Masuuni goes Villa POP UP -ravintola

Ravintolat Tampere, ruoka
15 kommenttia

Tampere-beibit hei, täällä tapahtuu!! Masuuni kattaa Sokos Hotel Villaan ihanan kattauksen vielä TÄNÄÄN torstaina 27.3.2014. Me käytiin eilen testaamassa Masuunin menu Sokos Hotel Villan POP UP -ravintolassa, joka on vielä tänään pystyssä. Suosittelen lämpimästi pöydän varaamista jos tekee mieli mennä syömään laadukasta lähiruokaa joka on tehty alusta asti itse. Yllätyin todella positiivisesti listan lähiruoka-aspektista, mm. pääruoan kuha oli Vanajanvedeltä ja jälkiruokajuustot Mouhijärveltä. 

Voitin illallisen kahdelle yhdestä arvonnasta, enkä olisi voinut olla iloisempi. Tää viikko on taas ollut ihan hullun kiireinen (pääsen pian kertomaan mikä tätä kiireen määrää on niin valtavasti lisännyt) joten oli ihanaa päästä syömään ulos!

Keittiön tervehdys, ihanaa lohta ja hernepyreetä sekä marinoituja (?) kurkkuja.  

Alkupalaksi olisi kuulunut Paijan viljaporsas, mutta onneksi sain tilalle aivan sairaan hyvää savustettua sellerikeittoa. Lautasella oli aluksi vain kaunis asetelma macadamia-pähkinöistä ja omenasta jonka päälle tuo keitto sitten kaadettiin. Huh miten hyvää! Sopi älyttömän hyvin yhteen punaviinin kanssa – yhdistelmä jota en ainakaan itse olisi osannut ajatella. Kuva ei valitettavasti tee ruoalle oikeutta, muttei tullut napattua parempaakaan. 

Ja pääruoka, oih! Paistettua vanajaveden kuhaa pinaattipedillä ja perunamuusilla. Täydellistä! Pitäisi muistaa suosia näitä kotimaisia kaloja omassakin keittiössä… Pääruoan kanssa oli aivan mielettömän ihanaa viiniä. Nuorta Rieslingiä josta tunnistan lempikuvauksen mitä tulee valkoviineihin – kukkainen! Kukkaisat ja jopa parfyymiset valkkarit on mun makuun, mm. ravinteli Berthassa olen maistanut tuon viinin kaltaista viiniä. Ehkä tarvis alkaa Alkossa kysellä myyjältä vinkkejä, kun kerran tiedän että tykkään tuosta ominaisuudesta paljon. 

Pääruoan jälkeen saatiin maistella Mouhijärven juustoja. Oonkin joskus kuullut näistä juustoista jotain kun mun tiimiyrittäjäkaverilla on Mouhijärvellä oma lounaskahvila Signe ;–) Valkohomejuusto nousi mun lemppariksi, vaikkei voimakkaammissa savu- ja punahomejuustoissakaan mitään vikaa ollut. Tuo hilloke ei muuten ole lakkaa vaikka näyttää siltä – se oli tomaattivaniljahilloke!!! TOMAATTI. JEP! Ei muuten maistunut lainkaan tomaatilta, vaan oli ihanan pehmeä ja sopi tosi hyvin juustojen kaveriksi. Juustojen kanssa saatiin saman tilan jälkiruokaviiniä kuin se pääruoan kanssa tarjoiltu valkkari. Oon maistellut jälkiruokaviinejä aika vähän, mutta tuo oli hauskan hunajainen. 

Meitsi niiiiin tyytyväisenä. Ei muuten mitään hätää jos ei ehdi vierailemaan Masuunin POP UP -ravintolassa. Suurin osa annoksista löytyy heidän omalta listaltaankin – Masuunihan löytyy Hotelli Ilveksen alakerrasta :-) 

Jälkiruuaksi herkuteltiin maitosuklaalla, jugurttijäädykkeellä ja pistaasirouheella. En ole suklaan suurin ystävä (ainakaan maitosuklaan), mutta onneksi tuo raikas jugurttijäädyke ja appelsiinihilloke raikastivat suklaata huomattavasti.

En muista koska olisin viimeksi ollut näin täynnä ja kylläinen! Aivan ihania ruokia, hotelli Villan aula (jossa pop up -ravintolaa pyöritetään) on kaunis ja tunnelmallinen ja oon niin iloinen että Tampereella tapahtuu. Jes jes, lisää vastaavaa meininkiä kaivataan!

Tässä vielä varaustiedot ja hinnat, jos joku teistä innostuu ja viettää tänään herkutteluiltaa:


Neljä ruokalajia 55 € / hlö. Viinipaketti 35 € / hlö (neljä viiniä).
Pöytävaraukset Villan vastaanotosta, p. 020 1234 633. Paikkoja on rajattu määrä.


 

Lisää luettavaa

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Metsäkylvyssä

sieniohratto

Sieniohratto, uusi arkiruokalemppari

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. oijoijoi, oi, joi!

  pakko mainita että lidlistä saa nykyään ihan naurettavaan hintaan kalajuttuja, myös iha kotimaista kalaa, kausien mukaan!

  1. NO siis jep??? kuinka siiistiää!!! toi on ihan mahtava juttu :-)

  1. no kantsii! ja siis tuo savustus teki siitä taivaallisen – ei ollut yhtään kitkerää tms!

 2. Juustot on kyllä parasta herkuttelua! Täällä kotioloissa ollaan usein menty vähän karummalla Auraa, fetaa & riisikakkuja -menetelmällä. Nyt kaapissa odottais sinihomejuustolle sopiva hillo, joten pääsis vihdoin testailemaan vähän hienostuneemman oloista jälkkäriä :D

  Myös Ritz-keksit, pippurijuusto ja viinirypäleet on ei-niin-fiini mutta taivaallisen hyvä yhdistelmä!

  1. no jep, niin on! ja tuo vika yhdistelmä, mmm<3

   oooh, millainen hillo?! mulla ois lakkahilloa, se varmaan sopis just vaikka valkohomejuustolle….?

   1. Tää on jokin Can Bech -juustohillo, jossa on viikunaa, australialaista macadamian pähkinää ja jamaikalaista pippuria :–D yrityslahjan herkkupakkauksesta napattu.

    Oii lakkahillo ja valkohomejuusto kuulostaa niin hyvältä! Kamalat juustohimot iskee :-DD

    1. OHHOH, kuulostaa ihan törkeen hyvältä!? :-D namm!!

     JA JEP!!! Nyt tekee mieli lähtee Kauppahallin juustotiskille….

 3. Huh! En valitettavasti ole Tampereen lähietäisyydellä (kuinka epätodennäköinen lause, kaikella rakkaudella), mutta huis miten suloinen nimi tuolla ravintolalla! Tällaiset ruokatrendit on niiiin meitsinkin mieleen, huippuhomma että säkin peukutat blogissasi pikkutuottajia ja lähiruokaa :)

  1. Hahaha, eikös vaan! :—) kantsii pitää mielessä jos tänne suuntaat.

   Joooooo, ihan lempparijuttuja nämä. Jotenkin uskoo että jos blogissa antaa näille näkyvyyttä, saa tehtyä oman osansa siitä että nää paikat pysyy pystyssä vaikka opiskelijana ei oo montaa kertaa vuodessa varaa syödä hienommin :-D

  1. hiiiih eikö!! ;—) meitsi antanu joululahjaks juuuuuh pakko kehuskella ^___^