Uutta luonnonkosmetiikkaa testissä

/// kauneus, luonnonkosmetiikkaTags: ,

Jee, vihdoinkin uutta luonnonkosmetiikkaa testissä! Tiedän että moni teistä tykkää lukea luonnonkosmetiikkaan liittyviä juttuja, joten kivaa saada pitkästä aikaa uutta infoa blogin puolelle.

Mulla on varmaan mennyt tämä synteettisistä kosmetiikkatuotteista luonnollisiin siirtyminen normaalia helpommin, kun en ole joutunut etsimällä etsimään toimivia tuotteita – sellaiset ovat löytyneet ihan helposti! En kuitenkaan ole tiettyjen tuotteiden kohdalla kovinkaan merkkiuskollinen, vaan mieluummin testaan uutta tuotetta vanhan loputtua. Tämmöisiä ovat esimerkiksi shampoot ja hoitoaineet. 

Sain Unique Haircaren shampoon testaukseen Luonnonkaunismessuilla ja olen tykännyt tästä tosi paljon! Ecocert-sertifioidussa shampoossa on mieto ja miellyttävä tuoksu ja se kuuluu sellaiseen tuotesarjaan, jossa jokaisella shampoolla on oma erityistehtävänsä. Tämä tuote syväpuhdistaa. Käytän tosi harvoin mitään muotoilutuotteita hiuksissa, joten mulla ei ole varsinaista tarvetta syväpuhdistukselle sen puolesta, mutta sen sijaan saan tällä normaalia tuuheammat ja ilmavammat hiukset. Ah, ihanaa! Pitkät hiukset roikkuvat helposti pitkin päätä, mutta tämä tekee hiuksistani tavallista tuuheammat. 99% tuotteesta on luonnollisia raaka-aineita ja peräti 40% raaka-aineista on luomua. Tuote on valmistettu Tanskassa. Shampoilla on hintaa n. 13-18€, en tiedä tämän tarkkaa hintaa vielä sillä tuotteita ei saa toistaiseksi kuin messuilta – olen varma että tästä tullaan kuulemaan lisää myöhemmin.  

Santen shampoolla on NaTrue- sekä BDIH-sertifioinnit (jos muuten sertifikaatit kiinnostavat enemmänkin, voi listaa tunnetuimmista selata Pro Luonnonkosmetiika Ry:n sivuilta). Ostin Shampoon dm-nimisestä kauneudenhoitoon erikoistuneesta ketjuliikkeestä Berliinin reissullani. Tuo tuoksuu ihan älyttömän hyvältä appelsiini-kookokselta ja parasta tuoksun jälkeen on hinta, 2,95€ :-D Suosittelen siis lämmöllä Saksaan reissatessa metsästämään luonnonkosmetiikkaa, on siellä ihan superedullista. Tämä ei ole mitään erikoista shampoota, mutta hoitaa asiansa ja tuoksuu hyvälle. 

Skin Blossomit ovat uudistuneet, jihuu! Uusissa pakkauksissa heitettiin värit ympäri – nyt tausta on tummoinen tosi tummanvihreä ja fontit valkoisella. Vanhoissa pakkauksissa oli jonkin verran vikoja – esim. tekstit lähtivät kuumassa vedessä mössöytymään (heh, aika epäkäytännöllistä, koska esim. shampoohan on jatkuvasti kuuman veden lähellä suihkussa). Uusissa paketeissa se ongelma on korjattu. Samalla kun Soil Association -sertifioidut Skin Blossomit uudistuivat, saatiin sarjaan pari uutta tuotetta. Nappasin heti kasvoveden testaukseen ja ai vitsit se on loistava tuote! Mulla oli tätä ennen Madaran sekaiholle suunnattu kasvovesi ja väittäisin tämän painivan samassa sarjassa, ainut vaan että tässä on huomattavasti enemmän luomuraaka-aineita – peräti 97% raaka-aineista on luomua, IHAN KÄSITTÄMÄTÖNTÄ! Tuo Unique Haircare -shampoon 40% luomua on sekin aika korkea (monissa luonnonkosmetiikan tuotteissa lukemat ovat maks. 20% luomua) joten voitte kuvitella miten harvinainen lukema 97% on. Superia! Esim. Hyvinvoinnin tavaratalossa tuotteella on hintaa 11,50€, ei todellakaan paha. 

Alverden luonnonkosmetiikkaa sai jokaisesta dm-kemikaaliosta ja se on ilmeisesti Saksan edullisin sertifioitu luonnonkosmetiikka-sarja. Eikä ihme, tuotteiden hinnat lähtivät parista eurosta kymppiin, esim. tällä NaTrue-sertifioidulla kasvojenkuorinta-aineella oli hintaa hurjat kolme euroa! Googlailin vähän ja huomasin jonkun jo hehkuttaneen saman sarjan ripsiväriä (jesss, samaa jonka ostin testiin itselleni!!) maasta taivaaseen. Sarja on toki edullinen, mutta siltä se näyttääkin. Olen kai pinnallinen liian visuaalinen kun maksan mieluusti pari euroa siitäkin, että tuote on kauniissa purkissa. Näitä ei tee mieli pitää esillä, näyttävät sen verran halpiksilta että on vaikea uskoa niiden olevan luonnonkosmetiikkaa, mutta näin se on! Halpis-ennakkoluuloista huolimatta tämä kuorinta ainakin on mieleinen. Sopii hyvin kesään siinä missä NAFHAn kuorinta hellävaraisempana tuotteena talveen. 

Nyt alkoi vähän harmittaa etten hamstrannut edullista luonnonkosmetiikkaa tämän enempää Berliinistä…. onko muilla kokemuksia esim. Alverden tuotteista? 

19 kommenttia

 1. Avatar iina /// 16/06/2014 / 03:51:15

  hih alko tuo santen shampoo heti kiinnostaa ja sitä näyttäs saavan ainaki hyvinvoinnin tavaratalosta alle kuudella eurolla :) takaisin suomeen palatessa edessä onkin uuden shampoon osto ja luomukosmetiikan kokeiluun ois nyt tosi hyvä sauma :-) täytyykin tutkia valikoimaa ja testailla niin löytyy itselle sopivin! kaikki suositukset otan myös ilolla vastaan, kiva kun bloggailet näistä! :) ihanaa viikkoa söpöliini ;* <3

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 16/06/2014 / 13:14:31

   Ouiii siistii! :-) Ei oo hinnalla pilattu Suomessakaan siis :-D Noniiiiin, nyt sit kurkkaan mun suositukset mm. Nafhasta ja Zuiista myöskin ;-) Ihanaa viikkoa sullekin ihanuus!!!!

   Vastaa
 2. Avatar spiderwebs /// 16/06/2014 / 09:12:50

  Oon jo pitkään ostanu meikkini Saksasta, sillä Essence-merkin törkyhalpa hinta ja silti toimiva laatu on houkutellu jo useamman vuoden. Nyt kun on meneillään siirtymäaika luonnonkosmetiikkaan, nappasin viimereissulta Alverden meikkivoiteen ja puuterin, kyllä toimii! Hintaa oli muutama euro per kipale ja toimii vähintäänkin yhtä hyvin kuin synteettiset kaverinsa. Tuoksu on jännä mutta silti miellyttävä :–) ei tee enää mieli mennä Sokoksen kosmetiikkaosastolle hamstraamaan summamutikassa edes niitä yli kymmenen euron ripsareita tai kulmakyniä, joiden sopivuudesta itselleni en voi olla satavarma. Turistireissun sivussa tai kaverin välityksellä postittamalla saan takuuvarmasti kivoja tuotteita järjettömän halvalla. :–)

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 16/06/2014 / 13:24:37

   Oooh yess! Mä en ehkä hurrais törkyhalvan synteettisen kosmetiikan kohdalla, just naureskelin että yhden tutun brändin suihkugeelistä löyty varsin korkeelta listasta ureaa, yök. Ei kiitos, ei mun naamalle tai vartalolle muiden pissaa!

   Mut siis JEP, edullinen luonnonkosmetiikka sen sijaan kiinnostaa muakin! Uskaltais ostaa ehkä erilaisempia tuotteita jos hinnat on alhaalla. Eihän niissä sitten voi olettaa olevan kovin hoitavia ainesosia, mut just vaikka jossain kuorinnassa sen ei oo niin paljoa väliä. :-) Ja siiis jep, just jostain kulmaväristä ei huvita maksaa montaa kymppiä jos ei oo JUST täydellinen, siks ois kiva testailla jotain edullisempia ja luonnollisia.

   Vastaa
 3. Avatar Veera /// 16/06/2014 / 09:30:07

  Ite oon tykästynyt Benecosin multieffect-ripsariin, parasta eikä sitäkään ole hinnalla pilattu!

  Myöskin Dermosililta on tullut luonnonkosmetiikkaa Ecocert-sertifikaatiolla, ite oon tykännyt kasvovoiteesta ihan hulluna!

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 16/06/2014 / 13:25:55

   Ooo! Se on joo mustakin ihan ok, mutta ei pitänyt mulla urheillessa tai tihkusateessa, mutta sama ongelma myös muilla luonnonkosmetiikkaripsareilla mun kohdallani.

   Ja hei joo, vitsit, noita en ookaan päässyt testaamaan vielä! Pitäis!! Hyvä muistutus :- )

   Vastaa
 4. Avatar Anniina /// 16/06/2014 / 09:57:57

  Muun muassa Santen tuotteita löytyy monista Prismoista luonnonkosmetiikan osastolta! Valikoima on useasti ollut erittäinkin laaja, joten suosittelen tutustumaan! Voi tietenkin olla markettikohtaistakin, mutta ainakin Rovaniemen ja Turun Prismoista olen löytänyt tarvitsemani :)

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 16/06/2014 / 13:27:02

   Ooo siistiä! :D En kyllä käy Prismassa kuin porukoiden kanssa, lähempänä on niin monta muuta kauppaa ettei tuu lähdettyä sinne asti. Mutta superia että marketeistakin saa luonnonkosmetiikkaa kun useimmat varmaan ostaa just shampoita ja pesuaineita kauppareissulla :-)

   Vastaa
 5. Avatar Anni /// 16/06/2014 / 14:59:26

  Nyt miun kysymys vähän poikkeaa aiheesta mutta oisko siulla antaa jotain vinkkeja tampereen kirpputoreista missä kannattais käydä?

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 16/06/2014 / 15:04:27

   no on toki!

   – Bonuskirppis (-> josta voikin ottaa suunnan Tammelaan ja käydä Kätkö Vintagessa, Yesterdayssa Itsenäisyydenkadulla, Fidassa ja Kaunotar & Kulkuri -second handissa)
   – Tarina-kirppis Laukontorilla
   – Radiokirppis Laukontorilla
   – Papinkadun kirpputori eteläpuistossa päin
   – Pääkirjasto Metson takana on kans joku kierrätyskeskus ja punaisen ristin kirppis
   – Sammonkadulla Sammonkirppis
   – Amurissa Amurin kirppis

   Ainakin noi tuli ekana mieleen!

   Vastaa
 6. Avatar Sanna /// 16/06/2014 / 17:45:07

  Uuuh, toi Unique Haircaren shampoo alkoi heti kiinnostaa! En itekään käytä mitään muotoilutuotteita, joten syväpuhdistava vaikutus on ny aika se ja sama, mutta tuuheutta tää mun litsislätsis-tukka kyllä kaipaisi! Sais tulla kauppoihin tuollainen äkkiä!

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 16/06/2014 / 17:56:51

   No jeppp i feel u!!! Ihanan ilmavat hiukset saa tällä kyllä, infoon heti kun tiiän mistä näitä saa – ainakin I love me -messuilta lokakuussa :-)

   Vastaa
 7. Avatar Anni /// 17/06/2014 / 12:00:21

  Kiitos tosi paljon avusta ♡

  Vastaa
 8. Avatar pula /// 19/06/2014 / 01:23:36

  Heippa,
  terveisiä DM-ketjun kotikaupungista Lounais-Saksasta. Olen käyttänyt Alverden tuotteita suunnilleen 12 täällä vietetyn vuoden ajan. Tuo linkittämäsi ripsari on ollut suosikkini jo vuosia, samoin muutamat puhdistustuotteet. Rasvoista en tykkää, paitsi seeruminkaltaisiesta vitaminfluidista. Tuotteita kehitellään ja parannetaan ihan kivasti, mutta moitittavaa löytyy mielestäni myös aika paljon. Alverde on Saksan (varmasti hintojen vuoksi) suosituin luonnonkosmetiikkamerkki. Minua häiritsee noiden pakkausten ulkonäön sijaan niiden monien tuotteiden pakkaaminen pumppupulloihin, jotka on valmistettu kovasta muovista. Pulloja ei koskaan saa kokonaan tyhjäksi (ei edes leikattua rikki, niitä ei voi polttaa tai muutenkaan tuhota muuten kuin heittämällä pakkausjätteen sekaan. Sante, Weleda ja Lavera (joita myös käytän) ovat noissa asioissa askeleen Alverdea edellä!

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 19/06/2014 / 01:40:35

   Ooooh kiiitos terkuista, olipa kiva kommentti! :-D Hauskaa kuulla pitkäaikaisempia kokemuksia. Ärsyttävä tuo pakkaamisasia, mun mielestä luonnonkosmetiikan arvoihin pitäisi kuulua myös se, että kuluttajan on helppo käyttää tuote loppuun ja kierrättää pakkaus sen tyhjennyttyä… Iääks, en malta odottaa ripsarin testausta, mulla on kovat odotukset sen suhteen!

   Vastaa
 9. Avatar Hosuli /// 19/06/2014 / 16:42:59

  Luonnonkosmetiikkahamstraus Saksasta, ah. Tuo Skin Blossomin merkin fontti on musta vähän pöljä, ei anna kovin professionaalia kuvaa tuotteesta… Mutta antioksidanttien maininta herätti huomioni, uuuuu, haluan testata!

  Vastaa
 10. Avatar Iitu /// 27/03/2015 / 11:52:27

  Kiitos tästä kirjoituksestasi, löysin sen googlettamalla pari viikkoa sitten kun etsin ennen Saksan-matkaa vinkkejä luomukosmetiikasta. Tämän avulla osasin etsiä dm:stä Alverdea ja sitä raahasinkin kotiin useamman tuotteen, tuntuvat oikein hyviltä!

  Tein myös pienen vertailun Saksan ja Suomen hintojen välillä. Viisi tuotetta (Sante, 3 x Lavera ja Weleda) maksoivat dm:stä ostettuina monta kymppiä vähemmän kuin Ruohonjuuresta tai Ekolosta ostettuna. Ja tosiaan tuotteita oli vain viisi, hintaero on siis ihan ällistyttävän suuri, jossain tuotteissa Suomessa hinta oli kolminkertainen verrattuna Saksaan. Ymmärrän kyllä, että jos tuotteita tehdään Saksassa, on ne halvempi myös kuljettaa myyntiin Saksaan, mutta en silti ymmärrä näin älyttömiä hintaeroja. Hyvä syy siis käydä useammin Saksassa :).

  Vastaa
 11. […] En tiedä tästä muuta kuin että tätä löytyy monesta luonnonkosmetiikan tuotteesta, myös Skin Blossomin uudesta kasvovedestä. Ja sen tiedän myös, että äidilläni on tästä jonkin sortin traumat lapsuudesta :- D […]

  Vastaa
 12. […] Miraz Trading / 7f60 -> Mirazin osastolta löytyy monta lempparia: Zuii-kosmetiikkatuotteet, Unique Haircare sekä  Natural Goods Company / 7f49 -> Osastolta löytyy monta suosikkiani; Esse, Madara, […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.