Safkaa maanantaista perjantaihin

ruoka
5 kommenttia

Synttärionnea ihanalle Hannalle ja sen kunniaksi mun eka herkutteluhetki Safkaa kakkosen merkeissä. Vein Safkaa maanantaista sunnuntaihin -kirjan hetkeksi äidin ja isän hoiviin, ne kun ihastuivat ekaankin Safkaa-kirjaan täysillä. Kannatti, koska viimeksi kotikotona vieraillessamme saatiinkin sitten herkutella Chili con carnea ala Safkaa. Kiitos kirjasta siis koko perheen puolesta, Hanna ja Alexander!  

Lihaisan kansikuvan ei kantsi antaa hämätä – myös kasvis- ja kalareseptejä löytyy! Tässä keittokirjassa on aivan ihana taitto, aivan kuten edeltäjässäänkin.

Nam! Äidin ja isän kokkaamat herkut eivät kyllä koskaan mene pieleen, mutta tuskin menee mikään, mitä Safkaa-kirjastakaan kokkailee. Chili con carne hirvenlihasta tehtynä oli herkullista ja mureaa. Syön lihaa ehkä kerran kuussa tai harvemmin (silloinkin aina hirveä, isän metsästysporukan metsästämänä, lähiruokaa ja vapaana kasvanutta riistaa), joten silloin kun syön, sen on paras olla herkullista. En ikinä laita lihaa itse, mutta äidin ja isän luona syön mielelläni hirveä. 

Mitähän sitä kokkaillaan seuraavaksi Safkaa2-kirjasta? Isä on muuten katsonut vissiin kaikki Meidän safkaa -jaksot kun tykkää niin kovasti näistä resepteistä ja maanläheisiltä vaikuttavista tyypeistä kirjan ja sarjan takana. Ja niin muuten olen minäkin – ootteko te? Entä ootteko kokkailleet uudesta Safkaa-kirjasta jotain, mitä munkin pitäis heti testata? 

Lisää luettavaa

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Metsäkylvyssä

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. hirven liha on aivan ihanaa, siis sillon kun se tosiaan on valmistettu hyvin. Itse nautiskelen tätä herkkua yleensä mummilla ja ukilla (ukki metsästää itte hirvet) tai tädilläni (jonka mies myös metsästää). Ootko muuten koskaan maistanut villisikaa? Tädin mies metsästää myös niitä jossain keski-Euroopassa ja on kieltämättä todellista lihaherkkua, ehkä vaikuttaa myös se ettei niin usein tule sitä syötyä. Suosittelen maistamaan jos et ole syönyt! :)

  1. Mä en edes tiedä käsitettä huonosti valmistettu hirvenliha, koska oon aina syönyt sitä vaan kotona ja äiti ja isä ovat molemmat loistavia kokkeja. :-)

   En oo maistanut, en syö muuta lihaa kuin tuollaista villinä kasvanutta riistaa, hirveä oikeastaan ainoastaan. Mitähän tykkäisin villisiasta kun en hirveästi fanita lihaa ylipäätänsä?!

 2. Oon ihan hulluna kaikkiin keittokirjoihin, kun oon itse niin tumpelo keittiössä! Tää menee ehdottomasti ostoslistalle :) En omista tv:tä, joten myös sen katselu on jäänyt aika minimiin. Olen siis jotenkin onnistunut välttämään tietoisuuden koko kyseisen sarjan olemassaolosta. x)

  Mitä sun blogin bannerin purkkatytsylle oikeen kävi? Ei sillä, tää uusikin banneri on ihan hieno, mutten meinannut tunnistaa blogia enää sun blogiksi. :D

  http://notsodespicableme.blogspot.fi/

  1. Nonniin, loistavaa! Safkaa-kirjan ohjeilla saat varmasti onnistuneita kokkailuja :-) oothan jo testannut avokado-pastan??

   Hahaa, purkkabeibe on sivupalkissa kuten näkyy ;-) Kaipasin vaihtelua!!

 3. Nam, näyttää hyvältä! Pitäisi varmaan käydä tuo hankkimassa niin saisi vähän lisää ideoita ruuanlaittoon :D