Varhaiskaalisalaatti ja lämpimät leivät

ruoka
18 kommenttia

Huh mikä vääryys, etten ole aiemmin hehkuttanut teille Hannan varhaiskaalisalaattia! Se on täydellinen lisukse grilliruualle ja lämpimille leiville. 

Yksi pieni varhaiskaali riittää kahdelle pariin annokseen.  Poista varhaiskaalista uloimmat lehdet, halkaise kaali kahtia ja poista kova kanta. Suikaloi kaali ohueksi ja laita kulhoon odottelemaan.

Salaatinkastike

1 purkki kermaviiliä
puoli punttia hienoksi hakattua tilliä
1 rkl Dijon-sinappia
loraus sitruunanmehua
kaksi keitettyä kananmunaa haarukalla rikki paineltuna
suolaa
mustapippuria

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kulhoon kaalin kera. Sekoittele kastike kaalin kimppuun.

Nam, täydellistä! Lämpimät leivät syntyvät kaikista jääkaapin jämistä, mutta kaipaavat kaverikseen raikkaan kaalisalaatin. Vitsit miten hyvä kombo, suosittelen testaamaan. Ja kaali on tunnetusti opiskelijaystävällinen valinta, hehh heh. 

Ps. Meitsi on tällä hetkellä BERLIINISSÄ!!!! Onko jotain spessuja vinkkejä?!?! :-D Viivyn täällä vielä pari päivää. 

Lisää luettavaa

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Metsäkylvyssä

sieniohratto

Sieniohratto, uusi arkiruokalemppari

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Joo’o, tota vois kyllä kokeilla! Pystyisköhän kermaviilin korvata jollain maidottomalla terveellisellä versiolla?

  1. Loistavaa!:-) ja ei kyllä tuu mieleen mitään, kun itse käytän kermaviiliä kyllä… hmm! onko mitään soijatuotetta joka toimis vastaavasti?

  1. mä en, mutta tää varhaiskaalisalaatti on törkeän hyvää!:-D

 2. the barn-kahvila ja white trash fast food-ravintola!!!! prenzlauer berg on sairaan kiva alue siellä on kaikkii söpöjä kahviloita ja mauerparkissa on ihana kirppis sunnuntaisin! ja tyyliin kaikista kebabmestoista saa ihania pitaleipäasioita halloumilla ja fetalla!! aiai berliini <3

  1. UUUUU white trash fast foodiin saatiin suositus myös muualta ja siellähän sitten käytiinkin!! me ei oltu viikonloppua reissussa joten kirppishommat jäi kokonaan toiseen kertaan. Puistohengailut samaten, oli niin hyytävä tuuli koko ajan. Ens kerralla myös kasvispitaleipäjutut kokeiluun >:–) kiitos!!!

 3. Hengailet vaan siellä ja katselet nähtävyydet. Oranienstraßella on kivoja kauppoja, joista löytyy aina hauskoja ”matkamuistoja”: kenkiä jne. Viel Spaß!

  1. No näinpä me tehtiinkin oikeastaan – suuntasin myös tonne sun suosittelemalle kadulle mutta musta siellä ei ollut YHTÄÄN kenkäkauppaa tai putiikkia tms :D siellä oli vaan paljon ravintoloita?!?! :D

 4. dada falafelin meze-lautanen ja kauf dich glücklichissä vohveleita tai aamupalaa ! myös siellä meidän kotikadulla,Rosenthaler Straßella ja sen ympäristössä oli hullusti kaikkia siistejä puoteja ja kahviloita ja ruokapaikkoja. Mutta toisaalta, berliinissä on luultavasti kaikkialla ! beibi beibi toivottavasti sulla on superkivaa siellä <3

  1. voi alisaaa<3!! bongasin teidän hostellin muutes varmaan, koska tuolla kadulla hengailin kanssa! Ens kerralla dada falafeliin koska nyt se ei tullut vastaan ja tää reissu meni just sillä meiningillä, että mitä sattuu tuleen vastaan niin sinne :--D ikävä!!! <3

 5. ja lisäisin vielä että tuun mielelläni teille iltapalalle jonain alkukesän auringonlaskun hetkenä, vastalahjana tarjoan sulle viinipullollisen sorsapuistossa <3

  1. JOOOOO sopii niiiiiiiiiin hyvin<3 sovitaan pian iltapalatreffit!!

 6. Ooh mikä salaatti, pitää laittaa muistiin!

  Hei piti muuten kysyä noista teidän Plastic Camerasin kameroista (…), että onkohan wide slimeistä tulossa lisää värejä lähiaikoina? Haluaisin ostaa lahjaksi, ja tuo loppuunmyyty pinkki olisi ollut niin ihana! Plus muistelin että teillä oli joskus myynnissä myös kultaisia! Violettikin on kiva, mutta ajattelin kysyä ensin, että kannattaako odotella lisää värjeä?

  Ja toivottavasti Berliinissä on kivaa :)

  1. Jee, mahtavaa!! :–)

   On niitä tulossa jossain vaiheessa, mutta nyt en osaa luvata koska! Japaniin pitää tehdä aina iso tilaus kerralla, joten tarvii laskeskella missä vaiheessa se on fiksua. :-) mutta kultaisia tulee sitten ainakin, jos niitä vain on saatavilla. Kesän puolelle menee joka tapauksessa, en osaa valitettavasti antaa mitään tarkkaa arviota nyt :-/

   Ja kiitos, olihan siellä! Ihana kaupunki!