Konjac sponge -kasvojenpesusieni

kauneus, luonnonkosmetiikka
25 kommenttia

Hohoo, uutta ihmeteltävää kylppärissä! Luin Konjac Spongeista ekaa kertaa Saaran blogista ja kiinnostuin tietty heti – täydellinen iho kiinnostaa aina, joten epäpuhtaan ihon pelastuksena markkinoidut jutut saavat mut aina lankeamaan. Tätä ostopäätöstä ei tarvinnut kauaa miettiä, kun Luonnonkaunis-messuilla bongasin tämän viereiseltä pisteeltä n. 7€ hintaan (ovat normaalisti vissiin pari euroa kalliimpia, eli eivät siis kovin kalliita). Yhden sienen käyttöikä on 2-3kk. Puolipallo on täysin luonnollinen, konjac-sienen juuresta valmistettu kasvojenpesusieni. Kun sieni on tullut käyttöikänsä päähän, sen voi heittää vaikka biojätteeseen. Siistiä!!

Sieni on aluksi kivikova, mutta hetken aikaa lämpimässä vedessä oltuaan se pehmenee. Ekalle kerralla sienen pehmittämiseen menee muutama minuutti, joten kannattaa laskea lämmintä vettä kulhoon jottei tarvitse pitää hanaa auki kauaa. Jatkossa sieni kuivahtaa vähän käyttöjen välissä, mutta pehmenee paljon nopeammin mitä ekalla kerralla. Sieni puhdistaa ihoa kuorien kevyesti kuollutta pintasolukkoa ja väittävät, että sillä lähtisi myös kevyt meikki. En usko, teen niin että pesen kasvot ensin normaalisti ja sitten viimeistelen tällä sienellä. Toinen vaihtoehto on tämä:

Vaahtoavat ja geelimäiset putsarit voi toki puristella kevyesti sieneen ja pyöritellä sienellä kasvot puhtaaksi. Silmämeikki kannattaa putsata erikseen. Inhoan meikin pesemistä ilman suihkussa käyntiä, joten en kaipaa yhtäkään lisävaihetta siihen rumbaan – siksi tykkäänkin käyttää tätä suihkussa. Myyjä varoitteli, että kuten aina ihonhoitotottumuksia muuttaessa, iho saattaa aluksi reagoida puhdistumiseen puskemalla näppyä pintaan. Vähän tuntuukin, että posket ovat olleet tavallista näppyisemmät, mutta toisaalta se saattaa myös johtua hormooneista taikka pellillisestä möykkäreitä jotka vedin pari päivää sitten, mistäs sitä koskaan tietää!:–D

Sieniä on muutamaa erilaista, itse valkkasin tietty epäpuhtaan ja rasvaisen ihon sienen, Bamboo Charcoalin. Tämän pitäisi tasapainottaa talineritystä, hillitä mustapäiden ja epäpuhtauksien syntyä. Bambuhiili on luonnollinen antioksidantti, joka vähentää aknea aiheuttavien bakteerien määrää iholla. Saas nähdä onko pidemmällä käytöllä vaikutuksia, koetan tehdä tästä joka päiväisen rutiinin ja raportoida myöhemmin lisää. Tätä samaa sientä ja muille ihotyypeille sopivia sieniä näyttäis saavan ainakin TÄÄLTÄ.* 

Onko joku teistäkin hurahtanut? Onko toiminut?

*-merkityt affiliate-linkkejä

Lisää luettavaa

Herkullisimmat luonnonkosmetiikan uutuudet syksy 2022

Ida365 hiustenhoito

Lempeämpää hiustenhoitoa – parempikuntoisten hiusten salaisuus

house of organic luonnonkosmetiikkapäivät toukokuu 2022

Meikkipussin päivitys kesään

ida hanhiniemi luonnonkosmetiikka

Kirkas ja heleä kevätiho + 13 tuotevinkkiä

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Hei, ei sulla sattuis oleen tosi mahtavaa vinkkiä ärtyneen ja turvonneen silmän hoitoon? Oon työssäoppimassa leipomossa, ja jauhopöly vaikuttaa tosi kaamealla tavalla mun ihoon, varsinkin toiseen silmään. Iho lähtee luomen yläpuolelta, siitä kulmankarvan alta ja herään n. kerran viikossa turvonneella silmällä. Turvotus kyllä laskee päivän mittaan. Tällä hetkellä oon käyttänyt Dermosilin silmänympärysvoidetta (liekö se osasyyllinen, en tiedä, ennen ei mitään ongelmia sen kanssa) ja tänään tungin pahimpiin kohtiin Bepanthenia. Myös sheavoita on käyttänyt pahimpina päivinä, mutta mikään ei tunnu auttavan kunnolla.

  1. Ääh voi eii! No ei oikeastaan kunnolla, koska en oo kokenut vastaavaa, mutta mä koittaisin laittaa jotain rauhoittavaa öljyä tai luonnollista rasvaa. Kookosöljyä tai aloevera-voidetta, mutta ei mitään synteettisiä höpötyksiä, ne saattaa vaan pahentaa tilannetta. Outoa ettei sheavoi oo auttanut, sehän yleensä sopii atoopikoille ja muille vaativille ihoille. Onpa ärsyttävä vaiva! :—-(

 2. ei nyt liittyen mitenkään tohon sieneen mut hitto ku välil havahtuu kauan joitan blogeja seuraa, kun muistan ton sun keksipostauksen koska tein niitä sillon joku sateinen päivä ja söin niitä maidon kanssa! :D oli hyviä!

 3. Kuulostaa tosi jännältä! Mäkin oon niitä, jotka aina haksahtaa kaikkeen millä luvataan puhdas iho… :D Eli tää meni mun ostoslistalle nyt, vois kokeilla kesällä kun ei hintakaan ole tuon pahempi :)

  1. NO ÄLÄ, noihin on niin helppo haksahtaa paremman toivossa. :-)

 4. Mun on aivan pakko kokeilla tätä! Käytin pari vuotta sitten Clarisonicia kunnes jostain syystä se meni rikki. Oon miettinyt, että josko ostaisin uuden, mutta hieman suolainen hinta on hirvittänyt. Tää vois hyvin toimiakin Clarisonicin korvaajana ja vielä tuhat kertaa edullisempikin vaihtoehto! :) Kiitti vinkkauksesta! :)

  1. Mikäs toi onkaan? Se sellainen elektroninen kuivaharja kasvoille? Mä oon ihan vaan kuivaharjannut kasvoja välillä, mutten oo huomannut sen vaikuttaneen ihon kuntoon mitenkään kuin ehkä kirkastaen vähän – iho on terveemmän näköinen kun se hehkuu, mutta näppyihin yms on tuskin ollut vaikutusta.

 5. Tota on hehkutettu jo niin monessa paikassa, että pitäis kyllä itekin vihdoin kokeilla. :-D Ei oo hinnalla pilattu ja vaikuttaa kyllä hyvältä.

  1. No jep, kehtaa kyllä tetstata kun ei oo kalliita…. :-D katotaas onko tästä hyötyä!

 6. Hei mun on pakko tulla kertoon isot kiitokset niistä linkeistä vähän aika sitte! Tilasin feeluniquelta sen luomumman Jasonin teepuuöljyn ja se on ollu kyllä todella hyvää käytössä. Ihan mahtava ku ei tarvinnu arvuutella erilaisten nettikauppojen ja muitten sellasten kans ku sai apua ihan tällain kätevästi ^^

  1. Voi eikä, ihan sairaan kiva kuulla!!! Kiitos että tulit kertomaan! :-* hyvä tietää itekin että mitä tilaan seuraavaks!

 7. Muakin kiinnostais kokeilla just noiden houkuttelevien lupausten takia, uuuuu. Taidanpa tarkkailla tarjouksia. Raportoi ihmeessä, havaitsetko jotain vaikutusta jatkossa!

  1. JOo, mä raportoin! Nyt tuli melkein viikon tauko kun en muistanut ottaa tuota berliinin mukaan…. jatkan siis testailuja!!

 8. Oi toi vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta. Pitää pitää silmät auki jos vaikka joskus sattuis törmäämään jossain tähän jolloin se saattais vahingossa lähteä jopa mukaan kotiin.

 9. Minä olen käyttänyt samantapaista sientä jo tovin, mutta en tiedä onko sillä sen suurempia vaikutuksia ihoon. Puhdistuksen jälkeen iho tuntuu kyllä ihan kivalta, että se on bonusta. Meikki ei tosiaan lähde pelkän sienen kanssa, ei edes kevyt meikki. Mutta onhan näitä hauska testailla :)

  1. Mustakin iho tuntuu kivalta, mutta jos tuntuu ettei tää muuten vaikuta niin sitten tää on mulle turha vaiva, kun en jaksais muutenkaan yhtään lisävaihetta ihonhoitoon :-D Ei mullakaan lähde meikki pelkällä sienellä, normisti putsaria siis joo.

 10. kuulostaa kyllä aikas kivalta ! se täydellinen iho olis vaan niin kiva…heh.
  olis kiva kuulla hetken päästä, että miltä sun mielestä iho tuntuu käytön jälkeen!

  1. No äläpä, turha haave ehkä joo……….. mutta mä infoan jos tuntuu että tää vaikuttaa, nyt on vielä vaikee sanoo!

 11. Siis miten oo ikinä kuullutkaan tosta?! :-D hah, meni kyllä heti munki ostoslistalle!

 12. Joo just se! Mullakaan ei ollut näppyihin mitään suurempaa vaikutusta, joten just sen takia tää saattaiskin olla parempi hintansa puolesta. :)