Vinkkejä festarineitsyille

lifestyle, musiikki
18 kommenttia

Ensinnäkin KIITOS kaikille Ruisrock-skabaan osallistuneille, vitsit mikä määrä ihan älyttömän hyviä vinkkejä!! Kokosin tähän muutamia hyviä, sillä osallistuneiden joukossa oli myös muutama muu rymyfestarineitsyt. Sen lisäksi että festareille kantsii tietty lähteä huikealla jengillä (jeee, paljon kivoja kamuja tulossa Ruissiin myös) ja asenteella, kannattaa mukaan miettiä näitä juttuja: 

festarivinkki

kuva: x

REPPUUN:

* oma wc-paperirulla tai nessuja – bajamajoista loppuu paperi usein ekan päivän aikana 
* laastareita, rakkolaastareita, särkylääkettä, allergialääkkeet
* kosteuspyyhkeitä ja käsidesiä – meikinpuhdistukseen ja yleiseen hygieaniaan
* filmikamera (eikä mitään kertakäyttöistä joka menee roskiin festareiden jälkeen vaan esim. wide slim!) 
* minigrip-pussi puhelinta varten jos alkaa sataa
* tarpeeksi käteistä
* hyttysmyrkky 

festari vinkit ruisrock

kuva: x

PÄÄLLE:

* kunnolliset kengät, joiden likaantuminen tai rikkimeneminen ei haittaa. Converset tai muut tennarit
* sadesään varalta kumpparit ja sadetakki, reppussa kulkeva ohut sadeviitta ei ole paras suoja mutta sitä voi hyödyntää myös istuinalusena 
* jotain helppoa ja mukavaa, jottei tarvitse miettiä vaatteita yhtään – kerrospukeutuminen on Suomen kesässä käytännöllistä
* omat vaatevaihtoehdot taitavat olla lappuhaalarishortsit (näistä kyllä varoiteltiin vessakäyntien suhteen mut väittäisin olevani aika taitava!!), maksihame + kiva toppi + kevyt pitkähihainen reppuun, yksinkertainen trikoomekko + sukkikset & huppari reppuun iltaa varten
* tärkeimmät arvotavarat esim. sellaiseen seminoloon turistipussukkaan paidan alle tai johonkin vastaavaan viritelmään
* selkään reppu jossa kantaa lämmintä vaatetta iltaa varten ja vesipullo sekä pientä evästä
* aurinkorasvaa + päätä suojaamaan hattu tai huivi
* uima-asu mukaan
* kukkapanta hämää vaikka hiukset ois likaset ;-) 

festari

kuva: x

EVÄÄKSI:

* pähkinöitä, proteiinipatukoita (rawbite, nakd)
* hedelmiä, kurkkua, avokadoa – festarioloissa kaipaa jotain raikasta
* helposti lämpimässä säilyviä ruokia: tonnikalaa, ruisleipää, keitettyjä kananmunia (säilyykö nää oikeesti huoneenlämmössä??), sipsejä, pilttejä
*  trangia! vaikuttanee aika hc-partiolaistoiminnalta mutta on edullinen ostos ja sen avulla voi tehdä pussikeittoja, go greenin valmiita papukastikkeita ja pikakahvia
* tyhjiä pulloja vettä varten
* merisuolaa pari raetta vesipulloon jotta nesteet imeytyis kunnolla 

LEIRINTÄÄN:

* sadetta kestävä teltta tai pressu sateensuojaksi
* taitettava reissutuoli
* makuupussi
* muovipusseja joihin voi pakata reput yms. tavarat sateen sattuessa
* pipo! villasukat! koska Suomen kesä…
* kuivashampoo
* pyyhe 
* korvatulpat 
* tyyny on kuulemma luksusta kun nukkuu kovalla alustalla
* otsalamppu / taskulamppu
* lukko telttaan
* puhelimen matkalaturi, esim. Power It

parteyyi

kuva: x

MUUTA:

* kavereiden kanssa voi sopia yhteisen treffipaikan ja kellonajat jolloin siellä tavataan, jos eksytään – puhelimet eivät välttämättä toimi kunnolla

 


ja liput Ruissiin voitti…….

Kaissup!

ONNEKSI OLKOON! Olen lähettänyt sulle mailia :-) 

Lisää luettavaa

Uuden kodin etsiminen – missä haluamme asua?

Haaveena yhteinen koti (ja yhteinen asuntolaina)

Vastuullinen neule x 18

Rakkaus best

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Hahaa! :—D ei oo kyllä niin mitään järkeä ostaa kertiskameroita jos vähän kalliimmalla saa kameran johon voi vaihtaa filmiä ja joka on PALJON laadukkaampi ja SÖPÖMPI!

 1. Hieno survival-kit, noilla romppeilla pärjää festareilla varmasti!

  Sen verran taidan silti paasata, että jyrkkä ei tonnikalalle, ellei sen alkuperästä ole tosi-tosi tarkkaa selvyyttä. Monet lajeista kun on tosi uhanalaisia. Tällä tontilla on yleensä eettisyys-jutut hyvin hanskassa, joten jätetään tonnaritkin rauhaan :–)

  1. No oot kyllä ihan oikeessa ton tonnikalan suhteen. Hitto vie, se ois niin kätevää ja helppoa mutta sitä ei kyllä voi syödä tai ostaa ilman omatunnontuskia. Pitää keksiä jotain muuta – oisko idistä mistään kasvisjutusta joka ei kaipaa trangian lämpöä syömistä varten?

 2. Tiiätkö mistä kaupasta vois ostaa sen kokosia lukkoja, jotka mahtuu niistä teltan oven vetskareiden rei’istä läpi että sais sen teltan lukkoon :O rautakaupassa oon nähnyt vaan niitä munalukkoja ym, mitkä on aika paksuja ja luulen ettei mahdu läpi niistä vetskareista. Samsoniten nettikaupassa näin aika kätevän olosia yksilöitä, mutta nyt on jo liian myöhästä tilata.

  Osaisitko jeesiä, täytyykö vaan koluta lisää rautakauppoja vai voisko löytyä jonkun tavaratalon valikoimista? :)

  1. No en kyllä tiiä :–( eikö clash olsonilta sais? Sieltä löytyy yleensä kaikki :- D

 3. Hyvä paketti, vaikka iteltä taitaa olla suurinosa festareista jo takanapäin:)
  Mutta noi festarihenkiset asut on kyllä ihania!!

 4. Vitsit tässä tuli kyllä paljon hyödyllistä ja uutta tietoa mulle!! Thanks postingista<3

  1. JEEE, ihan mahtavaa että tästä on iloa muillekin kuin mulle! :–*

 5. hei, mä muistan nähneeni Prismassa noita ohkaisempia ”kiinalukkoja” ihan muutamalla eurolla :-) mulla on yksi sellainen (tosin sotilaskodista ostettu :-D) ja ainakin kånken-repun vetskareista meni hyvin läpi! nää on tosin yleensä sellaisia, että näppäräsorminen voi saada rautalangalla tiirikoitua lukon auki, koska mekaniikka on perus abloytä pikkasen yksinkertaisempi…

 6. Mielestäni käytännöllisin/tärkein puuttuu listasta! On tosin hyvä että sopii jonku treffipaikan kavereiden kanssa varmuuden vuoksi, mutta puhelimet toimii 99,99% varmuudella normaalisti jos sulkee 3/4G:n festarialueella. (kaverilla kans pitää olla verkkosetit poispäältä) Viestit kulkee näin normaalisti kun puhelin ei koita etsiä lähintä verkkoa :) Pidetään gamuista aina huolta!

 7. Tälleen festivaalien ja etenkin niiden turvallisuuden kanssa työskentelevänä täytyy muuten muistuttaa että useimmiten lasipullojen ja purkkien (aka piltit) tuominen festivaalialueelle on kielletty, samoin trangioiden ja muiden tulentekovälineiden. Niillä kun saa aikaan vahingoa niin itselle, muille kuin ympäristöllekkin joko tulipalojen, haavojen tai muiden vastaavien tapaturmien muodossa. Ne kannattaa siis suosiolla jättää kotiin. =)

  1. Leirintäalueelle saanee viedä trangian kyllä, vai onko kaikki edellisessä postauksessa sitä suositelleet salakuljettaneet sen? :D vai meinasitko siis juurikin vaan festarialuetta tuolla kiellolla?

 8. Tarkoitin sekä että -tilannetta. Myöskin leirintäalueella sen käyttö on yleisemmin kielletty, ja toive on että jengi menisi grillaamaan/valmistamaan muun ruokansa leirintäalueen grillipaikalle, jossa yleensä on valvottu grillimesta. Tämä on sekä festivaaliturvan ohje, mutta myöskin paikallisten paloviranomaisten vaatimus.

  Toki ei niitä siinä portilla rueta rinkanpohjalta erikseen katselemaan tai muuten etsimään, mutta mikäli ne tavataan esim käytöstä, ne takavarikoidaan. Siksipä siis niitä on helppo ”salakuljettaa”, eikä moni todennäköisesti edes tiedä, että ns rikkoo festivaalin sääntöjä sen kanssa.

  Kannattaa muuten toki ennen lähtöä vilaista festivaali-infot netistä ja kiinnittää huomiota esim. kiellettyjen ja sallittujen esineiden listan, festivaaliabc:hen tai turvallisuusohjeisiin (riippuen millä nimellä kukakin niitä kotisivuilleen päivittää), niin ei sitten harmita paikan päällä kun ilkeä jv-setä takavarikoi niin hiuslakat, piltit kuin liekinheittimetkin. :D Esimerkiksi Ruissin ohjeethan näyttäisivät löytyvän tästä: http://www.ruisrock.fi/info/turvallisuusohjeet

  1. Oho, okei, enpäs tiennyt tätä! Pitää vielä huomenna lukea festari-infot muutenkin läpi, en oo muka ehtinyt perehtyä. Eli siis kiitos! :– )