosi nättiä ja tunnelmallista. Tykkään meidän kodista tositosi paljon ja tää on ehdottomasti kivoin vuokrakämppä missä oon koskaan asunut, kaikista niistä kolmesta joissa oon ehtinyt elellä. Toki vuokrakämpissä joutuu aina tekemään kompromisseja, mutta ne on meidän kämpässä lopulta tosi pieniä, kun muistaa miten monta toivetta tää toteuttaa; meillä on leveät ikkunalaudat, nätti laminaattilattia yleisten muovimattojen sijaan, korkeat huoneet, valoisa keittiö&olkkari, uusittu ja tilava keittiö, tiskikone, kylppäri jonne mahtuu pesukone, lattialämmitys kylppärissä (ah miten YLIMÄÄRÄISTÄ LUKSUSTA, etenkin talvella kun asunnon muut lattiat ovat kylmiä), söpö makkari, riittävästi säilytystilaa, vaaleat tapetit ja aivan ihanat vuokranantajat. Unelmissani asun joskus jossain asunnossa jossa on lautalattiat, valkoiset seinät ja parveke, mutta heh, ehkä sitten kun budjetti ja asuinkaupunki on erit. Tämä on nyt enemmän kuin hyvä :-) 

ida365 sisustus

Kynttilöitä voi ja pitää polttaa muulloinkin kuin iltahämärissä. Aamu tuntuu suloisen rauhalliselta kun aamupalapöydässä palaa kynttilät. 

kotona ida365

Tuohon hirvitauluun heijastuu nätisti olkkarin talvivalot. 

ida365 koti

ikkunalaudalla

Meillä on verhot!!! Eiväthän ne ehtineet odottaa kuin reilun vuoden silitysurakkaa, johon ei sitten lopulta mennyt tuntia kauempaa. Tekevät olkkarista heti kodikkaamman. Keittiö ei verhoja kaipaa, sillä ikkunalaudalla poltetaan tuikkuja ja pöytä on aivan ikkunan vieressä – varmaan sotkisin valkoiset verhot samantien….. 

verhot kotona, anno villamatto

Vaikka kesällä tämä kämppä näyttääkin aivan ihanalta kun sisään tulvii luonnonvaloa, ei tässä syyshämärässä ole mitään vikaa kun polttaa kynttilöitä ja ripustelee talvivaloja. Tai toki minä keksin tästä hämärästä vaikka mitä vikoja, mutta optimistisuuteen taipuvaisena löydän hämärästäkin paljon hyviä puolia. 

Mitkä on teidän lempijuttujanne teidän kotona, voittaako ne kaikki pienet kompromissit ihanuudellaan? 


*translation: details from our home :-) i love fairy lights, candles and this cozy feeling. 

Lisää luettavaa

Ida Hanhiniemi Iittala

Iittalan kierrätyskokoelma meillä kotona

Haaveena yhteinen koti (ja yhteinen asuntolaina)

Suosikkini: Oiva Toikan Frutta

Arkea kaunistavat käyttöesineet: lasinen kasvituki

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Me asutaan pojuyden kanssa tällaisessa 70-luvulla rakennetussa opiskelijakaksiossa, jonka varustukseen kuuluu tahriintunut ja reikäinen muovilattia, syntisen ruma keittiö ja käsiin hajoavat kaapit, taitaa tästä talosta löytyä turkiskuoriaisiakin :–( Itseäni riepoo asunnon kunnon lisäksi sen pohjaratkaisu ja taulujen ja peilien ripustuskielto. Paikasta onkin hankala tehdä täysin omannäköistä.

  Sijaintiin ja kokoon nähden asunto on halpa ja siksi me tänne muutettiinkin, mutta uuden parempikuntoisen kaksion etsiminen on jo to-do -listalla. Unelma-asunnosta löytyisi laminaatti- tahi puulattiat, parempi keittiöratkaisu ja enemmän valoa. Mutta kyllä minä tästäkin tykkään, ei tää täysin kusinen kolo ole. Susiruma keittiö on lopulta melko symppis savuavine helloineen, vaikka kokatessa pelottaakin. Lempijuttu on kuitenkin ehdottomasti meidän sohva, joka on sopivan suuri kahden ihmisen päivänokosille, kaipa sen mahtuminen tänne on kompromissi ja ihan hyvä sellainen :3

  1. No jep, jos ei saa kiinnitellä seinille mitään, voi olla aika haastavaa saada asunnosta omannäköinen. Toisaalta meidän ei ole vielä tarvinnut kiinnittää seinälle kuin yksi taulu – täällä on niin paljon ruuveja ja nauloja seinissä, että niitä voi hyödyntää toistaiseksi tosi hyvin :- D

   Noniin, mutta tiedät ainakin mitä etsiä! :-) Että minkä juttujen kohdalla voi tehdä kompromisseja ja minkä ei.

 2. Toi teidän kämppä kyllä ainakin kuulostaa aivan unelmalta! Paljos teillä muuten on neliötä, ja vuokra? :) Vähän kiinnostais Tampereen hintataso!

  Mun ja miehekkeen kämppä on kans karmea opiskelijakämppä 80-luvulta. Sijainti kouluun ja kauppoihin nähden on loistava, eikä hintakaan paha. Lisäksi pohjaratkaisu on mahtava, en oikein tykkää nykykämpistä, joissa keittiö ja olkkari on yhdessä avoimessa tilassa. Mutta kyllä se yhdessä asumisen ihanuus riittää kompromissiksi näin alkuun! :)

  1. Suurkiitos!!:—) En tiedä miksi oman vuokran kertominen tuntuu oudolta? Ehkä siksi, että olen jättänyt lähes kaikki raha-asiat pois blogista. Mutta meidän vuokra on kyllä hyvin kohtuullinen kun ottaa huomioon millä paikalla asutaan :-)

   No mutta siis oikeassa olet! :-D Mekin asuttiin puoli vuotta 22,5 neliöisessä yksiössä, että kyllä se yhdessä asumisen ihanuus monia juttuja tasoittaa!

 3. Iiiiik miten söpö ja tunnelmallinen koti! :–) Mä oon itseasiassa parhaillaan tekemässä myös kotipostausta (edellisestä on vierähtänyt jo tovi) ja eilen innostuin järkkäilemään kaiken uuteen uskoon. Saas nähdä millanen loppujen lopuksi syntyy! Ps. Hei, me ollaan käsikamuja! Mun sormet näyttää aina peace-merkkiä ^____^

  1. Hihiii KIITOS pajuliini<3 Erittäin hyvä idis, sun kotis on myös vallan ihana! HIHII jooo, oon huomannu! Toi on joskus näyttänyt keskaria, joskus hevimerkkiä yms xD

   1. Joo siis hahah aina kun joku kaveri on käynyt täällä niin huomaan myöhemmin että käsimerkki on muuttunut just jompaankumpaan noista :’–D

 4. Oi mikä ihana koti! Haaveilen niin löytäväni kans jonkin kivan taulun ammottavaan aukkoon olkkarin seinällä :–)

  1. Voi Hanna, kiitos!: —) Hiih kyllä varmasti löydät, kantsii selailla esim. Etsyä ,siellä on vaikka mitä!!

  1. nohniiiiiin…….. silkasta hämmentämisen ilosta tietty??? tai siks etten erota noita eläimiä toisistaan xD

 5. Kelaatteks tekin Stadiin muuttoa? Musta tuntuu että vähintään jokatoinem on tänne tuloillaan nowadays! :D (Ja jokatoinen julistaa ettei ikinä koskaan ainakaan tänne ..) ps.Teijän kämppä on näyttää ihanalta! Ihan sun näköisiä yksityiskohtia !

  1. nooooh sinne tai vaikka ulkomaille, en mä tahdo koko elämääni Tampereella asua! :- D

   Hiiih, kiitos ihana :-))

 6. Oii toi kynttiläkuva on aivan ihana, noi valot… Ja samoin toi tauluheijastus! Mun on kyllä sanottava, etten pidä omassa kodissani kauheasti mistään paitsi pikkujutuista. Huonekalut saatiin poikaystävän isältä, ja ne on kyllä aikaa nähneet…… Verhot taas ovat poikaystävän mummilta. :–D Ei siellä kauheasti mitään itse valittua ole, paitsi mun ruusukuvioinen keinutuolini, nimeltään Hertta!!!

  1. Voi kiitos :’—))

   Voi itku, mäkään en tykännyt ekasta kodista mihin muutin kotikotoa, kaikki kalusteet tuli ostettua hädässä nopsaan ja kaikki oli eriparia ja plääh….

   OI ihana keinutuoli :’-))))) PARAS

 7. Vuokrakämppä täälläkin. Jaksan ilostua tammilaminaattilattiasta ja vanhoista ovista. Tämä kun on 50-luvun kämppä, joka täysin rempattu, mutta ovet ovat ilmeisesti alkuperäiset ja tuovat kotoisuutta ja tunnelmaa. Seinät ovat valkoiset ja maalattiin juuri ennen muuttoamme tänne. Lasitettu parveke on plussaa. Tykkään kokonaisuudesta, vaikka on vikojakin. Kuitenkin paras kämppä tähän asti.

  1. Oi ihanaa, vanhat ovet on super! Meillä on kans nätti ulko-ovi ja vessan ovi :-) Harmillista että keittiön kaapit ei oo vanhat, tosin en tiedä millaiset täällä on mahtanut olla alunperin…. :-D valkoiset seinät on parhaat, oo onnellinen! tuovat valoa ja niihin sopii kaikki. :- )

 8. Ihana heijastuskuva ja muutenkin kauniita yksityiskohtia! Pitääpä ripustaa omatkin keijuvalot ikkunaan tai johonkin. Meidän ei ole tarvinnut tehdä kauheasti kompromisseja – mitä nyt työpöytä on vaatehuoneessa ja tapetit vähän räväkämpiä kuin itse tykkäisin. Mutta parkettilattia, sauna, lasitettu parveke ja kiva sijainti kyllä korvaavat. :) Kun kyse on vuokra-asunnosta, ihan täydellistä ei oikein voi odottaakaan.

  1. Kiitos kaunis, hiiih! :-) Ja kantsii, ne tuo ihanaa fiilistä pimeisiin iltoihin. Parketti on erittäin jees myöskin, ai vitsit. Lautalattiat ovat kyllä melkoinen harvinaisuus…… Ja teidän koti kuulostaa ihanalta myöskin, oispa oma sauna!

 9. Joskus olen ihan itsekin ihmetellyt, miksi poikaystävän yksiö tuntuu niin kotoisalle. Asunnon sijanti ja se seikka, että tällä vuokralla saa asustella kerrostaloasunnon sijaan rivarin päädyssä on tottakai plussaa, mutta muuten mennään ihan ikiaikaisella kellertävällä keittiöllä ja muovimatoilla. Kokonaisuus kuitenkin ratkaisee ja pieneksi asunnoksi tila on otettu käyttöön yllättävän hyvin. Pehmeä löhösohva, lukuisat esillä olevat instrumentit kitarasta lähtien tuovat tänne rennon tunnelman ja varsinkin syksyn aikaan näin valofriikkinä muutama iso kynttilä, ikkunalaudan tuikkurivi chili-kasvimaan vierellä ja jouluiset valot tuovat oman tunnelmansa :) ehkä se on juuri tämä ei-niin-moderni saatika vaalea seitkytlukua huokuva tunnelma, joka nappaa. Sisustuslehtien uutuuttaan kiiltävät, valkoiset avarat tilat ja design-kalusteet näyttävät kivoilta lehdissä mutta en koskaan voisi asua niin siistin ja kliinisen oloisessa asunnossa.
  Näiden kuvien perusteella sinun asunnossasi on osattu käyttää nämä valkoisuuden, kliinisyyden ja selkeän sisustuksen pelkistetyt piirteet hyvin käyttöön. Vaikka kokonaisvaikutelma on melko tiptop, on se kaukana kolkosta kaikuvasta valkeasta luolasta :D siispä tykkään kovasti vaikka poikkeaakin omasta asuinpaikasta todella radikaalisti :)

  1. Hih, voi miten kiva kommentti!! Samaistuin tähän, koska uskon että tuo poikaystäväsi kämppä on aivan ihanan viihtyisä sekin, vaikka olisi ihan eri tyyliä. Ja olen kyllä sisustuslehtien loft-tyylisistä kylmistä ja kauniista asunnoista samaa mieltä – kauniita, mutta tuskin sellaisessa osaisi asua?! Minä ainakin alkaisin kerätä vilttejä ja tyynyjä ja muuta lämmittävää ympärille ja koristelisin tasot kivoilla esineilläni :- D hihihhi.

 10. Oliko taulu ainut kappale vai esim. printti? Nyt alkoi deer hunting hahaha

  1. printti!! hitsit, voisin etsiä sen jostain kun niin moni on kiinnostunut :— )

 11. oivoi miten kotoisalta ja ihanalta näyttää ! ja todellakin, kynttilöitä voi hyvin polttaa muulloinkin kuin illan hämärtyessä :– )
  katsoin ensin, että nuo valot kuuluu tuohon porotauluun, kun tästä kuvakulmasta näyttää ihan kuin ne roikkuisi sarvesta !!

  1. hiiiiiih voi kiitos ihana :’-)) ja totta, näyttää muuten ihan siltä!! aika hyvin asettuivat vahingossa : D

 12. toi teidän taulu on kyllä henkeäsalpaavan kaunis! ihastelin sitä viimeksikin kun sen esittelit ja nyt palaan vaan katsomaan tätä kuvaa siitä