Bataattiranskalaiset lohen kaverina

ruoka
19 kommenttia

Chef Santeri -- RAKKAAT JUUREKSET

chef santerin bataattiranskalaiset

Sain viime viikolla erittäin mieluisaa postia, Chef Santerin Rakkaat juurekset -kirjan! Kansien sisään kätkeytyy monentyylisiä reseptejä juureksista. Löytyy helppoja ja tuttuja, erikoisempia ja esim. aasialaissävytteisiä. SUPERIA! 

Tiedän, miten laadukkaita (etenkin) suomalaiset juurekset ovat, ja että niitä kannataisi hyödyntää satokauden mukaan, sillä ne ovat silloin parhaimmillaan ja edullisimmillaan. Punajuuret ja porkkanat kuuluvat tiiviisti meidän keittiöön, mutta moni muukin juures ansaitsisi paikkansa meidän kokkailuissa. Siispä tuumasta toimeen – kokkasin heti kirjan saapumispäivän mielettömän hyviä bataattiranskalaisia! Bataattia on tullut herkuteltua esim. poikaystävän äidillä, mutta itse en ole osannut tarttua siihen kuin kerran. Tein silloin aivan överimakeaa sosekeittoa, kun en tiennyt, miten bataattiruokia kannattaisi maustaa.

Nämä ranskikset ovat superhelppo lisuke ja jyräävät pakasteranut helposti.


Bataatti lohkotaan (1 tai 2 bataattia maun ja nälän mukaan) ranskalaisten muotoon ja lohkot laitetaan kulhoon. Päälle ripotellaan mausteet: 1 rkl paprikamaustetta ja 1-2 tl suolaa, that’s it! Ohjeessa on myös savupaprikaa (0,5 rkl), mutta mulle riitti pelkkä kaapista löytynyt paprika. Se sopii hyvin makean bataatin kaveriksi. Kaada kulhoon vielä 1dl öljyä (oliivi tai rypsi), sekoittele, lado lohkot pellille mahdollisimman tasaisesti ja paista 275-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.


Ranskalaiset jäävät osittain pehmoisiksi ja ovat parhaita vain pikkuhetken jäähdyttyään, milteipä kuumina. Loistava kombo lohimedaljonkien ja punasipuli-parmesan-salaatin kanssa. Ai vitsit! Olispa ollut lasi viiniä, niin ateria olisi ollut täydellinen.

Pahoittelen kuvien kökköä laatua, valoa ei illalla ollut ollenkaan ja kameran akku sattui tietenkin olemaan loppu….. Eiköhän näistä kuitenkin tuo herkullisuus tule ilmi. Jahka olen perehtynyt Rakkaat juurekset -kirjan resepteihin tarkemmin, palaan asiaan kauniimpien kuvien kera ja yllytän itseni kokeilemaan jotain haastavampaa. ;-) kokeilkaa te sillä välin bataattiranskiksia!

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Meillä tehtiin kans hetki sitten bataatti…lohkoperunoita? Öööh, siis lohkobataatteja, paksumpia kuin ranskalaiset. :D Herkkua! Seuraavalla kerralla kokeilen leikata ohuemmiksi paloiksi. Bataatti sopii tosi hyvin myös linssikeittoon, sitäkin kokeilin vasta.

  1. Uuu jooo! Tee vaan ohkaisemmiksi, kypsyvät nopeammin :-) Itku miten hyviä.

   Ja hei hyvä vinkki! :-) Millä maustat linssikeiton, ettei tuu liian makeaa?

 2. Loistava kirja kyllä. Vielä odottaa itsellä että pääsisin toteuttamaan, erityisesti kardemummalla maustettu lanttukeitto kanelikermalla ja punajuurihummus oli sen verran taivaallisat!

  1. no on!! ja hitto kun harmittaa etten itse päässyt maistelemaan herkkuja, olin just silloin helsingissä! ei kun kokkaamaan siis.

   1. Tohon rapeuteen liittyen muuten. En oo tsekannu bataattiranejen reseptiä kirjasta, että onko tää mainittu… mutta kaikkien kotona tehtävien ranejen trikkihän on tuplapaistaa ne upporasvassa, et tulee rapeiksi.

    1. Eiii lue tommosesta mitään! Varmastihan tuo on se tapa tehdä niistä _ranuja_, nythän nuo ovat ehkä enemmän ohuita lohkoperunoita, jos alkaa oikein analysoida? Pitäiskö siis ekana paistaa pannulla ja sitten heittää uuniin vai miten? :- )

     1. My bad. En tosiaan lukenut ohjetta kirjasta, ja sen mukaan noi tehdään uunissa. Itse ajattelin luonnollisesti upporasvassa paistamista.

 3. On pitäny kokeillaki kun monet on sanonu että on superhyviä, josko siis joku päivä jaksais yrittää!

  1. no ei ole kyllä vaikeaa, kaikkein haastavinta on tuo kuoriminen ja pilkkominen;D joten ei paha!

 4. Bataattiranut, NAM! oon ikuisesti katkera, kun meijän vakkariAmarillosta ei saa enää bataattiranuja :( Mutta näköjään ne ei ookaan niin vaikeita tehdä, kiitos tästä reseptistä! :)

  1. Ohnoess!! Oon kyllä melkein satavarma että tällä ohjeella ei voi mennä pieleen, helppokin vielä ;–) joten testaa ihmeessä!

 5. Bataattilohkot on kyllä ihan supereita! Sitä on vaan niin hankala viipaloida, että mies saa hoitaa aina sen puolen :D

  1. No se kyllä oli hankalaa!:DD jäi veitsi pari kertaa kiinni siihen himputin bataattiin….

 6. Nams, bataattiranut on kyllä ihan parhaita! Mä tein joskus bataatti-tomaattisosekeittoa, ja siitä tuli hyvää! Laitoin sekaan myös yhden ison perunan, niin ei tullut liian makeaa :) Ja sitte vähä pestoa ja mozzarellaa lisukkeeksi, niin johan oli hyvää!

 7. Ah, nuo bataattiranut on kyllä koko meidän perheen lemppareita! Niiin hyvää ja todellakin hakkaa pakasteranut aivan sata nolla. <3