Paloja Berliinistä

lifestyle, matkailu
9 kommenttia

No huhhhhu! Melkoisen kiireinen on ollut tämä kevät ja alkukesä kun mulle on jäänyt jemmaan niin mainioita juttuja ja kuvia. Tässä vielä fiilistelyä Berliinistä; oon kyllä jo unohtanut kaikki yksityiskohdat ja metroasemat, mutta onneksi kirjoitin tärkeimmät, eli Berliinin ravintolasuositukset, ylös samantien. Tässä kummiskin tämmöistä yleisempää kuvapainotteista fiilistelyä!

Lotan kanssa drinkeillä jossain kulmabaarissa. Berliinissä oli joka nurkalla kivoja baareja ja ravintoloita, osa helmistä ei todellakaan näyttänyt ulos upealta tai siistiltä, vaan niistä rähjäisimmän näköisistä rakennuksista löytyi usein tosi kivoja istuskelupaikkoja. Mun kaks ihanaa ystävää on vaihdossa Berliinissä ja sain heidät mun matkaoppaiksi parina päivänä. Oli niin kivaa kulkea tyttöjen mukana kun ne tiesivät paikkoja ja osasivat arvata, millaiset jutut mua vois kiinnostaa. Aivan sairaan ihana juttu, olis jäänyt varmasti paljon kivoja juttuja kokematta muuten. 

Pakollisia nähtävyyksiä, tässä Berliinin valtiopäivätalo jossa olis joku upea lasikupoli jonne pääsyyn tarvitaan joku erillinen lupa tai jotain? Käytiin vaan kurkkaamassa tuo paikka ja istuskeltiin hetki massiivisella nurmella rakennuksen edessä.

Berliinissä bongasi koko ajan kaikkia ihania yksityiskohtia, esim. nämä kukat pienen sisustusputiikin ikkunalaudalla. 

Uutta, vanhaa, rumaa, kaunista, pröystäilevää ja nuhjaista vierekkäin. 

Hohoo, pakollinen turistitsiigaus. 

Tämä ja ylempi kuva on sellaisesta paikasta, jossa pidetään ilmeisesti paljon tanssiaisia eri teemoilla. Sisäpiha oli päiväsaikaankin söpö, mutta se on varmasti täydellinen illan hämärtyessä ja puutarhavalojen vilkkuessa. 

Me oltiin vuokrattu porukalla asunto meidän reissun ajaksi. Oltiin siis reissussa opiskelijaporukalla, tämä oli tämmöinen kv-projekti meidän markkinointi-viestinnän tiimille. Kämpän vuokraus oli fiksua ja halpaa, meidän lähin metro oli kai Birkenstrasse joten ei oltu kaukana keskusta-alueista ja kämpän vuokra oli about 70€/naama/4 yötä. 

Perinteiset American Apparel -sovittelut… aina ulkomailla pitää päästä AA:n putiikkiin hypisteleen ja sovitteleen. Metsästän tuollaista täydellistä ysärifarkkuhametta ja mieluiten käytettynä tietty, että olisi mahdollisimman autenttinen.

Joka paikassa oli niin paljon graffiteja ja tarroja että niihin miltei turtui. 

Olikohan tää joku asunnottomien leiri? Just tämä on kiinnostavaa suurkaupungeissa, että luksuksen ja hulppean takaa löytyy usein niiden vastakohta, jotain ränsistynyttä tms. 

Valokuva-automaatit!!! ♥ Näitä bongaa helposti Berliinissä. Tässä jollekulle valmis liikeidea: vuokratkaa jostain joku sellainen valokuva-automaatti, jota voi kuljettaa ympäri Suomen festareita ja siistejä tapahtumia, vaikka putiikkien avajaisia tai muita kemuja. Sit valokuva-automaatti pystyyn, joku pieni maksu valokuvista ja tyypit jonoon. Oon ihan varma että tosi moni innostuisi, onhan Amelie aivopessyt meidät kaikki ihastelemaan valokuva-automaattien valokuvaliuskoja. 

Ja toinen turistispotti, mutta ehdottomasti käymisen arvoinen. Tuolla tuli jännä fiilis noiden betonipylväiden välissä kävellessä. Berliinistä jäi kyllä sellainen hauska kutkuttava tunne, että haluan sinne kovasti takaisin ja ottaa seuraavalla kertaa enemmän selville etukäteen jotta löytäis niihin kaikista kivoimpiin paikkoihin. Huh, Berliini oli kyllä mainio!

Lisää luettavaa

Kirjoja, jotka luin ja joista pidin

ida365 toukokuu

Vinkkejä / toukokuu

kaisaniemi kasvitieteellinen

Trooppista lämpöä keskellä talvista Helsinkiä

luonnonkosmetiikan bepanthen alga cicosa korjaava voide

Luonnonkosmetiikan ”bepanthen”

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Kyl mä vielä joku päivä Berskaan meen, se olis niin mun paikka. Alan tosin pikkuhiljaa vakuuttua siitä, että Budapest on sittenkin makeempi mesta, mut ainakaan siellä ei yhtä paljon ole graffiteja.

 2. Berliini forevah <3 "Uutta, vanhaa, rumaa, kaunista, pröystäilevää ja nuhjaista vierekkäin." Siinäpä se viehätys tulikin tiivistettyä. Ja Ameapaan on todellakin päästä joka ikisellä ulkomaanreissulla. Jos vaikka löytyis alerekistä jotain ihanaa.

  1. Hihiii jep!! :-D Ja niinpä, nyt ei ollut alessa mun unelmajutskat, mutta ehkä sit ens kerralla…

 3. Berliini näyttää tosi kivalta! Oon ollu muualla Saksassa, mutta Berliinissä oon vaan vaihtanut junaa… :D

  Ps. Tein tänään mysliä ohjeella jonka löysin sun blogista, tuli tosi hyvää!

  1. Ääks, Berliiniin seuraavaks siis! Se oli kyllä kiintoisa ja jäi sellainen olo et siellä on vaikka mitä löydettävää vielä.

   ps. JEE! Ihan superia!! :-*

 4. Mun eka kerta Berliinissä oli kunnon floppi, huono seura, huono sää, tylsät menot…. Tuli sellanen olo, et en ymmärrä ollenkaan mitä kaikki hehkuttaa. Silti suostuin pari vuotta sitten koklaamaan uudestaan parin kaverin kanssa kun olin matkalla Müncheniin, ja vitsi, ei ois kyllä uskonu että oli sama kaupunki kun ekalla kerralla. Sen jälkeen käyny pari kertaa, ja en jaksa oottaa seuraavaa reissua. Berliini on sellanen, missä voisin kuvitella kans joskus asuvani :)

  1. Hahaa, USKON! Berliini ei mun mielestä aukea ihan heti, niin kuin vaikka joku Barcelona aukeaa heti paljon paremmin. Berliinissä pitää tietää mitkä alueet on itseä kiinnostavia, koska eri alueet eroaa toisistaan niin paljon. Ja seura tekee hulluna – mä liikuin paljon yksin tai noiden hyvien vaihdossa olleiden ystävien kanssa :-) Jos oisin ollut kouluporukassa, ois moni omannäköinen paikka saattanut jäädä löytämättä.

   Ja jep, aattelen samoin!