Nokkoslätyt

ruoka
Jätä kommentti

Aaah, nokkoset, nuo kotipihan ilmaiset superfoodit. Onhan niitä vähän ärsyttävää kerätä, ohuet kumihanskat ei ainakaan estä kaikilta pistoksilta mutta lupaan, että se on niiden pistosten arvoista. Ryöppäsin nokkoset (pari minuuttia kiehuvassa vedessä jossa jokaista vesilitraa kohden 1 tl suolaa) ja valutin ylimääräiset vedet pois ja pakastin parin desin erissä – näin mun on helppo ottaa oikea määrä pakastettua nokkosta kokkailuihin. Olen jo testannut nokkospizzaakin, mutta pakko jakaa teille tämä mun kaikkien aikojen suosikkiresepti uudelleen.

Oletteko muistaneet kerätä nokkosia talteen tänä kesänä? Vielä ehtii! Mulle on neuvottu, että kannattaa kerätä mahdollisimman pienet versot, sillä ne ovat ravinteikkaimpia ja ei koskaan kukkivia nokkosia. Tietystikään nokkosia ei tule kerätä mistään tien vierestä tai kesämökillä huussin läheltä tms :-D Mahdollisimman puhtaasta paikasta siis!

Nokkoslätyt

2 dl ryöpättyä nokkosta (litran pussi tuoretta nokkosta oli ryöppäämisen jälkeen pikkuisen vajaa 2dl!)
5 dl luomu kevytmaitoa
4 dl spelttijauhoja
2 kananmunaa
1 tl intiaanisokeria
2 tl ruususuolaa
1 rkl luomu oliiviöljyä

Sekoita maito ja jauhot hyvin keskenään. Lisää ryöpätty (ja pikkuisen pilkottu) nokkonen sekä öljy, kananmunat ja mausteet. Sekoita tasaiseksi ja anna seistä n. tunti ennen paistamista. Paistuivat mulla parhaiten kun pidin levyä nelosella ja tein lätyistä isoja ja ohuita. Nautitaan puolukkahillon kera! :-) Oletteko jo testanneet? Onneksi mulla on vielä pieni erä nokkosta pakkasessa…

 

Lisää luettavaa

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Metsäkylvyssä

sieniohratto

Sieniohratto, uusi arkiruokalemppari

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.