Lapland Hotel Sky Ounasvaara

matkailu, ruoka
16 kommenttia

Kuten Instagram-seuraajani tietävätkin, juhlistimme viikonloppuna isoäidin 80-vuotissynttäreitä Rovaniemellä isoäidin lasten, lasten puolisoiden ja miltei kaikkien lastenlasten kanssa. Juhlaillallinen nautittiin Lapland Hotel Sky Ounasvaaran upean maiseman tarjoavassa ravintolassa. Meidän seurue on syönyt vaikka missä ravintoloissa ja koska jokainen meistä yltyi kehumaan ruokia, voin hyvillä mielin suositella tätä paikkaa juhlallisiin tilaisuuksiin ja fine diningiin

karpalodrinkkiOlimme etukäteen valinneet ruoka- ja juomamenut. Omani poikkesi muista, sillä siinä missä minä söin siis vegemenun, oli muilla alkupalana rapukeittoa ja pääruokana poroa. Alkudrinkkeinä ihanat karpalojuomat, olivat muuten paljon paremmat mitä karpalolonkero…. ylläri :-D 

maa-artisokka omenoilla

Alkupalaksi herkuttelin maa-artisokkakeitolla, jossa oli suutuntumaa antamassa suomalaisia omenoita! Nam mikä yhdistelmä. Keitto oli kermaista ja maistuvaa, ei yhtään tympeää kuten maa-artisokkakeitot kuulemma joskus ovat. 

hernepihvi

Pääruokana mulla oli muuten samat lisukkeet mitä lihansyöjillä, mutta poron sisäfileen tilalla mulla oli hernepihviä. Tuo pihvi oli ainoa pettymys, sillä se maistui, noh, hernepihviltä. Aavistuksen kuivahko siis, mutta onneksi tuo palsternakka(?)sose, vihannekset ja kastike tekivät kokonaisuudesta maistuvan. Huomaatteko, etualalla on friteerattua jäkälää! :–D 

suklaakakku

JA NE JÄLKIRUUAT. Ok, en syönyt tätä suklaakakkua itse vaan tein vaihtarit serkkupojan kanssa – suklaakakut eivät ole omia lemppareitani ja vieressä nököttänyt mustikkapannacotta houkutteli kovasti. Oli kuitenkin pakko ikuistaa tämä superkaunis annos. 

mustikka pannacotta

Mustikkapannacotta näyttää tuon suklaakakun jälkeen hivenen arkiselta, mutta itku miten hyvää! Mustikka on mun lempimarja, joten olin erittäin tyytyväinen jälkkärivaihtareihin. 

Aika piristävää syödä välillä jossain muussa kaupungissa kuin Tampereella. Tämän kaupungin ravintoloista suurin osa on jo testattu, joten on kiva päästä herkuttelemaan ihan uusiin paikkoihin. Hitsit muuten oli parasta saada Instagrammin kautta suositteluja illanistumispaikoista ja baareista – eihän meitsi tiiä mitään Rovaniemen yöelämästä!!! :– D Sekin oli pakko päästä kurkkaamaan kun kerran oltiin niin kaukana kotoa. Kauppayhtiö yllätti erittäin positiivisesti, miten kiva paikka! Onkos ruudun toisella puolella ketään rovaniemeläisiä lukijoita? >:–) Tiedän sit ens kerralla kysellä vinkkejä etukäteen…. 

Lisää luettavaa

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Metsäkylvyssä

sieniohratto

Sieniohratto, uusi arkiruokalemppari

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Hihii Rovaniemeltä ilmottaudutaan!! Kirjoita toki vielä postaus yöelämästäkin – olisi kiva kuulla mitä pidit. : ) Mitä muuta puuhailitte täällä? :)

  1. Hihii!:-D voisin siihen viitata seuraavassa rovaniemi-postauksessa, kun mulla on vielä paljon fiiliskuvia reissusta. Oltiin vaan la-su siellä, joten paljoa muuta ei tullut tehtyä :-)

 2. Täältäki rollolainen huutelee! Kauppis on kyllä täällä ihan ehdoton ykkönen! Toinen oma lemppari on siipiravintola Wingston, ai että! Joo mieki toivon jonkunlaista rollopostausta, jihhuu! :–)

  1. HIhiii eikä, kivaa!:-D kauppayhtiö oli soma ja kotoisa, berliini-henkinen! Siipiä en syö kun kana ei maita, mutta tamperelaisiin muuten iskis varmasti hehe…. :D tulossa, ei mulla liikaa oo kuvia ja isänpäivänä oli kaupat tietty kii, mutta jotain pientä fiilistelyä!

 3. rollolainen täällä!! ;–) sky on kyllä kivalla paikalla. kävin lenkkeilemässä siellä päivittäin kesällä ja fiinisti ruokailevat turistit saivat katella punaista naamaani kivoista maisema-ikkunoista<3
  friteeratut rehut on herkkua! maistoin friteerattua nokkosta helsingissä yhdessä hienossa ravintolassa. olisin voinut syödä niitä kulhollisen sen normin ruuan sijasta :–o

  1. JEEE sen tiesinkin!!!! ;—)) HAHAHA ihanaa, nytkin siitä laski jotkut pulkalla ohi ja mä katoin että MITÄ ELUKOITA TUOLLA ON aaaaaa ihmisiä ok………

   EIKÄ! friteerattu nokkonen on joo varmaan aika hyvää :- D

 4. Rovaniemi täällä myös! Ruuat näyttää herkuilta, enkä ois uskonut että Sky-hotellista löytyy tuomosta, koska se ei näytä ulkoapäin kovin kutsuvalta paikalta:D

  1. no ei!!!! siis kun taksi jätti meidät ”pääovelle” niin mietin että mitähän tästä tulee kun se ovikin oli niin mitäänsanomaton ja pliisu….. mutta sitten itse ravintola oli kaunis ja tunnelmallinen :-) ja ruoka superia! hihiii

 5. Hehe mäkin söin viikonloppuna alkuruuaksi maa-artisokka+omena keittoa, tosin Helsingissä…

  Toi drinkki näyttää myös ihanalta, samoin panna cotta. En edes oo älytön jälkkärifani, mut panna cotta ja mustikka on kumpikin lemppareita :)

  1. uuuu nam!;–) oliko hyvää? nuo omput sopi tuohon mun keittoannokseen tosi hyvin!

   hihii, ne on! mustikka aina<3

 6. Friteerattua jäkälää?? O_O omg. Kui siistiä! Ja noi jälkkärit kyllä näyttää hyvältä. Sun täytyy kertoa blogissa lisää siitä maapallo(joulukuusen)koristeesta joka sulla oli instagramissa :> Ylihieno.

  1. jooo!!:-D hahahaha ihan random. ja hei joo :—))) se on mamalta tuliainen lontoosta!

 7. jestas toi hotelli on kyllä kauhean näköinen ulkoa. taas syksyllä ounasvaaralla piipahtaessa mietin, että voi apua… rovaniemen hienoimmalla paikalla ja ne turistit sitten laitetaan tonne?!? mutta makoisan näköistä ruokaa vissiin sieltä ainakin saa!
  rovaniemen yöelämässä kauppayhtiön lisäksi kivoja istuskelupaikkoja on ainakin Uitto ja 21! 21 tosin vähän hintava, mut sieltä saa ihania vohveliannoksia niin on annettava sekin anteeksi.

  1. siis hitto kun en edes katsonut miltä se näytti:—-D katoin vaan että se pääovi oli ihan kuppanen ja rupu?? voisivat siihen kyllä panostaa,koska sisältä ravintola oli siisti ja tyylikäs ja ruoka oli oikeasti hyvää, ei mitään höpöhöpöä vaan tasokasta ja laadukasta.

   Heeei joku toinenkin taisi noita Instagrammissa suositella, vai olitko se sinä? Pitää kurkkaa ne ensi kerralla :—))

 8. Rovaniemeläinen (ainakin osittain) tämänkin ruudun takana! Kauppayhtiö on kyllä ainakin oman rovaniemelle sijoittuvan yöelämiseni keskipisteitä, toinen on Tivoli.

  Ruoasta sen verran että parhaita vegehamppareita mitä olen koskaan syönyt missään, on rollolaisen Kantisburgerin vuohenjuusto burgeri! Paikka on pieni, joten ruuhkaa on ainakin perjantai-iltaisin erityisen paljon. Lisäksi paikka ei ole pikaruokala ja ruoka tosiaan tehdään huolella, mikä tietysti myös kestää kauemmin. Voin kuitenkin täydestä sydämestäni sanoa että odottaminen on todella sen arvoista! Burgerin kruunaavat mahtavat bataattiranskikset ja ihanat dipit!

  1. Hihii, mahtavaa! :- D Kauppayhtiöllä ja Tivolissa käytiin siis molemmissa. Tivolissa oli tamperelaisten mielestä tyhjää, joten siirryttiin takaisin Kauppayhtiölle – ihanan lyhyet välimatkat, haha!

   Oi hitto kuulostaa mainiolta :D tarvii kyllä reissata Rovaniemelle kesällä, kotimaanmatkailu on jees! :—) uaaah kamala nälkä ja kerrot tuommoisista herkuista, ääh!