Raparperimehu

/// ruokaTags:

Kesän paras hellejuoma on itsetehty raparperimehu. Ihan älyttömän helppo tehdä, onnistuu keltä tahansa. 


Sitruunainen raparperimehu

1l raparperin paloja (mulla tais mennä reilu 5 vartta)
400 g sokeria (alkuperäisessä ohjeessa 500g mutta vähempikin riitti)
1 sitruunan mehu + kuoret
4-5l keitettyä vettä 


Paloittele raparperin varret kulhoon (tai pariin kulhoon jos et omista tarpeeksi suurta, ruokakäyttöön pyhitetty ämpärikin käy hyvin), kaada päälle sokeri, purista sitruunan mehu ja nakkaa mukaan vielä raastettu kuori. Kaada päälle kiehuvaa vettä ja odottele kunnes mehu on jäähtynyt. Pullota ja nauti jääkylmänä!

Raparperimehusta syntyy myös älyttömän hyvä boolipohja tai kesäisiä drinkkejä. Sekaan basilikaa, minttua ja limemehua ja vaikka vodkaa. Ai että. Olen julkaissut raparperimehun reseptin aiemminkin (vuonna 2011, hui!), joten jos kuvalliset ohjeet miellyttävät, niin kurkkaa TÄÄLTÄ

12 kommenttia

  1. Arttu /// 08/06/2014 / 10:01:50

    aah kiitos muistutuksesta!! :’-) tein tätä silloin viimeksi kun julkaisit reseptin oikein sammiollisen, täytyy ottaa tänä kesänä uusiksi hih!

    Vastaa
    • ida365 ida365 /// 08/06/2014 / 12:12:59

      Noniiiiin ihan mahtavaa!! :-D JEEE!

      Vastaa
  2. Paju /// 08/06/2014 / 13:46:37

    aaaaa ihania kuvia!!! iskä toi meille just kasan raparperia ja mietittiin mitä kaikkea niistä voisi väsätä (tehtiin jo sellasta survosta soijajogun sekaan, oli hywäää) ja tässähän sitä olisi yksi kiva resepti muistiin :–)

    Vastaa
    • ida365 ida365 /// 22/06/2014 / 16:58:50

      AAAA KIIITOOOS<3!!!! :---) TEHKÄÄ tätä! Raparperi sopii muuten myös viherpirtelöön, nam!

      Vastaa
  3. […] omasta pihastaan valtavan läjän raparperin varsia, tiesin heti kenen puoleen kääntyä. Olin Idan blogissa jo aiemmin kuola valuen ihastellut raparperimehuohjetta ja nyt pääsin itse testaamaan, kuinka […]

    Vastaa
  4. hei kevät | 365 days with Ida /// 22/05/2015 / 10:34:32

    […] Nokkossaalistus + ekat raparperit. Tein huippuhyvää raparperimehua jonka joukkoon raastoin valmistusvaiheessa vähän inkivääriäkin, sopi tosi hyvin. Nokkoset […]

    Vastaa
  5. vraa /// 22/05/2015 / 15:53:19

    Tein tätä juuri eräisiin näyttelynavajaisiin, jotka olivat eilen, ja juoma meni kuin kuumille kiville! :) Kiitos ihanasta ohjeesta. Teen tätä tänään uudestaan, että saan itsellenikin vähän heh :)

    Vastaa
    • ida365 ida365 /// 22/05/2015 / 16:33:29

      Voi eikä, IHANA kuulla! :-D tuo on ihanan helppo resepti onneksi.

      Vastaa
  6. Anne Apila /// 05/06/2015 / 14:32:45

    Moikka! Mitenkahan pitkaan tama herkku sailyy?

    Vastaa
    • ida365 ida365 /// 05/06/2015 / 14:38:22

      Moi! Mä olen juonut aina parissa viikossa omani ja hyvin on säilynyt. Varmaan säilyisi pidempäänkin, mutta on ehtinyt loppu jo parissa viikossa :-D

      Vastaa
  7. Saijakaro /// 03/07/2016 / 17:23:21

    Hei!
    Kestääkö pakastaa vai onko parempi tuoreeltaan?

    Vastaa
    • ida365 ida365 /// 08/06/2017 / 00:25:24

      Paras tuoreeltaan, mutta kestää pakastusta jos ei vähentele liikoja sokerin määrää.

      Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.